Home > Activiteiten > Kunstvakantieweek

Kunstvakantieweek

De leukste manier om de zomervakantie af te sluiten is met de Kunstvakantieweek! Kinderen en jongeren werken een week lang met diverse kunstenaars aan een eindpresentatie die in het weekend wordt gepresenteerd. Ieder jaar staat er een ander thema centraal en kiezen we kunstenaars uit verschillende disciplines om met de deelnemers aan de slag gaan. Beeldende kunst, muziek, theater, digitale media en performance: ieder jaar is het weer een verrassing waar je aan gaat werken, maar dat de uitkomst bijzonder is staat vast. Met de kunstwerken nemen we de openbare ruimte in bezit en maken we van onze stad een podium.

 

Op deze pagina vind je meer informatie over de Kunstvakantieweek. Bekijk wat we de afgelopen jaren hebben gedaan, of meld je aan voor de eerstvolgende editie!

Blijf op de hoogte

De Kunstvakantieweek 2024 meemaken? De inschrijvingen openen begin juni. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan blijf je op de hoogte!

INSCHRIJVEN
EERDERE EDITIES
8+2023

14 t/m 19 augustus 2023

Future Farm

In Kunstavakantieweek Future Farm maken we een real-life game waarin wij met LARP (live action role play) zelf de spelers zijn. In dit spel leven superhumans, robots, dieren en cyborgs samen op een futuristische boerderij. Wie zijn deze wezens? Hoe ziet het eruit als ze samenwonen op één plek; zijn ze vijanden of vrienden? De groepen gaan met verschillende kunstenaars ga aan de slag om deze toekomstige aardbewoners vorm te geven. We bedenken kostuums, verdiepen ons in hun uitvindingen, bouwen aan hun woningen… En hoe meer we van hen weten, hoe meer we hen ook worden!

MEER INFORMATIE
8+2022

15 t/m 20 augustus 2022

Tiny House

In de Kunstvakantieweek 2022 onderzoeken we kleine huizen in de breedste zin van het woord. Met verschillende kunstenaars maken we maquettes, tenten en boomhutten voor onszelf, of kleine woningen voor kleine wezens, zoals insectenhotels en vogelhuisjes. Ook bouwen we een Tiny woonplaats voor Tiny People. Vijf dagen lang werken we met verschillende kunstenaars aan ons eigen mini-dorp. Als afsluiter geven we een grote housewarming, waar bezoekers onze bouwsels kunnen bewonderen. Welkom thuis!

MEER INFORMATIE
8+2021
Kunstvakantieweek 2021

23 t/m 28 augustus 2021

Flower Power

De Kunstvakantieweek staat deze zomer in het teken van Flower Power. Een week die uit zijn voegen barst want alles draait om de kracht van de natuur. De uitbundige kleuren van de bloemen, de wonderbaarlijke wereld van de virussen, de structuur van klei en modder of de power van het vuur. Wij laten ons deze week inspireren door de rijkdom die de natuur ons te bieden heeft.

MEER INFORMATIE
8+2020

24 t/m 29 augustus 2020

Kids on Fire

Deze zomer gaan we op reis. Tijdens de Kunstvakantieweek duiken we in verschillende culturen en ontdekken hoe zij kunst gebruiken om de wereld te begrijpen. Via dans, muziek en beeldende kunst maken we verbinding met de aarde, experimenteren we met duurzaamheid en zoeken we naar antwoorden op mondiale vragen. De wereld staat in brand en wij zijn aangestoken. Deze Kunstvakantieweek zijn de Kids on Fire!

MEER INFORMATIE
8+2019

26 augustus t/m 1 september 2019

ZOO

Beleef je laatste week van de zomervakantie op De Vrijstaat tijdens de kunstvakantieweek ZOO. Vijf dagen lang werk je met diverse kunstenaars aan een stadsdierentuin die in het weekend open zal zijn voor bezoekers. ZOO is een bonte mix van beeldende kunst, dans, muziek en wetenschap waarbij de relatie tussen mens en dier centraal staat.

 

8+2018

20 t/m 26 augustus 2018

Nomadenkamp Festival

Reizen is het centrale thema voor de kunstvakantieweek Nomadenkamp en de koffer het symbool. Nomaden reizen met hun hele hebben en houwen van plek naar plek. Alles wat ze bezitten moeten ze met zich mee kunnen nemen.
Als echte stadsnomaden richt je samen met kunstenaars een Nomadenkamp in en werk je een week lang aan installaties en performances op het gebied van theater, dans en beeldende kunst. In het weekend laat je de resultaten zien aan het publiek tijdens het Nomadenkamp Festival op het Berlijnplein. Dit festival organiseren we samen met RAUM en andere culturele partners in de omgeving van De Vrijstaat.

8+2017

14 t/m 20 augustus 2017

KunstKermis

Een week lang werken kinderen samen met kunstenaars aan een spetterend evenement: De Vrijstaat KunstKermis.

Geïnspireerd op de aloude kermis worden er diverse installaties ontwikkeld waar het publiek zich interactief mee kan vermaken. Een Rariteitenkabinet, een Spookhuis en een Kunstcaroussel; op de KunstKermis geven de kinderen en de kunstenaars een nieuwe betekenis aan deze oude attracties.

De kunstweek eindigt in een evenement op het Berlijnplein waar bezoekers een weekend lang kunnen genieten van deze bijzondere kunstwerken.

BEKIJK DE AFTERMOVIE