123
  • 8+maart-mei2018KookKeetLocatieDe Vrijstaat

    Houd je van koken of wil je het graag leren? Zie je jezelf al achter het fornuis staan en durf je jouw gerechten aan anderen te serveren? Dan is De Vrijstaat KookKeet echt iets voor jou!

    Uitverkocht

  • Je winkelmand is momenteel leeg.

    Terug naar winkel

8+KOOKKEETMaart 2019
Home > Activiteiten > KookKeet

De KookKeet

Hou je van koken of zou je het graag willen leren? Zie je jezelf al achter het fornuis staan? En durf je jouw gerechten aan anderen te serveren? Dan is De Vrijstaat KookKeet echt iets voor jou!

De KookKeet is een club van kinderen die samen met onze Vrijstaat-kok een cateringbedrijf gaan runnen. Op zes woensdagmiddagen ga je in de keuken aan de slag en leer je de kneepjes van het vak. Wat je maakt mag je mee naar huis nemen, zodat de rest van de familie het ook kan proeven. Ook ga je speciaal koken voor een Vrijstaat-evenement, bijvoorbeeld voor een feestelijk opening of presentatie. Dan kun je je kookkunst aan het publiek laten zien, ruiken en proeven.

Vanaf 13 maart is de nieuwe editie van de KookKeet dé kinderkookclub van De Vrijstaat van start gegaan. Dit keer leren de kinderen (8-12 jaar) alles over bakken. Ze werken toe naar een echte cateringopdracht: het bedenken, maken en uitserveren van hapjes voor de 4 & 5 mei viering op het Berlijnplein.

Praktische informatie

Voor wie
Jongens en meisjes van 8 – 12 jaar

Wanneer
Woensdagmiddag 15:00 – 17:30 uur

Data
13, 20, 27 mrt, 3, 10, 17, 24 april + casteringopdracht op zaterdag 4 mei

Locatie
De Boerderij van De Vrijstaat

Kosten
100 euro (6 lessen)

We hebben plek voor max. 12 deelnemers, dus wees op tijd met aanmelden!
De Vrijstaat KookKeet kookt vegetarische gerechten.

De cateringopdracht

Sinds enkele jaren organiseert de stichting 4 & 5 mei Leidsche Rijn jaarlijks een gedenkprogramma en bevrijdingsdagviering op het Berlijnplein.
Met een naam als De Vrijstaat mogen wij natuurlijk niet ontbreken op een moment dat de vrijheid van ons land onder de aandacht wordt gebracht en gevierd. De kinderen van de KookKeet zullen de hapjes verzorgen voor de herdenking op zaterdag 4 mei op het Berlijnplein.

Ook de kinderen en jongeren van De Vrijstaat KunstAcademie dragen bij aan dit evenement waarbij vrijheid het thema is. Samen met kunstenaars Phil Bosch en Pluck geven zij zowel in tekst als in beeld vorm aan wat vrijheid voor hen betekent.
Het volledige programma is te vinden op de website van stichting 4 & 5 mei Leidsche Rijn.

VRIJSTAAT KOK CORINE

Creatief leren koken

Vrijstaat-kok Charlotte maakte met de kinderkoks in het najaar van 2018 allerlei wereldse gerechten. Charlotte: “Ik merk dat als kinderen samenkomen er al snel dynamiek en een creatieve flow ontstaat.  Ze leren van elkaar en groeien samen in het creatieve proces. Dat vind ik heel leuk om te zien en te mogen begeleiden. Ik hoop dat kinderen leren eigenheid in de gerechten te stoppen en daarmee op een creatieve manier te koken.”

In het voorjaar start een nieuwe editie van de KookKeet. Vrijstaat-kok Corine gaat de kinderen in zes weken zoveel mogelijk leren over bakken.

Bakken met Vrijstaat-kok Corine

Ben jij benieuwd naar hoe Corine het bakken aanpakt met de kinderen tijdens deze editie? Klik dan hieronder en lees het interview!

LEES HIER HET INTERVIEW