6+KINDERKABINETHEEL HET JAAR DOOR
Home > Activiteiten > Kinderkabinet

Wil jij je actief inzetten voor De Vrijstaat?

Meld je dan aan voor het KinderKabinet. Deze club van fanatieke kunstliefhebbers test de nieuwste activiteiten van De Vrijstaat. De ervaring, kritische mening en opbouwende feedback van deze kinderen en jongeren is zeer waardevol om het programma van De Vrijstaat te blijven verbeteren.

De leden van het kabinet zijn leerlingen van onze partnerscholen De Achtbaan, De Klimroos en Hof ter Weide. Op deze manier betrekken we de scholen meer bij ons reguliere programma en krijgen de leerlingen van de partnerscholen een stem. Zij worden onze ambassadeurs en testen workshops, vertegenwoordigen De Vrijstaat tijdens evenementen en zijn aanwezig als eregast tijdens de première van de theatervoorstelling.

Deelname aan het KinderKabinet is gratis in ruil voor jouw kritische mening en betrokkenheid. Ongeveer 6 keer per jaar komen we samen.

DE VRIJSTAAT KINDERKABINET

Graag stellen we Quinten, Santiago, Jilles, Mette, Anna en Fenna aan jullie voor. Zij vormen het KinderKabinet van De Vrijstaat.

Het KinderKabinet bestaat uit fanatieke kinderen die een mening hebben over kunst. Zij komen onder begeleiding van Charlotte van Eijsden samen om het programma van De Vrijstaat onder de loep te nemen. Zo doen zij onderzoek naar interessante onderwerpen voor exposities en zijn zij de eerste bezoekers die het tijdens de opening mogen uitproberen. Ook kijken ze mee achter de schermen van onze voorstelling en zitten ze eerste rang bij de première.

Check onze visie op kunsteducatie

AFGELOPEN SEIZOENEN

Bij de start van De Vrijstaat hebben we ook een KinderKabinet in het leven geroepen. Wij willen kinderen de mogelijkheid bieden om invulling te geven aan de activiteiten op De Vrijstaat. Zodat zij hun ideeën om kunnen zetten in daden. Wij willen een plek creëren waar dromen niet alleen dromen blijven maar waarin plannen daadwerkelijk worden gerealiseerd.

Afgelopen jaren hebben de kinderen de catering verzorgd tijdens de opening van Adams & Eva’s, de film Verfmonster gemaakt, een boerenzwembad gebouwd, een kunstwerk gemaakt om de mobiele keuken op te fleuren, een pannenkoekenfeest en een kindermuseumnacht georganiseerd. Ook vervulden zij een speciale rol tijdens openingen en premières, testten ze onze workshops en bezochten ze verschillende ateliers.