Home > Over De Vrijstaat > Het team

De medewerkers van De Vrijstaat

De Vrijstaat is een stichting met een raad van toezicht en een bestuur, bestaande uit de artistiek en zakelijk leider (directie). Het kleine team van 7 vaste medewerkers wordt aangevuld met ongeveer 20 freelance medewerkers. Als educatiemedewerker, workshopbegeleider, of begeleider van verjaardagsfeestjes helpen zij mee ons programma te realiseren. Daarnaast bieden wij verschillende stageplaatsen aan. 

De Vrijstaat is naast kunstwerkplaats ook een leerwerkplaats voor leerlingen HBO en MBO. Jaarlijks doen er minimaal vijf studenten ervaring op met het werk achter de schermen. Ook is er plek voor leerlingen uit het voorgezet onderwijs die in het kader van een maatschappelijk stage ervaring op willen doen bij een culturele instelling of als vrijwilligers bij een van onze evenementen. Zo is De Vrijstaat een plek waar je voor én achter de schermen kunt leren, niet alleen als aankomend kunstenaar maar ook als aankomend medewerker van een culturele organisatie.

MEDEWERKERS
Activiteiten- en locatiemanager

Lune Hageman

Als activiteiten- en locatiemanager ben ik de duizendpoot van de Vrijstaat. Ik ben verantwoordelijk voor het beheer van de Boerderij en het Gebouw en de contactpersoon voor de huurders in het pand. Ik produceer evenementen, maak draaiboeken, overzie budgetten en zorg dat het pand altijd spik en span is. Na jaren te hebben gewerkt als restaurantmanager in de binnenstad is dit de perfecte functie om mijn liefde voor efficiëntie en logistiek en mijn liefde voor de culturele sector te combineren.

lune@devrijstaat.nl
Cultuurcoach jongeren

Jermain Bridgewater

Hoi! Mijn naam is Jermain en ik ben cultuurcoach.Ik vind het tof om met jongeren te connecten en te ontdekken wat hun creatieve talenten/interesses zijn.Wanneer ik dat weet, kijken we welk van de activiteiten van de Vrijstaat daarbij past. En is die er niet? Dan is het leuk om met de jongeren, mijn collega’s en ons netwerk een hele nieuwe activiteit te bedenken! Ik geloof dat creatief bezig zijn goed is voor jezelf maar ook je omgeving! Je ontwikkelt jezelf en, of het je bedoeling is of niet, je inspireert/motiveert altijd een ander ermee.

jermain@devrijstaat.nl
Cultuurcoach

Kim van der Zijde

In mijn rol als cultuurcoach probeer ik zoveel mogelijk de wijk in te gaan. Als bewoner van Leidsche Rijn vind ik het erg leuk om nog meer mensen, culturele, sociale en maatschappelijke instellingen te leren kennen. Ik probeer verbindingen te maken en zoveel mogelijk kinderen uit te nodigen voor gezamenlijke programma’s zoals de Express in de vakanties en de Urban Mix. Daarnaast maak ik nieuwe programma’s met verschillende partijen in de wijk. Mijn doel is om verbinding te maken met het sociaal maatschappelijke en kunst.

Heb jij een plan maar weet je niet waar te beginnen, dan kijk ik graag met je mee! De Vrijstaat is voor mij een plek met veel mogelijkheden en zet de deuren open voor kinderen en jongeren in de wijk.

kimz@devrijstaat.nl
Educatief medewerker

Charlotte van Eijsden

Mijn naam is Charlotte van Eijsden en ik werk bij De Vrijstaat als educatief medewerker. Ik hou mij bezig met de ontwikkeling van het educatieve programma en voer ze uit. Daarnaast onderhoud ik contacten met de scholen en verzorg ik samen met de kunstenaars de lessen in de klas. Op zaterdag begeleid ik als vakdocent de leerlingen van De Vrijstaat KunstAcademie. Ik werk met veel plezier bij De Vrijstaat omdat ik het belangrijk vind dat kinderen kunst leren maken, ervaren en beleven.

charlotte@devrijstaat.nl
Marketing & communicatie

Vicky Los

Met marketing & communicatie werk ik aan de zichtbaarheid van De Vrijstaat; zorgen dat iedereen ziet wie we zijn en wat we doen. Dat doe ik met teksten, beelden, webpagina’s, posters, kranten, advertenties, interviews, video’s, borden, buttons, flyers… Zodat zoveel mogelijk kinderen en jongeren bij ons op de boerderij los kunnen gaan met hun verbeelding en creativiteit!

vicky@devrijstaat.nl
Zakelijke leiding

Lieke Hoitink

Ik ben zakelijk directeur. Dat wil zeggen: ik zorg dat er genoeg
geld is en dat we niet teveel uitgeven. En dat de mensen die hier werken hun salaris krijgen. Dat is niet saai, als je van cijfers en rekenen houdt. En van schrijven, want om geld te krijgen moet je eerst al je plannen duidelijk opschrijven. Het leuke van De Vrijstaat vind ik dat kinderen hier kunnen zien en beleven dat kunst niet moeilijk of ingewikkeld is. Dat je zelf ook kunst kunt maken, zeker als er een kunstenaar bij is die je van alles kan leren. Maar die je ook leert dat je soms gewoon moet beginnen zonder dat je weet wat het moet worden. Dat het ook mag mislukken. Het wordt altijd iets. En soms wordt het kunst.

lieke@devrijstaat.nl
Artistieke leiding

Daphne de Bruin

Als artistiek directeur bedenk ik de inhoud van de verschillende programma’s. Ik mag heel veel verzinnen en fantaseren over wat er allemaal op De Vrijstaat gaat gebeuren. En het leukste is…..de meeste van die dingen worden ook echt uitgevoerd!

Ik ben opgeleid als theatermaker. Ik schrijf, regisseer en acteer. Dat doe ik al heel lang en ik vind het geweldig! Je bent steeds een tijdje heel iemand anders en je maakt dingen mee die in het echte leven niet vaak gebeuren. Ik hou ervan om met een groep mensen samen te werken en iets te creëren wat nog niet bestond.

daphne@devrijstaat.nl