Eind augustus: Nomadenkamp Festival!

In het allerlaatste weekend van de zomer kun je je vakantiegevoel nog even vasthouden op het Nomadenkamp Festival. De Vrijstaat presenteert samen met RAUM drie dagen vol dans, muziek, theater en onvervalste kofferbakkunst voor kinderen, jongeren en volwassenen met een avontuurlijk hart! De performances en instalatie worden gemaakt door kinderen en jongeren samen met professionele kunstenaars tijdens de kunstvakantieweek van De Vrijstaat. 

Wat is er te zien en te doen?

In de drie nomadententen worden de bezoekers gastvrij ontvangen. In en rond de tenten presenteren kinderen en jongeren hun werk, performace of voorstelling.  En natuurlijk kun je als bezoeker zelf ook mee doen met diverse workshops en interactieve presentaties.

Beeldend kunstenaar Bettina Weller heeft met de kinderen van 8-10 jaar landkaarten gemaakt en beesten gebouwd, geinspireeerd op de steeds veranderende omgeving van De Vrijstaat en het Nomadenkamp. Zij presenteren hun werk in hun eigen Nomadentent.

Theatermaker Luca Stappers en de kinderen van 10-12 nemen je mee in de wereld van objecttheater aan de hand van gevonden voorwerpen en een autowrak. Als echte stadsnomaden weten zij éen ding: ze moeten blijven bewegen! Stilstand is achteruitgang en een dag niet verplaatst, is een dag niet geleefd!  

  

De jongeren van 12-16 hebben met het Utrechtse gezelschap  De Dansers gewerkt aan een 'dansconcert' vol energieke moderne dans. Ze laten zich inspireren door het nomadenbestaan; in hun presentatie spelen auto's een hoofdrol.   

Praktische informatie

Data:
vrijdag 24 aug 16:00 - 18:00 
zaterdag 25 aug 14:00-18:00 
zondag 26 aug 14:00-18:00

Leeftijd: voor alle leetijden.

Locatie: het evenemententerrein van RAUM, op het Berlijnplein tegenover Cinemec.

Toegang: gratis op vertoon van je polsbandje. De polsbandjes worden uitgedeeld op het terrein door het Vrijstaat-team.

Tip: kom op de fiets of met het openbaar vervoer. In het Leidsche Rijn Centrum geldt overal betaald parkeren.

Nieuwe Buren!

Leidsche Rijn bestaat 20 jaar en dat vieren we. Al onze nieuwe buren in en om het Leidsche Rijn Centrum worden speciaal uitgenodigd om dit weekend kennis te komen maken met De Vrijstaat. Tijdens de gratis workshops en activiteiten op het Nomadenkamp Festival is er ook ruimschoots gelegenheid om kennis te maken met elkaar . 

Er is nog meer te beleven...

Het Nomadenkamp Festival is onderdeel van een weekend vol activiteiten op en rond het Berlijnplein, met een festival voor en door jongeren van KLUB19, workshops bij de aftrap van de Sint Maartenparade van Sharing Arts Society en de curieuze kermis van de Showman's Fair.

Kunstkermis 2017

Vorig jaar presenteerden de kinderen en jongeren van de Vrijstaat Kunstvakantieweek de KunstKermis. Bekijk de video omde sfeer te proeven.

 

Koop kaartjes