Kinderkunstvakantieweek 2017 - KunstKermis

In de laatse week van de zomervakantie 2017 werkten 45 deelnemers toe naar een spetterend evenement: De Vrijstaat KunstKermis, een samenwerking met RAUM en de Showman's Fair op het Berlijnplein. Op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 augustus was de KunstKermis open voor publiek tussen 15 en 20 uur. De deelnemers leidden als perfomer of gasvrouw/heer de bezoekers rond in de verschillende attracties.

 

De 12+groep maakte samen met het kunstenaarsduo Jordi Kwakkel en Eva Dijksman een Spookhuis. Jordi is een jonge theaterregisseur en Eva is theatervormgever. Zij richtten een ruimte in waarin het publiek meegevoerd werd door een theatrale installatie met kleine performances en bizarre objecten.

 De jongere kinderen (10-12) werken samen met poppenmaker Jochen Lange aan een Kunstcarrousel. Jochen maakte met zijn groep objecten die op een oude draaimolen worden gemonteerd. Het thema was SNOEP. 

De jongste groep (8-10)  gaf een nieuwe invulling aan het Rariteitenkabinet. Met Diana Wildschut en Laura van der Zee maakten zij een reeks bijzondere voorwerpen die ons bekend voorkomen maar in hun nieuwe context een andere betekenis krijgen. 

Partners

De Kunstkermis hadden we niet kunnen maken zonder onze samenwerkingspartners RAUM en de Showman's Fair. RAUM stelde budget en voorbereidingsruimte beschikbaar en de Showman's Fair nam ons op in het programma en gaf ons onderdak in twee fantstische tenten en een draaimolen. 

KunstKermis - the Movie

De kunstenaars

Openingsparade

Lunchpauze

voorbereiding spookhuis

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes