Stormvogels

In het voorjaar van 2016 speelde De Vrijstaat haar zevende fabuleuze voorstelling in Podium Hoge Woerd. Theatermakers Paul Feld & Daphne de Bruin hebben deze keer een voorstelling gemaakt met onder andere het thema bootvluchtelingen.

In een opvangtehuis voor dakloze vogels, het Kraaiennest, zwaaien Kraai en Duif de scepter. Bedelend en rovend scharrelen de Zwerfvogels hun kostje bijeen. Op een dag ontmoet het weesmeisje Mus de gevluchte paradijsvogel Dijs en dat verandert haar leven. 
Mus krijgt angstvisioenen van een enorme vloedgolf die de wereld zal overspoelen. Het Kraaiennest wordt verbouwd tot een boot om het water te trotseren. Op het schip ontstaat echter geen saamhorigheid tussen de vluchtelingen. Kraai ontpopt zich tot een kapitein die zo haar eigen opvattingen heeft over hoe deze bonte verzameling vogels het beste kan overleven. Stormvogels is een beeldende voorstelling over op drift geraakte vreemde vogels in een onthecte maatschappij. Wie durft het uiteindelijk voor hen op te nemen? 

Credits

Tekst en regie: Paul Feld
Spel: Daphne de Bruin en Gabby Bakker
& Lente, Freek, Elise, Jimmie
Vormgeving: Eline Janssens
Techniek en fotografie: Charlie Feld
Composities en piano: Tess van Hout

Met leerlingen van basisschool De Achtbaan en het Amadeus Lyceum 

Stormvogels de voorstelling

Hier de filmregistratie van onze theatervoorstelling Stormvogels. Ook zijn er achter de schermen filmpjes gemaakt. Bekijk alle filmpjes via ons Youtube-kanaal

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes