123
  • 8+maart t/m april 2020KookKeetLocatieDe Vrijstaat

    Houd je van koken of wil je het graag leren? Zie je jezelf al achter het fornuis staan en durf je jouw gerechten aan anderen te serveren? Dan is De Vrijstaat KookKeet echt iets voor jou!

    12 plekken beschikbaar

  • Je winkelmand is momenteel leeg.

    Terug naar winkel

8+KOOKKEETOktober 2019
Home > Activiteiten > KookKeet

De KookKeet

Hou je van koken of zou je het graag willen leren? Zie je jezelf al achter het fornuis staan? En durf je jouw gerechten aan anderen te serveren? Dan is De Vrijstaat KookKeet echt iets voor jou!

De KookKeet is een club van kinderen die samen met onze Vrijstaat-kok een cateringbedrijf gaan runnen. Op zes woensdagmiddagen ga je in de keuken aan de slag en leer je de kneepjes van het vak. Wat je maakt mag je mee naar huis nemen, zodat de rest van de familie het ook kan proeven. Ook ga je speciaal koken voor een Vrijstaat-evenement, bijvoorbeeld voor een feestelijk opening of presentatie. Dan kun je je kookkunst aan het publiek laten zien, ruiken en proeven.

Eind oktober start er weer een nieuwe editie van de KookKeet – dé kinderkookclub van De Vrijstaat. De kinderen leren verschillende gerechten maken en werken toe naar een echte cateringopdracht: het bedenken, maken en uitserveren van hapjes voor de openbare presentatie van de Vrijstaat Kunstacademie op 30 november.

KookKeet Vrijstaat kookclub

Praktische info najaar 2019

Voor wie
Jongens en meisjes van 8 – 12 jaar

Wanneer
Woensdagmiddag 15:00 – 17:30 uur

Data
30 oktober, 6, 13, 20, 27 november en 4 december + een cateringopdracht op zaterdag 30 november

Locatie
De Boerderij van De Vrijstaat

Kosten
100 euro (6 lessen)

We hebben plek voor max. 12 deelnemers, dus wees op tijd met aanmelden!
De Vrijstaat KookKeet kookt vegetarische gerechten.

Volgende edities

In het voorjaar van 2020 hebben wij maar liefst 2 blokken van de KookKeet! Je kunt je al aanmelden voor de eerste editie!

Data editie 1
4, 11, 18, 25 maart, 1 en 8 april + cateren op 28 maart: eindpresentatie KunstAcademie

Data editie 2 
13, 20, 27 mei, 3, 10, 17 juni + cateren op 12 juni: première voorstelling

De cateringopdracht

Een echte cateringopdracht hoort bij de KookKeet. Je leert op de KookKeet niet alleen hoe je gerechten moet klaarmaken maar ook hoe je ze mooi kunt opmaken en uitserveren.

Zo heeft de KookKeet al gecaterd in restaurant Venster tijdens de 4 & 5 mei viering in Leidsche Rijn en bij de onthulling van het kunstwerk Ik zit op Kunst op De Vrijstaat. Ook verzorgden de KookKeet-koks de hapjes en drankjes bij de eindpresentatie van de Vrijstaat Kunstacademie in de PopUp Store in het nieuwe winkelcentrum van Leidsche Rijn.

KookKeet De Vrijstaat Kookclub
KookKeet De Vrijstaat Kookclub
DE VRIJSTAAT KOK

Verschillende thema’s

De KookKeet werkt met verschillende koks en steeds een ander thema. Vrijstaat-kok Charlotte maakte met de kinderkoks in het najaar van 2018 allerlei gerechten uit de hele wereld. Van Vrijstaat-kok Eleni leerden de kinderen hoe je lekker veganistische gerechten kunt bereiden. Vrijstaat-kok Corine heeft de kinderen dit voorjaar in zes weken zoveel mogelijk geleerd over bakken.

Dit najaar is het aan Vrijstaat-kok Malou om de kinderen weer nieuwe dingen te leren. Leuk!

Creatief leren koken

Vrijstaat-kok Corine: “De KookKeet is een plek waar veel vrijheid is om te proberen en te experimenteren. Het gaat niet om perfectie, maar om het ‘gewoon doen’. Er is veel ruimte om te spelen met een bijzondere locatie als De Vrijstaat.”

Vrijstaat-kok Charlotte: “Ik merk dat als kinderen samenkomen er al snel dynamiek en een creatieve flow ontstaat.  Ze leren van elkaar en groeien samen in het creatieve proces. Dat vind ik heel leuk om te zien en te mogen begeleiden. Ik hoop dat kinderen leren eigenheid in de gerechten te stoppen en daarmee op een creatieve manier te koken.”