Nomadenkamp Festival: wat een feest!

Wat is er hard gewerkt en wat was het een feest! We kijken met heel veel plezier teug op Nomadenkamp Festival op 24, 25 en 26 aug. Ondanks het minder mooie weer hebben we toch (op een haar na) 1000 bezoekers ontvangen. Heel veel dank aan alle deelnemers & kunstenaars & crew, onze partner RAUM en het programma Nieuwe Buren.

Workshops en expo's

In de drie nomadententen werden de bezoekers gastvrij ontvangen.In de tenten presenteerden kinderen en jongeren hun werk en kon je als bezoeker zelf mee doen met diverse workshops en interactieve presentaties.

Beeldend kunstenaar Bettina Weller heeft met de kinderen van 8-10 jaar landkaarten gemaakt en beesten gebouwd, geinspireeerd op de steeds veranderende omgeving van De Vrijstaat en het Nomadenkamp. 

Theatermaker Luca Stappers en de kinderen van 10-12 nemen je mee in de wereld van objecttheater aan de hand van gevonden voorwerpen. 16 koffers vertellen hun eiegen verhaal.  

De jongeren van 12-16 hebben met het Utrechtse gezelschap  De Dansers gewerkt aan een 'dansconcert' vol energieke moderne dans. Ze laten zich inspireren door het nomadenbestaan; in hun presentatie spelen auto's een hoofdrol.  In de tent kon je luister naar verhalen van de deelnemers over wat "thuis"voor hen betekent.

Spetterende performances

De foto's van Nomadenkampfestival zijn gemaakt door Thomas Lenden.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes