Fort aan de Klop

'Mini-Festival De ontploffing van Europa'

De Eerste Wereldoorlog herdacht in Utrecht met prachtige lezingen, een heerlijk muziektheater, lekker eten volgens historisch recept, een griezelig kinderprogramma en werelds voetbal.

Op zaterdag 28 en zondag 29 juni 2014 was De Vrijstaat weer op locatie. De Vrijstaat heeft beide dagen van 14:00 uur tot en met 17:00 uur een M*A*S*H workshop wonden schminken gegeven. M*A*S*H was in de jaren 70 een populaire TV-serie. Een soldatensoap in en rond de ziekenboeg in een legerkamp.

Tijdens de workshop op Fort aan de Klop worden je wonden niet geheeld maar krijg je wonden! Een team van gekwalificeerde wondenmakers zit klaar om samen met jou brandwonden, littekens of blauwe plekken te maken.

Naast de M*A*S*H workshop voor kinderen zijn er lezingen van ondermeer hoogleraar eigentijdse geschiedenis Maarten van Rossem, een tentoonstelling van het Utrechts Archief en de muziektheatervoorstelling ‘Histoire du Diable’ van Ausdauer. Na afloop WK voetbal (is oorlog) kijken op groot scherm onder het genot van een speciale soldatenmaaltijd (historisch recept).

Mocht u zaterdag of zondag niet kunnen en de voorstelling toch graag bijwonen is er een extra voorstelling op de vrijdagavond.

Voor meer informatie over het programma ga je naar Festival De ontploffing van Europa.

De lezingen en kinderprogramma zijn gratis toegankelijk.
Kaarten voor de voorstelling Histoire du Diable zijn voor 12,50 euro per persoon te bestellen via www.ausdauer.nl. Reserveren voor de speciale maaltijd van 13,50 kan via Fort aan de Klop.

Adres Fort aan de Klop:
1e Polderweg 4
3563 MC Utrecht

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes