Home > Over De Vrijstaat > Het team

De medewerkers van De Vrijstaat

De Vrijstaat is een stichting met een raad van toezicht en een bestuur, bestaande uit de artistiek en zakelijk leider (directie). Het kleine team van 6 vaste medewerkers wordt aangevuld met ongeveer 20 freelance medewerkers. Als educatiemedewerker, workshopbegeleider, of begeleider van verjaardagsfeestjes helpen zij mee ons programma te realiseren.

Leerwerkplaats

De Vrijstaat is naast kunstwerkplaats ook een leerwerkplaats voor leerlingen HBO en MBO. Jaarlijks doen er minimaal vijf studenten ervaring op met het werk achter de schermen. Ook is er plek voor leerlingen uit het voorgezet onderwijs die in het kader van een maatschappelijk stage ervaring op willen doen bij een culturele instelling of als vrijwilligers bij een van onze evenementen. Zo is De Vrijstaat een plek waar je voor én achter de schermen kunt leren, niet alleen als aankomend kunstenaar maar ook als aankomend medewerker van een culturele organisatie. De Vrijstaat-teamleden delen met veel enthousiasme hun expertise met aspirant educatief medewerkers, communicatiemedewerkers en producenten.

Vacatures

We zoeken per direct een medewerker Communicatie & Acquisitie. In deze functie ben je verantwoordelijk voor alle externe communicatie en daarmee de spreekbuis van De Vrijstaat. Denk hierbij aan het beheren van de website en social media, het onderhouden van perscontacten en het coördineren van drukwerk en advertenties. Ook stuur je samen met onze productieleider ons freelanceteam van workshopbegeleiders aan. Benieuwd wat je nog meer gaat doen? Check de vacature.

Nieuwe medewerker

De komende maanden vervangt Kim van der Zijde onze Vrijstaat-collega Kim Debets. Kim is t/m half mei 2021 vast aanspreekpunt voor beheer, productie en verhuur.

MEDEWERKERS
Medewerker Communicatie & Acquisitie

Ynama Wigman

Op De Vrijstaat ben ik verantwoordelijk voor alle publiciteit en
ben ik eerste aanspreekpunt voor bezoekers, nieuwe deelnemers, BSO’s en organisaties. Ik heb Communicatiewetenschap en Kunstbeleid & -Management gestudeerd. Tijdens een driejarig traineeship heb ik mijn vaardigheden als projectmanager ontwikkeld. In mijn huidige functie komen mijn interesses en talenten mooi samen. De jonge doelgroep van De Vrijstaat maakt het voor mij nog extra interessant. Ik kan niet wachten tot alledrie mijn dochters oud genoeg zijn om zelf mee te doen op De Vrijstaat. Lekker hapjes koken voor het kookfeestje of zomers een week lang kunst bouwen. Of we starten nu alvast met een programma voor kinderen van 2 tot 6 jaar!

ynama@devrijstaat.nl
Productieleider & locatiebeheerder

Kim van der Zijde

De komende maanden vervangt Kim van der Zijde onze Vrijstaat-collega Kim Debets. Kim is afgestudeerd als Theatervormgever (HKU) en geen onbekende van De Vrijstaat. Voor meerdere Vrijstaat-voorstellingen (o.a. De Nacht van de Kakkerlak, BLAFFEN!, Parade Paard, DODO Live) maakte zij het decor en de kostuums. Ook verzorgde zij de inrichting van onze expositie PopUp. Naast haar werk voor De Vrijstaat begeleidt Kim activiteiten op het AZC, is zij vaste partner van de Sint Maarten Parade, geeft zij les op het VO en werkt zij in haar atelier in de Kersenboomgaard. Kim is t/m half mei 2021 vast aanspreekpunt voor beheer, productie en verhuur.

kim@devrijstaat.nl
Educatief medewerker

Charlotte van Eijsden

Mijn naam is Charlotte van Eijsden en ik werk bij De Vrijstaat als educatief medewerker. Ik hou mij bezig met de ontwikkeling van het educatieve programma en voer ze uit. Daarnaast onderhoud ik contacten met de scholen en verzorg ik samen met de kunstenaars de lessen in de klas. Op zaterdag begeleid ik als vakdocent de leerlingen van De Vrijstaat KunstAcademie. Ik werk met veel plezier bij De Vrijstaat omdat ik het belangrijk vind dat kinderen kunst leren maken, ervaren en beleven.

charlotte@devrijstaat.nl
Cultuurcoach

Lotte Rosier

Ik werk op de vrijstaat als cultuurcoach. Dat houdt in dat ik nieuwe samenwerkingen op zoek en kijk hoe ik de werking van De Vrijstaat kan versterken en verbreden. Ik ben het aanspreekpunt voor Voortgezet Onderwijs, projecten uit de wijk en de BSO’s. Mijn achtergrond is theater, ik geef les en ik regisseer en werk zo ook mee met de fabuleuze familievoorstellingen en de TheaterAcademie. Ik zie De Vrijstaat als een unieke plek waar je kunt dromen, onderzoeken en van niets iets kunt maken. Dat je hierbij mag werken met professionele Kunstenaars is heel bijzonder. Ik hoop dat iedereen zich hier net zo welkom voelt als ik!

lotte@devrijstaat.nl
Zakelijke leiding

Lieke Hoitink

Ik ben zakelijk directeur. Dat wil zeggen: ik zorg dat er genoeg
geld is en dat we niet teveel uitgeven. En dat de mensen die hier werken hun salaris krijgen. Dat is niet saai, als je van cijfers en rekenen houdt. En van schrijven, want om geld te krijgen moet je eerst al je plannen duidelijk opschrijven. Het leuke van De Vrijstaat vind ik dat kinderen hier kunnen zien en beleven dat kunst niet moeilijk of ingewikkeld is. Dat je zelf ook kunst kunt maken, zeker als er een kunstenaar bij is die je van alles kan leren. Maar die je ook leert dat je soms gewoon moet beginnen zonder dat je weet wat het moet worden. Dat het ook mag mislukken. Het wordt altijd iets. En soms wordt het kunst.

lieke@devrijstaat.nl
Artistieke leiding

Daphne de Bruin

Als artistiek directeur bedenk ik de inhoud van de verschillende programma’s. Ik mag heel veel verzinnen en fantaseren over wat er allemaal op De Vrijstaat gaat gebeuren. En het leukste is…..de meeste van die dingen worden ook echt uitgevoerd!

Ik ben opgeleid als theatermaker. Ik schrijf, regisseer en acteer. Dat doe ik al heel lang en ik vind het geweldig! Je bent steeds een tijdje heel iemand anders en je maakt dingen mee die in het echte leven niet vaak gebeuren. Ik hou ervan om met een groep mensen samen te werken en iets te creëren wat nog niet bestond.

daphne@devrijstaat.nl
Productieleider & locatiebeheerder

Kim Debets

Ik doe de productie en het beheer op De Vrijstaat. Alle (veel)
praktische dingen die uitgevoerd moeten worden pak ik op. Bij het beheer hoort bijvoorbeeld de verhuur van de locatie, kijken en zorgen dat alles er netjes bij staat, alles wat kapot is (laten) maken. Op productieniveau zorg ik voor de inkoop van materialen, draag ik bij aan de opbouw van onze programma-onderdelen, ben ik bezig met het onderhouden van contacten met verschillende partijen en het roosteren en briefen van personeel.

kim@devrijstaat.nl