De Bouwplaats

In 2015 was het thema van de KinderKunstCamping: architectuur. Tijdens de camping is samengewerkt met kunstenaars die de kunst van het bouwen in de vingers hebben. Van mega bamboeconstructies tot mozaïekstructuren; het was fun op de Bouwplaats!

WEEK 1: KINDEREN (8 t/m 12 jaar)

Samen met de kunstenaars van het Wilde Land is er een natuurlijke en avontuurlijke speelplek op het terrein van De Vrijstaat ontworpen en gebouwd. Bijvoorbeeld een speeltoestel van klimbomen of een buitenkeuken omringd door bloemen en planten. Deze experts hebben de kinderen geleerd hoe je dat doet. 

Onder begeleiding van kunstenaar Monique Klaver zijn er schilderijen en driedimensionale kunstwerken in de stijl van de beroemde kunstenaar en architect Hundertwasser gemaakt. Hiermee is het Gebouw tot iets heel bijzonders omgetoverd.

WEEK 2: JONGEREN (12 t/m 16 jaar)

Samen met het team van de BamBoeBus is er een kunstwerk van bamboestokken en elastieken gemaakt. Beeldend kunstenaar Antoon Versteegde staat wereldwijd bekend om zijn inmense bamboekunstwerken, van complete viaducten tot arena's.

Samen met fotograaf Saskia van Gelderen zijn de kinderen door de wijk en over de bouwplaats van het Leidsche Rijn Centrum gaan struinen. Ze hebben foto's van bijzondere details verzameld en hiermee een eigen kunstwerk gebouwd. 

Praktisch

Week 1 | 10 augustus t/m 14 augustus 2015
8 t/m 12 jaar (kinderen die in 15/16 naar PO gaan)

Week 2 | 17 augustus t/m 21 augustus 2015
12 t/m 16 jaar (kinderen die in 15/16 naar VO gaan)

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes