Voorstelling PARADE PAARD - juni 2019

Remi zit in een rolstoel. Zijn benen doen het niet. In het weeshuis waar hij zit wordt hem telkens weer gezegd: Jij bent nergens goed voor! 

Als hij op een nacht uit het raam staart weet hij niet wat hij ziet. Uit het duister verschijnen silhouetten van paarden die een magische cirkel vormen rond de oude boom die op het plein voor het weeshuis staat. Het lijkt wel een parade van paarden, een spookachtig circus. Is dit een droom of een nachtmerrie? Remi ziet hoe een mooi meisjespaard wordt gekroond met een bladerkrans uit de takken van de grote boom. 

Maar dan ontdekken de paarden Remi voor het raam. Remi wordt gevangen genomen door het oude paard Indy Dageraad, die mensen ziet als haar grootste vijand. Vanaf dat moment komt hij terecht in een maalstroom van gebeurtenissen. De jonge Merrie moet een spectaculaire circusact instuderen met Remi en zijn rolstoel. Ze willen een echte circusartiest van hem maken die zijn kunsten vertoont in hun circus. Er groeit een speciale band tussen Remi en Merrie die hem inwijdt in de magische krachten van de paarden die van generatie op generatie zijn doorgegeven en de bijzondere rol die de boom daarbij speelt. 

Als Remi erachter komt dat de directeur van het weeshuis plannen heeft om de boom op het plein om te hakken, kiest hij de kant van de paardenfamilie om de boom te beschermen. Een briesende strijd op leven en dood volgt! 

PARADE PAARD is een spannend verhaal dat zich als een bijzondere circusvoorstelling voor je ogen en om je heen ontvouwt. Neem plaats rond de piste en huiver. Kijk je ogen uit bij de opzwepende dressuur, de dierlijke acrobaten en de illusionistische trucs. Leef mee met de jonge held Remi die vanuit zijn rolstoel de wereld én het hart van de jonge Merrie verovert.  

PARADE PAARD is de tiende fabuleuze theatervoorstelling van De Vrijstaat. Op weg naar deze jubileumvoorstelling plaatsen we graag de bijzondere werkwijze van De Vrijstaat Theaterfamilie extra in het voetlicht, waarin meerdere generaties elkaar vinden in de piste van een spectaculaire theatervoorstelling: kinderen, jongeren, kunstvakstudenten, jonge professionals en oude rotten in het vak. 

De Vrijstaat TheaterAcademie


November 208 gaat De Vrijstaat TheaterAcademie gaat het komende seizoen van start. Voor kinderen die het theatervak in de praktijk willen leren bieden wij een jaartraject waarin je toewerkt naar een theatervoorstelling waar je onderdeel gaat uitmaken van een professionele cast.

In drie blokken van 8 weken werk je aan het ontwikkelen van jezelf als acteur onder leiding van een speldocent en ervaren theatermakers. Alles wat je leert ga je direct toepassen in de voorstelling PARADE PAARD die in juni 2019 in première zal gaan in Podium Hoge Woerd.

Is acteren ook iets waar jij je hart en ziel in wil stoppen? Durf jij je te laten zien op het podium en wil jij ook graag onderdeel uitmaken van onze Vrijstaat Theaterfamilie? Geef je dan op voor De Vrijstaat TheaterAcademie en mail naar info@devrijstaat.nl

Gemaakt door...

Tekst & regie: Paul Feld
Spel: Daphne de Bruin
...wordt aangevuld...

PARADE PAARD is een coproductie met Podium Hoge Woerd. Met dank aan de scholen Hof ter Weide en De Klimroos. 

De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht, Fonds voor Cultuurparticipatie en Creatief Vermogen Utrecht.

Speeldata

De voorstellingen van PARADE PAARD vinden plaats in Podium Hoge Woerd van 7 t/m 12 juni 2019.

Negen jaar fabuleus theater

Ieder jaar presenteert De Vrijstaat een fabuleuze theatervoorstelling met dieren in de hoofdrol. Koeien, konijnen, zwijnen, zwanen, ratten, kippen, vogels, insecten en honden passeerden reeds de revue.

In 2019 maken we onze 10de theaterproductie. In de circusvoorstelling PARADE PAARD passeren de dieren en thema's uit onze eerdere fabuleuze voorstellingen de revue. We zien zowel de acts die de dieren in het circus spelen als wat er zich achter de schermen afspeelt. 

Leuk: in dit circus worden in tegenstelling tot de circussen die wij kennen, niet de dieren maar de mensen tentoongesteld. De dieren laten de mensen kunstjes doen waar het dierenpubliek zich aan kan vergapen! 

Benieuwd naar eerdere fabuleuze voorstellingen? Bekijk de meest recente hier terug of via ons Youtube-kanaal.

2017 - De Nacht van de Kakkerlak
2016 - Stormvogels
2015 - Fokken!
2014 - RatMan
2013 - Zwanenzang

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes