Feestelijke onthulling kustwerk van de KunstAcademie

Op zaterdag 13 september 2014 vond er in het Willem-Alexanderpark in Leidsche Rijn een feestelijk onthulling plaats. Hier wordt tussen 12 en 13 uur een kunstwerk onthuld dat door 16 kinderen in een pilot van de KunstAcadmie is ontworpen. Ruim een maand hebben zij met een kunstenaar samengewerkt tot een prachtig eindresultaat. Op woensdag 3 september hebben vijf kinderen samen met kunstenaar Jurrian van den Haak het kunstwerk in het park geplaatst. 

Tijdens de feestelijke onthulling kunnen de kinderen aan verschillende workshops deelnemen. Zo is er een workshop steen bewerken en een workshop bloemen maken. Ook zal er tijdens de onthulling een picknick plaatsvinden. Deze picknick wordt door de kinderen zelf gemaakt in een veldkeuken samen met een kok van De Vrijstaat. Om heerlijke gerechten te maken, zullen de kinderen eerst wat ingrediënten uit de omgeving plukken. Hiermee zullen ze een extraatje aan de gerechten geven. Het koken en ingrediënten verzamelen is tussen 10 en 12 uur, zodat er voor iedereen een lekkere maaltijd klaarstaat bij de onthulling. Deelname is gratis!  

Locatie

Dit is het park op het dak van de A2, parallel aan de Stadsbaan Leidsche Rijn. Het is een heel lang, smal park. Het kunstwerk en de caravan van De Vrijstaat staan in het park, ter hoogte van basisschool De Groene Alm. Als jullie een navigatiesysteem gebruiken, kunnen jullie het beste het adres van de school invoeren en dan vanaf daar het park inlopen. Onze locatie is vanaf de weg zichtbaar (zie foto van het kunstwerk). Het adres van de school is: 3e Oosterparklaan 21 - 3541 SC Utrecht.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes