Home > Over De Vrijstaat > Het team

De medewerkers van De Vrijstaat

De Vrijstaat is een stichting met een raad van toezicht en een bestuur, bestaande uit de artistiek en zakelijk leider (directie). Het kleine team van 6 vaste medewerkers wordt aangevuld met ongeveer 20 freelance medewerkers. Als educatiemedewerker, workshopbegeleider, of begeleider van verjaardagsfeestjes helpen zij mee ons programma te realiseren. Daarnaast bieden wij verschillende stageplaatsen aan. 

De Vrijstaat is naast kunstwerkplaats ook een leerwerkplaats voor leerlingen HBO en MBO. Jaarlijks doen er minimaal vijf studenten ervaring op met het werk achter de schermen. Ook is er plek voor leerlingen uit het voorgezet onderwijs die in het kader van een maatschappelijk stage ervaring op willen doen bij een culturele instelling of als vrijwilligers bij een van onze evenementen. Zo is De Vrijstaat een plek waar je voor én achter de schermen kunt leren, niet alleen als aankomend kunstenaar maar ook als aankomend medewerker van een culturele organisatie.

Vacature activiteiten- en locatiemanager

Per 1 januari 2023 zoeken wij een nieuwe activiteiten- en locatiemanager. Ben jij een goede planner die het leuk vindt om kunstenaars, theatermakers en workshopdocenten te ondersteunen bij hun werk? Ben je gastvrij, een echte doener en word je enthousiast van kunst en cultuur? Dan is deze plek misschien wel iets voor jou!

Bekijk de vacature
MEDEWERKERS
Educatief medewerker

Charlotte van Eijsden

Mijn naam is Charlotte van Eijsden en ik werk bij De Vrijstaat als educatief medewerker. Ik hou mij bezig met de ontwikkeling van het educatieve programma en voer ze uit. Daarnaast onderhoud ik contacten met de scholen en verzorg ik samen met de kunstenaars de lessen in de klas. Op zaterdag begeleid ik als vakdocent de leerlingen van De Vrijstaat KunstAcademie. Ik werk met veel plezier bij De Vrijstaat omdat ik het belangrijk vind dat kinderen kunst leren maken, ervaren en beleven.

charlotte@devrijstaat.nl
Activiteitenmanager & theaterdocent

Heleen van der Donck

Ik heb de meest afwisselende baan die er is bij De Vrijstaat! Als activiteiten- en locatiemanager regel ik de verhuur van onze ruimtes, de inkoop van materialen voor onze lessen en workshops, maak ik draaiboeken voor evenementen, zorg ik dat onze boerderij netjes onderhouden wordt én houd ik alles bij in mooie overzichtelijke schema’s (mijn favoriet)! Aan het eind van elke werkdag schakel ik over naar mijn andere functie en geef ik de theaterlessen bij de TheaterKeet, TheaterCarrousel en de TheaterAcademie.

Ik vind De Vrijstaat een heerlijke plek waar jonge mensen serieus genomen worden in hun kunstenaarschap, waar iedereen welkom is zoals ze zijn en waar ze mogen zoeken naar wie ze willen worden.

heleen@devrijstaat.nl
Marketing & communicatie

Vicky Los

Met marketing & communicatie werk ik aan de zichtbaarheid van De Vrijstaat; zorgen dat iedereen ziet wie we zijn en wat we doen. Dat doe ik met teksten, beelden, webpagina’s, posters, kranten, advertenties, interviews, video’s, borden, buttons, flyers… Zodat zoveel mogelijk kinderen en jongeren bij ons op de boerderij los kunnen gaan met hun verbeelding en creativiteit!

vicky@devrijstaat.nl
Zakelijke leiding

Lieke Hoitink

Ik ben zakelijk directeur. Dat wil zeggen: ik zorg dat er genoeg
geld is en dat we niet teveel uitgeven. En dat de mensen die hier werken hun salaris krijgen. Dat is niet saai, als je van cijfers en rekenen houdt. En van schrijven, want om geld te krijgen moet je eerst al je plannen duidelijk opschrijven. Het leuke van De Vrijstaat vind ik dat kinderen hier kunnen zien en beleven dat kunst niet moeilijk of ingewikkeld is. Dat je zelf ook kunst kunt maken, zeker als er een kunstenaar bij is die je van alles kan leren. Maar die je ook leert dat je soms gewoon moet beginnen zonder dat je weet wat het moet worden. Dat het ook mag mislukken. Het wordt altijd iets. En soms wordt het kunst.

lieke@devrijstaat.nl
Artistieke leiding

Daphne de Bruin

Als artistiek directeur bedenk ik de inhoud van de verschillende programma’s. Ik mag heel veel verzinnen en fantaseren over wat er allemaal op De Vrijstaat gaat gebeuren. En het leukste is…..de meeste van die dingen worden ook echt uitgevoerd!

Ik ben opgeleid als theatermaker. Ik schrijf, regisseer en acteer. Dat doe ik al heel lang en ik vind het geweldig! Je bent steeds een tijdje heel iemand anders en je maakt dingen mee die in het echte leven niet vaak gebeuren. Ik hou ervan om met een groep mensen samen te werken en iets te creëren wat nog niet bestond.

daphne@devrijstaat.nl