Home > Over De Vrijstaat > Stageplaatsen

Loop stage op De Vrijstaat

Ben jij op zoek naar een uitdagende stageplaats op een bijzondere plek? Vanaf augustus 2021 heeft De Vrijstaat weer meerdere stageplaatsen beschikbaar voor studenten die van aanpakken weten. Naast vaste taken bieden we veel ruimte om je stage in te vullen met projecten en werkzaamheden passend bij je leerdoelen en interesses.

Stageplaatsen

De Vrijstaat biedt jaarlijks meerdere stageplekken aan op het gebied van educatie, communicatie en productie. Gemiddeld lopen er vijf MBO en HBO-studenten per jaar stage bij De Vrijstaat. Er is plek voor maatschappelijke stages voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs en menig oud-deelnemer aan onze activiteiten doet op De Vrijstaat werkervaring op als vrijwilliger bij evenementen.

Educatie
Bedenk samen met onze artistiek leider workshops voor in de werkplaats. Begeleid groepen schoolkinderen tijdens hun bezoek aan De Vrijstaat en ga met de kunstenaar mee de klas in. Ondersteun onze kunstdocent tijdens de lessen van De Vrijstaat KunstAcademie.

Productie
Vertaal samen met onze productieleider de ideeën van de artistiek leider naar een concrete inrichting van onze expositieruimte. Bereid openingen en premières tot in de puntjes voor. Zorg dat zowel gezinnen als schoolklassen een optimale ervaring hebben tijdens hun bezoek aan De Vrijstaat.

Communicatie & Nieuwe Media
Verzin manieren om nieuwe bezoekers te werven. Promoot onze activiteiten via social media. Denk mee hoe we onze kunstlocatie zichtbaar houden in het steeds veranderende Leidsche Rijn Centrum. Maak filmpjes en geef zo een kijkje achter de schermen van onze kunstwerkplaats.

De bovenstaande werkzaamheden zijn slechts voorbeelden en afhankelijk van de actuele projecten. Een combinatie van verschillende stageplaatsen is ook mogelijk. De stages starten bij voorkeur eind augustus/begin september en eind januari/begin februari. Een andere startdatum of stageduur is bespreekbaar. De stages zijn mogelijk voor 3 tot 5 dagen per week en geschikt voor 2de, 3de en 4de jaars studenten.

Stagiaires gezocht voor seizoen 2021-2022

Interesse in een stage bij De Vrijstaat? Je kunt nu alvast reageren op onze stageplaatsen voor seizoen 2021-2022. Mail je motivatie, cv en beschikbaarheid naar sollicitatie@devrijstaat.nl.