Stadssafari Leidsche Rijn Centrum

Langs het fietspad tussen het Berlijnplein en de Grauwaartsingel vind je sinds kort een bijzondere kunstroute. De foto’s langs deze kunstroute zijn gemaakt door kinderen van 8-10 jaar onder leiding van kunstenaar Elsbeth Pijnappels. Zij namen in augustus 2016 deel aan de Zomercampus LIVE!, een kunstvakantieweek georganiseerd door kinderkunstwerkplaats De Vrijstaat. De foto’s waren onderdeel van een publieke StadsSafari op en rond het Berlijnplein. Het thema van de week was de veranderende omgeving in Leidsche Rijn Centrum en de gevolgen daarvan voor de dieren in het gebied. Nieuwsgierig naar de verhalen van deze dieren? Scan de QR-code.

De Vrijstaat op safari

De Vrijstaat organiseerde in het kader van het zomerprogramma van het Glazen Circus op vrijdag 19 augustus 2016 een Stadssafari door de jungle van het Leidsche Rijn Centrum. Het publiek kon onder begeleiding van jonge gidsen op expeditie door de wildernis rond het Berlijnplein. Hier maakten zij kennis met de verrassende bewoners in de bouwput via theatrale ontmoetingen, pop-up performances en bijzondere soundscapes. De safari werd afgesloten met een grote maaltijd in het kampement op De Vrijstaat.

Deze Stadssafari werd gemaakt door 45 kunstenaars in de dop (8-16 jaar) onder leiding van theatermakers Jeroen Kriek, Paul Feld en beeldend kunstenaar Elsbeth Pijnappels tijdens de zomercampus LIVE! op De Vrijstaat.

 

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes