Festival de Basis

14 t/m 22 september

In september 2013 kon je tijdens festival De Basis kunst, cultuur en natuur beleven op Vliegbasis Soesterberg. Speciaal voor de jonge bezoekers had De Vrijstaat 4 leuke workshops ontwikkeld. Vliegeren op de landingsbaan, in de wondenschmink bij M*A*S*H, hippie sieraden knutselen, meehelpen bij de muurkrant.  

Hippie Peace Project
Alles is hippie in en om de caravan van De Vrijstaat: met sixties muziek en hippiekleding kan je hippiesieraden maken onder het hippiemotto ‘Make Love Not War’. Leren veters met peacetekens, armbanden met hartjes of gevlochten haarbanden met bloemen. Uiteraard gestyled met onvervalste sixties prullaria en ‘Blowing in the Wind’ op gitaar, werd dit een plek waar de Vrede je even mee terug nam in de tijd. Onze vaste begeleider Sofie heeft deze workshop omgetoverd tot het kinderfeestje Flower Power Party. Nieuwsgierig? Kijk hier.

The kite runner
Wat is er leuker dan vliegeren op De Basis? In deze workshop kun je zelf een vlieger in elkaar zetten of verschillende vliegers uitproberen. Je hebt vast wel eens gehoord dat je briefjes omhoog kunt sturen langs het touw van een vlieger. Heb je een speciale boodschap die je graag de lucht in wilt sturen aan gevallen soldaten, landen in oorlog of wereldleiders? Alle kite mail gaat via een grote satelliet vlieger omhoog! Ook deze workshop is nu als kinderfeestje te boeken. Lees hier meer over het Vliegerfeestje. 

Muurkrant
In tijden van oorlog en verzet speelt de muurkrant een belangrijke rol. Boodschappen, nieuws en mededelingen werden illegaal op muren geplakt. Via deze muurkranten werd informatie doorgegeven en werden de mensen op de hoogte gehouden. Op Festival De Basis maken we met zijn allen een grote muurkrant. Met strips, oproepen, nieuws, advertenties en hartenkreten, doet deze Muurkrant verslag van vier dagen op Festival De Basis.

M*A*S*H
In de jaren 70 was ‘M*A*S*H’ een populaire TV-serie. Een soldatensoap in en rond de ziekenboeg in een legerkamp. Met de onvergetelijke verpleegster Hot Lips en Dokter Hawkeye. In het mobiele hospitaal op Festival De Basis worden je wonden niet geheeld maar krijg je wonden! Een team van gekwalificeerde wondenmakers zit klaar om je brandwonden, littekens of blauwe plekken te bezorgen. Pas op! De wonden kunnen er zo echt uit zien dat je flauw kunt vallen van je eigen nepwond. Gelukkig staat de brancard klaar en is Hot Lips in eigen persoon aanwezig om je te verzorgen.

10 | augustus | 2017

Jonge kunstenaars openen De Vrijstaat KunstKermis op Berlijnplein

Niet alleen het grootste spookhuis van Nederland komt in Leidsche Rijn, ook het kleinste. Tijdens de Showman's Fair op het Berlijnplein kunnen bezoekers drie dagen lang dwalen door het SpookRAUM, een spookhuis à la Tim Burton.
» Lees meer

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes