Midzomerfeest Castellum Hoge Woerd

Hoogtijdag 22 juni 2013 Castellum Hoge Woerd

Castellum Hoge Woerd 13.00 - 17.00 uur

Ingang bij de vicuslaan en gratis toegang tot het terrein!

De Hoogtijdag stond geheel in het teken van Midzomernacht. Deze dag maakte onderdeel uit van het Midzomerweekend van de Vrede van Utrecht. In alle wijken van Utrecht werd feest gevierd. Via Vinex zorgt samen met de partners van Castellum Hoge Woerd voor een feestelijk programma voor het hele gezin waarbij de traditionele Midzomerviering als inspiratiebron zal dienen.

Het is het begin van de zomer, de school is bijna gedaan, de vakantie gaat beginnen... zoveel mooie dingen om naar uit te kijken. Traditioneel wordt Midsommar gevierd op de dag die het dichtst ligt bij de zonnewende, de dag waarop het het langst licht is. Dit was op 22 juni. Vrienden en familie werden uitgenodigd om samen buiten te eten en te dansen. Traditioneel wordt er tijdens dit midzomerfeest een meiboom geplaatst vergezeld van de nodigelekkernijen en drank.

Bloemen in je haar, dansen rond de meiboom, liedjes zingen bij ongezoete kruidendrankjes, muziek van Ogto Gadje, lekker eten van Troost & Proost, je eigen instrument en muziek maken met kunstenaar Han van 't Land, bekijk de sterren en planeten van dichtbij in het mobiel Planetarium, aardappels poffen boven een open vuurtje en natuurlijk mogen de aardbeien niet ontbreken!

Maar er hangt ook magie in de lucht. Als je die nacht zeven verschillende wilde bloemen onder je hoofdkussen legt, dan ga je dromen van je toekomstige bruid of bruidegom. Zin om ook te vieren?


Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes