Daphne de Bruin speelt in BLAFFEN! Boxer en geeft regelmatig een kijkje achter de schermen van de repetities in haar blog DAPHNE BLAFT!

DAPHNE BLAFT!

We zijn begonnen! Vorige week hebben we de eerste repetitie van onze nieuwe theatervoorstelling BLAFFEN! gehad op De Vrijstaat. Altijd spannend, zo'n eerste confrontatie op de vloer. Met de acteurs, de regisseur, de tekst, maar ook met je eigen personage. Wie wordt je alter-ego de komende maanden? Want dat is wat er met je gebeurt als je toneelspeelt. Je wordt voor een deel iemand anders. Je trekt als het ware een nieuwe persoonlijkheid aan voor een tijdje. Hoe beweeg je, hoe klink je, hoe kijk je, wat gaat er in je om? Je moet jezelf, of beter je personage, helemaal opnieuw uitvinden.

Dat is leuk, omdat je de dingen heel anders kunt aanpakken dan je zelf zou doen. Je mag bijvoorbeeld ongelimiteerd chagrijnig zijn, terwijl je normaal toch het zonnetje in huis bent. Je kruipt in de huid van een vergeetachtig varken, een ontheemde mierenkoningin of een nietsontziende Boxer.

In BLAFFEN! speel ik Kolonel Boxer Mevrouw, de aanvoerder van het leger van de Rode Hond. Een vrouw met een missie, een geheime missie. Vorige week had ik dus mijn eerste confrontatie met haar. Blaft ze iedereen af of is ze poeslief? Ik weet het nog niet maar ik heb zin om deze aanvoerder van de puppiepatrouille te leren kennen als mijn broekzak. En ik kijk nu al uit naar het uniform dat ik als legerleider mag dragen. Maar ze houdt mij wel bezig? Waarom is zij zo bang voor de wolven aan de andere kant van de muur? Waarom wil zij de voedselvoorraad niet delen? Waarom heult deze hond met de mensen? Langzaam zal ik deze raadsels gaan ontcijferen de komende weken.

Samen met schrijver en regisseur Paul Feld ben ik nu in Berlijn. Om naar de overblijfselen van de Muur te kijken, de inspiratiebron van BLAFFEN! En om te zien wat de gevolgen zijn van een Muur die zowel binnen- als buitensluit.

Familievoorstelling BLAFFEN!

Vrijdag 1 t/m woensdag 6 juni spelen we onze familievoorstelling BLAFFEN! in Podium Hoge Woerd.

BLAFFEN! gaat over de jonge straathond Laika, die door Boxer is gerekruteerd voor het Leger van de Rode Hond. Samen met de jonge honden en patrouillepuppies bewaakt ze vanaf nu het Hondenland tegen de wilde wolven. Zij zijn de bron van alle kwaad en moeten buiten de muur worden gehouden. Maar dan ontdekt Laika waarom haar vader is gevlucht uit Hondenland en nu tussen de wolven leeft. De grote tegenstanders Boxer en Wolf gaan de strijd met elkaar aan en zijn bereid tot het uiterste te gaan.

Lees meer

Kaartverkoop

Kaartverkoop gaat via Podium Hoge Woerd. 
TIP: koop je in maart alvast je kaartje, dan krijg je na afloop van de voorstelling een gratis hotdog.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes