123
 • 8-12november 2022 t/m mei 2023KookKeet seizoen 2022-2023LocatieDe Vrijstaat

  Hou je van koken of zou je het graag willen leren? En durf je jouw gerechten aan anderen te serveren? Dan is De Vrijstaat KookKeet echt iets voor jou!

  Je kunt je per blok aanmelden of voor een heel seizoen in één keer.

  Als een specifiek blok of de mogelijkheid tot inschrijven voor het hele seizoen vol is, mail dan naar info@devrijstaat.nl. Wij kunnen dan kijken wat er mogelijk is, eventueel met een wachtlijst.

  Wissen
 • Je winkelmand is momenteel leeg.

  Terug naar winkel

8+KOOKKEEToktober 2022 - juni 2023
Home > Activiteiten > KookKeet

De KookKeet

Hou je van koken of zou je het graag willen leren? En durf je jouw gerechten aan anderen te serveren? Dan is de Vrijstaat KookKeet echt iets voor jou!

De KookKeet is een club van kinderen die samen met onze Vrijstaat-kok een cateringbedrijf gaan runnen. Op vijf middagen ga je in de keuken aan de slag en leer je de kneepjes van het vak. Wat je maakt mag je mee naar huis nemen, zodat de rest van de familie het ook kan proeven. Ook ga je speciaal koken voor een evenement, bijvoorbeeld voor een feestelijke opening of eindpresentatie van de Vrijstaat-KunstAcademie. Dan kun je je kookkunst aan het publiek laten zien, ruiken en proeven.

Wil jij graag leren experimenteren met ingrediënten en smaken? Meld je dan nu aan!

De KookKeet maakt vegetarische gerechten.

KookKeet Vrijstaat kookclub

Data & tijden 2022 / 2023

De KookKeet-lessen zijn op maandagen van 15.00 tot 17.30 uur. Elk blok bestaat uit 6 lessen, inclusief een cateringmoment op een Vrijstaat-evenement (meestal de eindpresentatie van de KunstAcademie).

Data blok 1 (geweest)
Maandag 31 okt, 7, 14, 21, 28 nov 

Catering bij eindpresentatie Vrijstaat KunstAcademie: zaterdag 26 november  

Data blok 2 (vol)
Maandag 6, 13, 20, 27 maart, 3 april.
Catering bij eindpresentatie Vrijstaat KunstAcademie: zaterdag 1 april

Data blok 3 (vol)
Maandag 5, 12, 19, 26 juni, 3 juli. 
Catering bij eindpresentatie Vrijstaat KunstAcademie: zaterdag 8 juli

Kosten

De KookKeet is 120 euro per blok (6 lessen, inclusief ingrediënten). Als je verzekerd wil zijn van jouw plekje in alle 3 de blokken, meld je dan gelijk aan voor het complete seizoen. Wil je betalen met de U-pas? Neem dan even contact met ons op.

Toegankelijkheid

Op De Vrijstaat vinden we het erg belangrijk dat iedere bezoeker en deelnemer zich welkom voelt. De toegankelijkheid van onze locatie en ons programma spelen hierbij een belangrijke rol.  Mocht je twijfelen of je bij ons terecht kunt, neem dan zeker even contact met ons op. Lees meer.

Blok 1: Metamorfose

31 oktober – 28 november 2022 

 

Dit is geen tomaat. Hij is misschien rond en rood en groeide ooit aan een tomatenplant, maar het is het niet. Huh? In dit blok van de KookKeet richten we ons op de metamorfose van groente. Hoe kun je van een saaie, bekende groente iets heel nieuws maken? Een avocado wordt guacamole, een komkommer opeens een frisse tzatziki. Met kooktechnieken kun je groentes zomaar laten transformeren. 

Blok 2: Eten uit de moestuin

6 maart – 3 april 2023

 

In deze KookKeet-lessen onderzoeken we ingrediënten van het zaadje tot op het bord. Voordat wij een appel, bietje of paprika op onze snijplank krijgen heeft hij namelijk al een hele weg afgelegd. We werken enkel met producten uit de moestuin, en de masterclass wordt gegeven door een echte expert op dit gebied. In deze KookKeet richten we ons meer op het proces dan op het eindresultaat: we worden ons bewust van élke stap tot ons bord. 

Blok 3: Buiten koken

5 juni – 8 juli 2023

 

De zomer komt eraan: tijd om lekker te koken in de openlucht. Broodjes bakken boven het kampvuur, verse kruiden plukken voor de kruidenboter, soep maken in de heksenketel… En natuurlijk maken we ook frisse en koude gerechten die passen bij het warme weer. De heerlijke geuren van onze KookKeet verspreiden zich door heel Leidsche Rijn! 

DE CATERINGOPDRACHT

Een echte cateringopdracht hoort bij de KookKeet. Je leert niet alleen hoe je lekkere gerechten moet klaarmaken maar ook hoe je ze mooi kunt opmaken en uitserveren. Er is aandacht voor onderzoeken, oefenen en proeven. Op een speelse manier kijken we naar alles wat bij een cateringbedrijf hoort. We sluiten we af met catering op een echt evenement.

Zo heeft de KookKeet al gecaterd in restaurant Venster tijdens de 4 & 5 mei viering in Leidsche Rijn en bij de onthulling van het kunstwerk Ik zit op Kunst op De Vrijstaat. Ook verzorgden de KookKeet-koks de hapjes en drankjes bij de eindpresentatie van de Vrijstaat Kunstacademie in de PopUp Store in het nieuwe winkelcentrum van Leidsche Rijn.

KookKeet De Vrijstaat Kookclub
KookKeet De Vrijstaat Kookclub