Familievoorstelling BLAFFEN!

"Waar de Vlag wappert zijn wij honden de baas. Al is het op de Maan. Al is het op Mars"

BLAFFEN! is een spannende voorstelling over de jonge straathond Laika, die door Boxer is gerekruteerd voor het Leger van de Rode Hond. Als Laika de wolfshond Pjotr ontmoet, ontdekt ze dat Boxer misschien niet het beste met haar en alle andere honden voor heeft.

Als Laika haar uniform krijgt, is ze blij. Samen met de jonge honden en patrouillepuppies bewaakt ze vanaf nu het Hondenland tegen de wilde wolven. Zij zijn de bron van alle kwaad en moeten buiten de muur worden gehouden. Maar dan ontdekt Laika waarom haar vader Pjotr is gevlucht uit Hondenland en nu tussen de wolven leeft. Wie moet Laika geloven, Boxer of Pjotr? En alle andere honden? Die zullen net als het publiek moeten kiezen bij welk kamp zij willen horen. Voor wie stem jij?

Een muzikale voorstelling over recht en onrecht, vrijheid en gevangenschap en de moed om je stem te laten horen. 

De Vrijstaat Theaterfamilie

 

In onze theaterproducties werken altijd meerdere generaties samen. Professionals met jarenlange ervaring en expertise delen hun kennis, ambacht en passie met jonge talenten. Zo maken we voorstellingen waarbij kwaliteit, talentontwikkeling en spelplezier centraal staan. In de toneelteksten komen humor en maatschappelijke thema’s samen, waardoor onze voorstellingen aantrekkelijk zijn voor jong én oud.

Videoclip BLAFFEN!band

Met de klas naar BLAFFEN!

Durf jij voor je mening uit te komen? Wat zijn jouw idealen en waar sta jij voor? Onderzoek met jouw klas het thema democratie en de betekenis van vrijheid met een bezoek aan deze interactieve voorstelling. Voor de groepen 6,7 en 8 uit het primair onderwijs en brugklassen voortgezet onderwijs. 
Voor het voortgezet onderwijs bieden we leerlingen met drama in hun profiel de mogelijkeheid om een masterclass met de regisseur te volgen. Meer informatie over de mogelijkheden vind je hier.

Gemaakt door...

Tekst & regie: Paul Feld
Spel: Daphne de Bruin, Eleni Andreas-Achilleos en Tom Strik 
Blaffenband: Daniel (gitaar), Sidney (drums), Jimmie (basgitaar), Noa (zang), Sarah (zang), Tess (toetsen)
Patrouillepuppies: Wiene, Rachel, Anna, Max, Sione, Femke, Carlijn, Ikram, Lisa, Bas, Amy, Tim
Jonge Honden: Merel, Noeke, Reza
Decor & kostuuums: Kim van der Zijde en Michelle Jansen (assistentie)
Dramalessen en coaching: Storm Vogel
Band- en zangcoach: Tess van Hout
Techniek: Charlie Feld

BLAFFEN! is een coproductie met Podium Hoge Woerd. Met dank aan KLUB19 en de scholen De Achtbaan, Amadeus Lyceum, Leidsche Rijn College, UniC, X11 media en vormgeving.

De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht, Fonds voor Cultuurparticipatie, K.F. Hein Fonds, Elise Mathilde Fonds, het Fentener van Vlissingen Fonds, Creatief Vermogen Utrecht en KLUB19.

Speeldata

De voorstellingen van BLAFFEN! vinden plaats in Podium Hoge Woerd op:
Vrijdag 1 juni - 19:30 uur
Zaterdag 2 juni - 19:30 uur
Zondag 3 juni - 11:00 en 15:00 uur
Maandag 4 juni - besloten voorstellingen
Dinsdag 5 juni - besloten voorstellingen
Woensdag 6 juni - besloten voorstellingen

Negen jaar fabuleus theater

Ieder jaar presenteert De Vrijstaat een fabuleuze theatervoorstelling met dieren in de hoofdrol. Koeien, konijnen, zwijnen, zwanen, ratten, kippen, vogels en insecten passeerden reeds de revue. In 2018 maken we alweer onze negende voorstelling. Dit keer staan honden centraal in de voorstelling BLAFFEN!.

Benieuwd naar eerdere fabuleuze voorstellingen? Bekijk de meest recente hier terug of via ons Youtube-kanaal

2017 - De Nacht van de Kakkerlak
2016 - Stormvogels
2015 - Fokken!
2014 - RatMan
2013 - Zwanenzang

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes