KookKeet 2019: de nieuwe inschrijving is gestart

Hou je van koken of zou je het graag willen leren? Zie je jezelf al achter het fornuis staan? En durf je jouw gerechten aan anderen te serveren? Dan is De Vrijstaat KookKeet echt iets voor jou!

De KookKeet is een club van kinderen die samen met een kok een cateringbedrijf gaan runnen. Op zes woensdagmiddagen ga je in de Vrijstaatkeuken aan de slag en leer je de kneepjes van het vak. Wat je maakt mag je mee naar huis nemen, zodat de rest van de familie het ook kan proeven. Twee keer ga je speciaal koken voor De Vrijstaat, bijvoorbeeld voor een feestelijk opening of presentatie. Dan kun je je kookkunst aan het publiek laten zien, ruiken en proeven. 

Wil jij ook bij deze kookclub? Schrijf je in voor de nieuwe lessenreeks in maart 2019 via het inschrijvingsformulier

Journalist op bezoek

 “Ik denk dat mijn ouders het na vandaag echt de moeite waard vinden om mij naar kookles te sturen!”

Benieuwd wat je allemaal doet en leert tijdens de lessen? Julia Vriend van de Hogeschool Utrecht kwam kijken en proeven bij de vorige editie van de KookKeet. Lees hier haar artikel.

Praktische informatie

Voor wie - jongens en meisjes van 8 - 12 jaar
Wanneer - op de woensdagmiddagen van 15:00 - 17:30
Data - 13, 20, 27 maart en 3, 10 en 17 april. Op 4 mei ga je een echte cateringklus doen!
Plaats - de Boerderij van De Vrijstaat
Kosten - 100 euro (6 lessen) 
We hebben plek voor max. 12 deelnemers, dus wees op tijd met aanmelden!
De Vrijstaat KookKeet kookt vegetarische gerechten.
Wil je meedoen aan de volgende KookKeet? Schrijf je dan hier in!

Catering in POP-UP Store

Op zaterdag 8 december had De Vrijstaat KookKeet een feestelijk cateringklus in de tijdelijke POP-UP winkel in het Leidsche Rijn Centrum. Daar presenteerden de deelnemers aan de Vrijstaat Kunstacademie hun werk aan het publiek. De kinderen van de KookKeet gingen rond met heerlijke zelfgemaakte hapjes en bekertjes warme pompoensoep.

KookKeet catert KunstAcademie

De Koks van de KookKeet verzorgden de catering op de presentatie van de Vrijstaat KunstAcademie op 7 april. Gevulde wraps, gazpacho en pinda-worstelballetjes werden onder de gasten uitgeserveerd; het was bijzonder lekker!

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes