Le Vrijstaat en de Tour d’Utrecht 2015

Utrecht kleurt geel dankzij Le Tour Utrecht komend weekend. Ook op De Vrijstaat vind je overal gele truien en tientallen fietsen. Hieronder een overzicht van alle activiteiten van en op De Vrijstaat tijdens de start van de Tour.

Vrijdag 3 juli

La Caravane d'Utrecht
Deze Decyclette, gemaakt door de kinderen van onze KunstAcademie en kunstenaars van De Spullenmannen, reed vrijdag 3 juli 2015 mee in La Caravane d' Utrecht. Gekleed in overalls en gewapend met gereedschapskisten zetten deze kunstenaars in de dop samen met sambagroep Entusiasta een top performance neer. Wielen vervangen, remmen bijstellen, frames wisselen en sleutelen is voor hen seconden werk.

Leuk weetje: donderdagavond 2 juli werd dit bijzondere kunstwerk onder politie-escorte over de Gele Brug naar het startpunt van de karavaan gereden.

Meld je snel aan!

Wil jij ook werken met professionele kunstenaars en zulke indrukwekkende opdrachten uitvoeren? Schrijf je dan snel in voor De Vrijstaat KunstAcademie en start in september 2015.

La Caravane d'Utrecht - Teaser

10 | augustus | 2017

Jonge kunstenaars openen De Vrijstaat KunstKermis op Berlijnplein

Niet alleen het grootste spookhuis van Nederland komt in Leidsche Rijn, ook het kleinste. Tijdens de Showman's Fair op het Berlijnplein kunnen bezoekers drie dagen lang dwalen door het SpookRAUM, een spookhuis à la Tim Burton.
» Lees meer

Zondag 5 juli

We Are All Winners
In het weiland van De Vrijstaat wordt een gigantische waslijn neergezet waaraan gele kleding wordt gehangen. Onder het motto ‘We are all winners’ vormt de wuivende gele lijn vanuit de lucht gezien een ‘salut’ aan de renners. Leerlingen van De Jazzsingel en bewoners van Zorgcentrum De Ingelanden maken samen gele truien. Want uiteindelijk is iedereen wel ergens kampioen in!

Zondag 5 juli

Woorden zijn mobiele letters
Tijdens de tweede etappe op zondag 5 juli rijdt het peloton langs De Vrijstaat in Leidsche Rijn. Het zwevende Gebouw is daarmee de ultieme skybox om de renners onder je door te zien trekken. In een speciaal ingerichte Yellow Lounge zitten VIP’s op de eerste rang.

De Stichting Gedachten Lezen is in de maanden mei en juni ‘artist in residence’ in het Gebouw van De Vrijstaat. Samen met inwoners van Leidsche Rijn maken zij gedichten, onder het motto ‘woorden zijn mobiele letters’. Deze gedichten komen tijdens de Tour de France op de enorme ramen van het Gebouw te staan. Kunnen de voorbij racende renners een gedachte met zich meedragen?

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes