8+KOOKKEET
Home > Activiteiten > KookKeet

De KookKeet

Hou je van koken of zou je het graag willen leren? En durf je jouw gerechten aan anderen te serveren? Dan is de Vrijstaat KookKeet echt iets voor jou!

De KookKeet is een club van kinderen die samen met onze Vrijstaat-kok een cateringbedrijf gaan runnen. Op vijf woensdagmiddagen ga je in de keuken aan de slag en leer je de kneepjes van het vak. Wat je maakt mag je mee naar huis nemen, zodat de rest van de familie het ook kan proeven. Ook ga je speciaal koken voor een evenement, bijvoorbeeld voor een feestelijke opening of presentatie. Dan kun je je kookkunst aan het publiek laten zien, ruiken en proeven.

Wil jij graag leren experimenteren met ingrediënten en smaken? Meld je dan nu aan!

KookKeet Vrijstaat kookclub

Praktische info voorjaar 2022

Voor wie
Iedereen tussen 8 – 12 jaar

Wanneer
Dinsdag- of woensdagmiddag van 15.00 – 17.30 uur

Data blok 3 (afgerond)
Dinsdag 8, 15, 22, 29 maart en 5 april

Cateringmoment: zaterdag 2 april 10.45-14.00 uur

Data blok 4 (vol)
Woensdag 8, 15, 22, 29 juni en 6 juli van 15.00 – 17.30 uur

Cateringmoment: zaterdag 9 juli 11.00-14.00 uur (tijdstip onder voorbehoud)

Locatie
Onze nieuwe Workshopruimte, onder de bogen bij De Vrijstaat

Kosten
110 euro (6 lessen). Wil je betalen met de U-pas? Neem dan even contact met ons op.

We hebben plek voor max. 12 deelnemers, dus meld je op tijd aan!

De Vrijstaat KookKeet kookt vegetarische gerechten.

Toegankelijkheid

Op De Vrijstaat vinden we het erg belangrijk dat iedere bezoeker en deelnemer zich welkom voelt. De toegankelijkheid van onze locatie en ons programma spelen hierbij een belangrijke rol.  Mocht je twijfelen of je bij ons terecht kunt, neem dan zeker even contact met ons op. Lees meer.

DE CATERINGOPDRACHT

Een echte cateringopdracht hoort bij de KookKeet. Je leert niet alleen hoe je lekkere gerechten moet klaarmaken maar ook hoe je ze mooi kunt opmaken en uitserveren. Er is aandacht voor onderzoeken, oefenen en proeven. Op een speelse manier kijken we naar alles wat bij een cateringbedrijf hoort. We sluiten we af met catering op een echt evenement.

Zo heeft de KookKeet al gecaterd in restaurant Venster tijdens de 4 & 5 mei viering in Leidsche Rijn en bij de onthulling van het kunstwerk Ik zit op Kunst op De Vrijstaat. Ook verzorgden de KookKeet-koks de hapjes en drankjes bij de eindpresentatie van de Vrijstaat Kunstacademie in de PopUp Store in het nieuwe winkelcentrum van Leidsche Rijn.

KookKeet De Vrijstaat Kookclub
KookKeet De Vrijstaat Kookclub
DE VRIJSTAAT KOK

Verschillende thema’s

De KookKeet werkt met verschillende koks en soms met een thema. Eerder maakte Vrijstaat-kok Charlotte in 2018 samen met de kinderkoks gerechten uit de hele wereld. Van Vrijstaat-kok Eleni leerden de kinderen hoe je lekkere veganistische gerechten kunt bereiden, Corine vertelde in zes lessen alles over bakken en in het najaar van 2019 en het voorjaar van 2020 werd er gekookt met kruiden, samen met Malou. Het afgelopen seizoen nam Vrijstaat-kok Veerle koken zonder vuur of hitte onder de loep.

De komende editie begeleidt Vrijstaat-kok Malou opnieuw de groep.

Creatief leren koken

Vrijstaat-kok Corine: “De KookKeet is een plek waar veel vrijheid is om te proberen en te experimenteren. Het gaat niet om perfectie, maar om het ‘gewoon doen’. Er is veel ruimte om te spelen met een bijzondere locatie als De Vrijstaat.”

Vrijstaat-kok Charlotte: “Ik merk dat als kinderen samenkomen er al snel dynamiek en een creatieve flow ontstaat.  Ze leren van elkaar en groeien samen in het creatieve proces. Dat vind ik heel leuk om te zien en te mogen begeleiden. Ik hoop dat kinderen leren eigenheid in de gerechten te stoppen en daarmee op een creatieve manier te koken.”