Home > Over De Vrijstaat > Stageplaatsen

Loop stage op De Vrijstaat

Ben jij op zoek naar een uitdagende stageplaats op een bijzondere plek? Vanaf augustus/september 2022 heeft De Vrijstaat weer meerdere stageplaatsen beschikbaar voor studenten die van aanpakken weten. Naast vaste taken bieden we veel ruimte om je stage in te vullen met projecten en werkzaamheden passend bij je leerdoelen en interesses.

De Vrijstaat biedt jaarlijks meerdere stageplekken aan op het gebied van educatie, communicatie en productie. Gemiddeld lopen er vijf MBO en HBO-studenten per jaar stage bij De Vrijstaat. Daarnaast is er plek voor maatschappelijke stages voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs en menig oud-deelnemer aan onze activiteiten doet op De Vrijstaat werkervaring op als vrijwilliger bij evenementen.

 

 

Educatie
Bedenk samen met onze artistiek leider workshops voor in de werkplaats, begeleid groepen schoolkinderen tijdens hun bezoek aan De Vrijstaat en ga met de kunstenaar mee de klas in. Ondersteun onze kunstdocent tijdens de lessen van De Vrijstaat KunstAcademie.

Meer over de educatiestage

 

Productie
Vertaal samen met onze productieleider de ideeën van de artistiek leider naar een concrete inrichting van onze expositieruimte. Bereid openingen en premières tot in de puntjes voor. Zorg dat zowel gezinnen als schoolklassen een optimale ervaring hebben tijdens hun bezoek aan De Vrijstaat.

Meer over de productiestage

Theaterdocent
In deze stage train je de kinderen en jongeren die meespelen in onze jaarlijkse professionele muziektheatervoorstelling, je bedenkt lessen voor in de klas en voor onze TheaterKeet en tijdens de repetitieperiode ben je regieassistent.

Meer over de theaterstage

 

Marketing, communicatie en media
Denk mee hoe we onze kunstlocatie zichtbaar houden in het steeds veranderende Leidsche Rijn Centrum, promoot onze activiteiten via social media, schrijf teksten en werk mee aan alle off- en online communicatie van De Vrijstaat.

Meer over de communicatiestage

Stagiaires gezocht voor seizoen 2022-2023

stageplaats De Vrijstaat

Interesse in een stage bij De Vrijstaat? Reageer nu op één van onze stageplekken voor seizoen 2022-2023. Mail je motivatie, cv en beschikbaarheid naar info@devrijstaat.nl.