123
  • 6+mei - juni 2021KookKeet voorjaar 2021LocatieDe Vrijstaat

    Hou je van koken of zou je het graag willen leren? Zie je jezelf al achter het fornuis staan? En durf je jouw gerechten aan anderen te serveren? Dan is De Vrijstaat KookKeet echt iets voor jou!

    4 beschikbaar

    Aantal kinderen
  • Je winkelmand is momenteel leeg.

    Terug naar winkel

8+KOOKKEET
Home > Activiteiten > KookKeet

De KookKeet

Hou je van koken of zou je het graag willen leren? Zie je jezelf al achter het fornuis staan? En durf je jouw gerechten aan anderen te serveren? Dan is De Vrijstaat KookKeet echt iets voor jou!

De KookKeet is een club van kinderen die samen met onze Vrijstaat-kok een cateringbedrijf gaan runnen. Op zes vrijdagmiddagen ga je in de keuken aan de slag en leer je de kneepjes van het vak. Wat je maakt mag je mee naar huis nemen, zodat de rest van de familie het ook kan proeven. Ook ga je speciaal koken voor een Vrijstaat-evenement, bijvoorbeeld voor een feestelijk opening of presentatie. Dan kun je je kookkunst aan het publiek laten zien, ruiken en proeven.

Speciale buiteneditie KookKeet

Na de meivakantie starten we met een speciale buiteneditie van de KookKeet. In de tuin van het zomerhuis gaan we koken met de heksenketel, bakken we broodjes boven het open vuur en maken we handig gebruik van wat de tuin ons biedt. De laatste les maken we hapjes voor een bijeenkomst van HKU-studenten op De Vrijstaat. Dus wil jij graag leren koken en experimenteren met ingrediënten? Meld je dan nu aan!

KookKeet Vrijstaat kookclub

Praktische info voorjaar 2021

Voor wie
Jongens en meisjes van 8 – 12 jaar

Wanneer
Vrijdagmiddag 15:00 – 17:30 uur

Data
21, 28 mei, 4, 11, 18, 25 juni + cateringmoment op 18 juni*

Locatie
De Boerderij van De Vrijstaat

Kosten
110 euro (6 lessen). Wil je betalen met de U-pas? Neem dan even contact met ons op.

We hebben plek voor max. 12 deelnemers, dus wees op tijd met aanmelden!
De Vrijstaat KookKeet kookt vegetarische gerechten.

* In verband met de lockdown vinden de lessen plaats in de buitenlucht. Bij slecht weer zoeken we naar een passende oplossing, zoals een online les of verplaatsen van de les. Deelnemers en ouders worden hier tijdig over geïnformeerd door de betreffende Vrijstaat-docent.

Toegankelijkheid

Op De Vrijstaat vinden we het erg belangrijk dat iedere bezoeker en deelnemer zich welkom voelt. De toegankelijkheid van onze locatie en ons programma spelen hierbij een belangrijke rol.  Mocht je twijfelen of je bij ons terecht kunt, neem dan zeker even contact met ons op. Lees meer.

De cateringopdracht

Een echte cateringopdracht hoort bij de KookKeet. Je leert op de KookKeet niet alleen hoe je gerechten moet klaarmaken maar ook hoe je ze mooi kunt opmaken en uitserveren.

Zo heeft de KookKeet al gecaterd in restaurant Venster tijdens de 4 & 5 mei viering in Leidsche Rijn en bij de onthulling van het kunstwerk Ik zit op Kunst op De Vrijstaat. Ook verzorgden de KookKeet-koks de hapjes en drankjes bij de eindpresentatie van de Vrijstaat Kunstacademie in de PopUp Store in het nieuwe winkelcentrum van Leidsche Rijn.

KookKeet De Vrijstaat Kookclub
KookKeet De Vrijstaat Kookclub
DE VRIJSTAAT KOK

Verschillende thema’s

De KookKeet werkt met verschillende koks en soms met een thema. Vrijstaat-kok Charlotte maakte met de kinderkoks in het najaar van 2018 allerlei gerechten uit de hele wereld. Van Vrijstaat-kok Eleni leerden de kinderen hoe je lekker veganistische gerechten kunt bereiden. Vrijstaat-kok Corine heeft de kinderen dit voorjaar in zes weken zoveel mogelijk geleerd over bakken. In het najaar van 2019 en het voorjaar van 2020 werd er gekookt met kruiden, samen met Vrijstaat-kok Malou.

Net als afgelopen najaar zullen de kinderen de komende editie koken met Vrijstaat-kok Veerle.

Creatief leren koken

Vrijstaat-kok Corine: “De KookKeet is een plek waar veel vrijheid is om te proberen en te experimenteren. Het gaat niet om perfectie, maar om het ‘gewoon doen’. Er is veel ruimte om te spelen met een bijzondere locatie als De Vrijstaat.”

Vrijstaat-kok Charlotte: “Ik merk dat als kinderen samenkomen er al snel dynamiek en een creatieve flow ontstaat.  Ze leren van elkaar en groeien samen in het creatieve proces. Dat vind ik heel leuk om te zien en te mogen begeleiden. Ik hoop dat kinderen leren eigenheid in de gerechten te stoppen en daarmee op een creatieve manier te koken.”