123
  • 8-12november 2023 t/m juli 2024KookKeet seizoen 2023-2024LocatieDe Vrijstaat

    Hou je van koken of zou je het graag willen leren? En durf je jouw gerechten aan anderen te serveren? Dan is De Vrijstaat KookKeet echt iets voor jou!

    Je kunt je per blok aanmelden of voor een heel seizoen in één keer. Als een specifiek blok of de mogelijkheid tot inschrijven voor het hele seizoen vol is, mail dan naar info@devrijstaat.nl. Wij kunnen dan kijken wat er mogelijk is, eventueel met een wachtlijst.

  • Je winkelmand is momenteel leeg.

    Terug naar winkel

8+KOOKKEET
Home > Activiteiten > KookKeet

De KookKeet

Hou je van koken of zou je het graag willen leren? En durf je jouw gerechten aan anderen te serveren? Dan is de Vrijstaat KookKeet echt iets voor jou!

De KookKeet is een club van kinderen die samen met onze Vrijstaat-kok een cateringbedrijf gaan runnen. Op vijf middagen ga je in de keuken aan de slag en leer je de kneepjes van het vak. Wat je maakt mag je mee naar huis nemen, zodat de rest van de familie het ook kan proeven. Als afsluiter kook je voor een speciaal evenement, bijvoorbeeld voor een feestelijke opening of eindpresentatie van de Vrijstaat KunstAcademie. Dan kun je je kookkunst aan het publiek laten zien, ruiken en proeven. Ieder blok werken we weer met een nieuw thema: vorig jaar was dat bijvoorbeeld metamorfose van groente, eten uit de moestuin en buiten koken.

Wil jij graag leren experimenteren met ingrediënten en smaken? Meld je dan nu aan!

De KookKeet maakt vegetarische gerechten.

Data & tijden 2023 / 2024

De KookKeet-lessen zijn op maandagen van 15.00 tot 17.30 uur. Elk blok bestaat uit 6 lessen, inclusief een eindpresentatie met catering op een Vrijstaat-evenement.

Blok 1 
30 okt, 6, 13, 20, 27 nov 2023

Catering bij eindpresentatie Vrijstaat KunstAcademie: zaterdag 9 december

Blok 2
8, 15, 22, 29 jan, 5 feb 2024
Eindpresentatie KookKeet: maandag 12 februari

Blok 3 
26 feb, 4, 11, 18 maart, 8 april
Catering bij eindpresentatie Vrijstaat KunstAcademie: zaterdag 6 april

Blok 4 
3, 10, 17, 24 juni, 1 juli
Catering bij eindpresentatie Vrijstaat KunstAcademie: zaterdag 6 juli

Kosten

De KookKeet is 125 euro per blok (6 lessen, inclusief ingrediënten); met de U-pas is dit 110 euro. Als je verzekerd wil zijn van een plek in alle 4 de blokken, meld je dan meteen aan voor het complete seizoen.

Het is mogelijk om dit bedrag te betalen met budget van de U-pas of een aanvraag in te dienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Wil je betalen met de U-pas? Neem dan even contact met ons op.

Toegankelijkheid

Op De Vrijstaat vinden we het erg belangrijk dat iedere bezoeker en deelnemer zich welkom voelt. De toegankelijkheid van onze locatie en ons programma spelen hierbij een belangrijke rol.  Mocht je twijfelen of je bij ons terecht kunt, neem dan zeker even contact met ons op. Lees meer.

DE CATERINGOPDRACHT

Een echte cateringopdracht hoort bij de KookKeet. Je leert niet alleen hoe je lekkere gerechten moet klaarmaken maar ook hoe je ze mooi kunt opmaken en uitserveren. Er is aandacht voor onderzoeken, oefenen en proeven. Op een speelse manier kijken we naar alles wat bij een cateringbedrijf hoort. We sluiten we af met catering op een echt evenement.

Zo heeft de KookKeet al gecaterd in restaurant Venster tijdens de 4 & 5 mei viering in Leidsche Rijn en bij de onthulling van het kunstwerk Ik zit op Kunst op De Vrijstaat. Ook verzorgden de KookKeet-koks meerdere keren de hapjes en drankjes bij de eindpresentaties van de Vrijstaat Kunstacademie.

KookKeet De Vrijstaat Kookclub
KookKeet De Vrijstaat Kookclub