RatMan

In 2014 ging de vijfde fabuleuze theatervoorstelling op De Vrijstaat in première. Theatermakers Paul Feld en Daphne de Bruin hebben deze keer hun tanden in de rat gezet. Na o.a Zwanenzang, Zwijnenstal en Konijnenstad was nu het woord aan RatMan; meester in liegen en bedriegen.

RatMan; een verhaal over overleven van de bovenste plank. Als weduwnaar is het niet makkelijk om je hoofd boven water te houden. Zeker niet als je acht hongerige kinderen te voeden hebt. De vrouw van RatMan is vergiftigd door het allernieuwste rattengif dat wordt ingezet tegen het Rattenvolk, dat verdreven wordt van het platteland nu de nieuwe stad in aanbouw is. De familie heeft zijn intrek genomen in de oude boerderij van De Vrijstaat waar RatMan zijn dagelijkse kostje bij elkaar probeert te scharrelen. Maar de kinderen worden steeds magerder, de honger knaagt en het mensenvoedsel lonkt.

Met de komst van Maxi Mouse, de tante van de Ratjes, komt alles extra onder druk te staan. Maxi kan de kinderen niet uitstaan en wil RatMan het liefst voor zichzelf houden. Met haar drang naar luxe en geld brengt zij het rattengezin behoorlijk in de penarie en jaagt zij zelfs de RatGang tegen zich in het harnas.
RatMan is een locatievoorstelling over overleven en rattenstreken. En hoe uit de krochten van de stad een superheld wordt geboren.

 

Met medewerking van leerlingen van basisschool De Achtbaan en het Oosterlicht College.  

Liedjes RatMan

Credits

Acteurs
RatMan - Dennis Coenen
Maxi Mouse - Daphne de Bruin 
Grote ratten - Leerlingen van het Oosterlicht College
Kleine ratten - Leerlingen basisschool de Achtbaan 

Tekst
Paul Feld

Liedteksten
Daphne de Bruin

Regie
Paul Feld 

Lichtontwerp en techniek
Charlie Feld

Zangles
Desiree Coumans
Siebe Palmen

Compositie
Erwin Tuijl

Stagiair
Asmaa El Moudden 

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes