Fokken!

In de reeks fabuleuze theatervoorstellingen presenteert De Vrijstaat in lustrumjaar 2015 Fokken!. Na RatMan (2014), Zwanenzang (2013), Zwijnenstal (2012), Konijnenstad (2011) en De Wildheid van de Koe (2010) zetten theatermakers Paul Feld en Daphne de Bruin deze keer hun tanden in de kip, met een muziektheatervoorstelling over een dolgedraaide kippenfokkerij.

In Fokken! runnen de twee kippenzussen Henna en Kipper een broedplaats voor jonge hennen en haantjes. De meeste eieren produceren of het meeste vlees; de concurrentie is moordend. In het ijzeren regime van de potige dames is geen ruimte voor gescharrel. Er moet gepresteerd worden op topniveau en wie niet mee kan komen eindigt in de gehaktmolen. De komst van Pipa brengt het systeem aan het wankelen. Zijn haar gouden eieren nou juist een bijzonderheid of een afwijking?

Met live muziek van de rockband Haantje de Voorste swingen de kippen de pan uit!

Tekst en Regie: Paul Feld
Spel: Gabby Bakker en Daphne de Bruin
Productie: De Vrijstaat

Fokken! wordt gemaakt in samenwerking met leerlingen het Amadeus Lyceum en van basisschool De Klimroos.

Participatietraject voor jongeren

Jongeren uit de onderbouw van het VO en bovenbouw van het PO krijgen in Fokken de rol van haantjes en chickies toebedeeld. Hiervoor is samenwerking gezocht met leerlingen van het Amadeus lyceum, dat eerder meedeed in Zwanenzang, en basisschool De Klimroos met wie wij een Creatief Partnerschap hebben.

In het participerende educatieve traject zijn leerlingen van een school in staat gesteld om na auditie deel te nemen aan een talentontwikkelingsprogramma. Hierin krijgen zij spellessen en repeteren aan een aantal scènes die onderdeel zijn van de voorstelling. De voorstellingen zijn ingebed in de directe omgeving van de jongeren en gaan over een voor hen herkenbare problematiek. De leerlingen ervaren hoe het is om onderdeel te zijn van een professionele theaterproductie en krijgen de mogelijkheid om hun talenten te ontwikkelen onder leiding van ervaren theatermakers. De voorstellingen zijn gespeeld voor schoolklassen die een educatief traject (kunnen) volgen en voor particuliere bezoekers.

In het najaar zal de voorstelling Fokken! nog zeven keer worden gespeeld op het Amadeus Lyceum.

Voorstelling terugkijken?

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes