Zwanenzang

Een muzikale familievoorstelling voor iedereen vanaf 10 jaar.

Geïnspireerd op het beroemde Zwanenmeer van Tjaikovski schreef en speelde theatermaker Daphne de Bruin in 2013 een gloednieuwe versie van dit tragische sprookje met live muziek van violist Jasper Le Clercq.

Als je zo verliefd bent dat je jouw hart tot in de uithoeken van je lichaam voelt kloppen, als  je ziet dat je geliefde voor een ander kiest en niet voor jou, als je zo jaloers wordt dat je hoofd bijna explodeert, hoe ver ga je dan om te krijgen wat je wil?

Zwanenzang vertelt het verhaal van de Zwarte Zwaan Odille. Lang geleden heeft zij een keuze gemaakt die fatale gevolgen heeft gehad voor haar, prins Siegfried en zijn geliefde Odette. Nu haar dagen geteld zijn vertelt zij nog een laatste keer wat er zich op het landgoed rond het zwanenmeer heeft afgespeeld. In haar Zwanenzang zien wij hoe verliefde harten tijdbommen kunnen worden en hoe je mooiste droom kan veranderen in een nachtmerrie.

Ik wil hem zo graag. Er is niets in de wereld dat ik liever wil dan hij. Als ik in de spiegel kijk zie ik een gezicht wit als zwanendons, ogen zwart als houtskool en haren donker als de nacht. Ik fluister tegen mijzelf, vandaag ga jij hem krijgen, aan het einde van de dag is hij van jou. Zo niet dan....... Zo niet bestaat niet!”

Na De Wildheid van de Koe, Konijnenstad en Zwijnenstal waren dit keer de zwanen aan zet in Zwanenzang. Het Gebouw op de Vrijstaat was voor deze gelegenheid getransformeerd tot het kasteel van Zwarte Zwaan waar het publiek heen en weer werd geslingerd tussen een magisch verleden en het ongenaakbare heden.

Zwanenzang; een verhaal dat blaast en klapwiekt, verziekt en verzengt, de wolken bestijgt en ter aarde neerstort.

Tekst en spel: Daphne de Bruin
Viool: Jasper Le Clercq
Regie: Paul Feld
Regieassistent/spel: Nynke Vermue
Productie: Via Vinex-De Vrijstaat

Met medewerking van kinderen van diverse (basis)scholen.  

Voorstelling Zwanenzang

Violist Jasper Le Clercq

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes