Kunstvakantieweek 2018

 Werk de laatste week van de zomervakantie met kunstenaars en (nieuwe) vrienden aan een spetterend evenement: het Nomadenkamp. Reizen is het centrale thema voor deze kunstweek en de koffer het symbool. Nomaden reizen met hun hele hebben en houwen van plek naar plek. Alles wat ze bezitten moeten ze met zich mee kunnen nemen. 

Als echte stadnomaden richt je samen met kunstenaars een Nomadenkamp in en werk je een week lang aan installaties en perfomances op het gebied van theater, dans en beeldende kunst. In het weekend laat je de resultaten zien aan het publiek tijdens het Nomadenkamp Festival op het Berlijnplein. Dit festival organiseren we samen met RAUM en andere culturele partners in de omgeving van De Vrijstaat. 

Kunstenaars 2018

Luca Stappers, Bettina Weller en De Dansers zijn de kunstenaars met wie we gaan werken aan het Nomadenkamp.

 

Luca Stappers is een beeldend kunstnaar / theatermaker die werkt van beeld naar inhoud. Hij maakt theater en theatrale installaties waar de toeschouwer op allerlei manieren deel van uitmaakt. In 2016 regisseerde hij de indrukwekkende voorstelling Lampedusa, waarvoor onze artistiek directeur Daphne de Bruin de teksten schreef. Luca is in 2018 Kunstenaar in Huis op De Vrijstaat. Hij gaf in het begin van het jaar les op De Vrijstaat KunstAcadmie; in het najaar richt hij de interactieve expo Later word ik een skelet in in het expogebouw van De Vrijstaat. 


Beeldend kunstenaar Bettina Weller maakt schilderijen, illustreert schoolboeken, geeft kunstlessen op school en is eigenaar van Bettina Weller - Atelier Tekenkamer. In haar educatieve kunstprojecten maakt Bettina met kinderen onder andere grote kaarten en rollen, die doen denken aan landkaarten en Tibetaanse gebedsrollen.

De Dansers is een Utrechts gezelschap van dansers en muzikanten. De Dansers maakt 'dansconcerten': organisch samenkomsten van energieke moderne dans en rauwe livemuziek. Check hun voorstelling Ten Noorden van Nergens voor een indruk van zo'n dansconcert. Afgelopen maart was De Dansers nog te zien in Podium Hoge Woerd met de explosieve voorstelling ROEST.

Kunstkermis 2017

Wil je weten hoe het toegaat in de kunstvakantieweek van De Vrijstaat, bekijk dan het fimplje dat we gemaakt hebben van de vakantieweek in 2017 of kijk in ons Archief

.

Inschrijving = vol

De kunstvakantieweek 2018 zit vol. Houd onze webiste in de gaten voor meer info over het Nomadenkamp Festival. Dit is gratis te bezoeken op vr 24, za 25 en zo 26 augustus @RAUM.

Praktische informatie

20 t/m 26 augustus 2017
De kunstvakantieweek bestaat uit een dagvullend programma. De kinderen overnachten thuis.

Van maandag 20 t/m vrijdag 24 augustus wordt er in verschillende groepen gewerkt rond en op De Vrijstaat. Op de middag/avond van vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 augustus presenteren de deelnemers hun werk tijdens het Nomadenkamp Festival op het Berlijnplein.

8-16 jaar
De kinderen en jongeren worden naar leeftijd ingedeeld in drie groepen: een groep voor 12+, een groep voor 10-12 jaar en een groep voor 8-10 jaar. Elke groep werkt met een andere kunstenaar. 

Kosten
Deelname aan de kunstvakantieweek Nomadenkamp kost 240 euro. Dit is voor het complete programma van maandag t/m zondag (inclusief avondeten op vrijdag, zaterdag en zondag). 

Nieuwe Buren

Leidsche Rijn bestaat 20 jaar en dat vieren we. Al onze nieuwe buren in en om het Leidsche Rijn Centrum worden speciaal uitgenodigd om kennis te komen maken met De Vrijstaat. Ook is er ruim gelegenheid om kennis te maken met elkaar tijdens de gratis workshops en activiteiten op het Nomadenkamp Festival. 

Het workshop programma is medemogelijk gemaakt door 20 jaar Leidsche Rijn

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes