123
  • 6+oktober 2022 - april 2023KunstKeet seizoen 2022-2023LocatieDe Vrijstaat

    Ben jij op zoek naar een plek in Utrecht waar jouw kind (6 t/m 8 jaar) kan experimenteren met kunst, verschillende technieken en materialen kan ontdekken en geïnspireerd wordt door professionele kunstenaars? Meld je dan nu aan voor de KunstKeet van De Vrijstaat. Je kunt je per blok aanmelden of voor een heel seizoen in één keer.

    Als een specifiek blok of de mogelijkheid tot inschrijven voor het hele seizoen vol is, mail dan naar info@devrijstaat.nl. Wij kunnen dan kijken wat er mogelijk is, eventueel met een wachtlijst.

    Wissen
  • Je winkelmand is momenteel leeg.

    Terug naar winkel

6+KUNSTKEETseptember 2022 - juni 2023
Home > Activiteiten > KunstKeet

KunstKeet

Ben je op zoek naar een plek in Utrecht waar jouw kind (6 t/m 9 jaar) kan experimenteren met kunst, verschillende technieken en materialen kan ontdekken en geïnspireerd wordt door professionele kunstenaars? Kom bij de Kunstkeet!

Bij de KunstKeet maken kinderen aan de hand van een thema op een laagdrempelige manier kennis met beeldende kunst. Een themablok van de KunstKeet bestaat uit 6 lessen waarvan de laatste les een masterclass is van een kunstenaar. Per blok zijn er 12 plekken beschikbaar, je kunt je per blok aanmelden of (aan het begin van het seizoen) voor een heel seizoen in één keer.

Data & tijden 2022 / 2023

De KunstKeet-lessen zijn op woensdag van 15.30-16.45 uur. Elk blok bestaat uit 6 lessen, inclusief een masterclass van de kunstenaar.

Blok 1 (VOL)
14, 21, 28 sept, 5, 12, 19 okt 2022 (+ extra datum 4 november Het Vuur van Sint Maarten)
Blok 2 (VOL)
2, 9, 16, 23, 30 nov, 7 dec 2022
Blok 3 (VOL)
11, 18, 25 jan, 1, 8, 15 feb 2023
Blok 4 (VOL)
15, 22, 29 maart, 5, 12, 19 april 2023

Blok 5 (VOL)
10, 17, 24, 31 mei, 7, 14 juni 2023

Kosten

De KunstKeet is 80 euro per blok (6 lessen, inclusief materiaalkosten).

Het is mogelijk om dit bedrag te betalen met budget van de U-pas of een aanvraag in te dienen bij het Jeugdcultuurfonds. Wil je betalen met de U-pas? Neem dan even contact met ons op.

Toegankelijkheid

Op De Vrijstaat vinden we het erg belangrijk dat iedere bezoeker en deelnemer zich welkom voelt. De toegankelijkheid van onze locatie en ons programma spelen hierbij een belangrijke rol. Mocht je twijfelen of je bij ons terecht kunt, neem dan zeker even contact met ons op. Lees meer.

Blok 5: Spelletjes (VOL)

10 mei – 14 juni 2023

Ben jij ook zo gek op spelletjes spelen? Zijn kaartspellen, bordspellen of juist computerspellen jouw favoriet? Wat maakt een spel nou leuk of spannend? In zes lessen gaan we op onderzoek uit en maak je uiteindelijk je eigen spel. We sluiten deze KunstKeet af met een bezoek aan onze doe-expositie en escaperoom Missie Spacebot. 

Blok 4: Dit ben ik (VOL)

15 maart – 19 april 2023

In het vierde blok van de KunstKeet onderzoek je hoe je jezelf met kleding en accessoires kunt uiten. Hoe je zegt tegen de wereld: dit ben ik! Met het ontwerpen van t-shirts, petten, kettingen, sjaals, tassen, armbanden en schoenen geef je jezelf een identiteit. Ook duiken we in dit blok in verschillende culturen, want overal ter wereld laten mensen op andere manieren zien wie ze zijn en waar ze bij willen horen.  

Blok 3: Robotica (VOL)

11 januari – 15 februari 2023

Het blok ‘Robotica’ past bij het jaarthema van De Vrijstaat in 2023: Mens & Techniek. Deze zes lessen wijden we aan het ontstaan van de robot. Waarom bestaan robots eigenlijk en wat vinden we van die elektronische wezens? Wat kunnen ze wel, wat juist helemaal niet? Hier ontwerp je je eigen robot. Je leert op een creatieve manier hoe programmeren werkt en met welke technieken je statisch materiaal opeens tot leven kunt brengen.  

Blok 2: Metamorfose (VOL)

2 november – 7 december 2022

Metamorfose, transformatie! Dat onderzoeken we in dit blok van de KunstKeet. We toveren onze zelfgemaakte kunst om van iets naar niets en van niets naar iets, waardoor we eindigen met een heel nieuw kunstwerk. Fouten maken is niet erg omdat alles hergebruikt kan worden. Denk aan een vuurvogel: die herrijst uit zijn eigen as. Wat gebeurt er als je je creatie verbrandt, en met de as weer iets nieuws maakt? Misschien wordt het wel nóg mooier.  

Blok 1: Lichtsculpturen (VOL)

14 september – 19 oktober 2022

In november vinden de Sint Maarten Parade en Het Vuur van Sint Maarten plaats, dit jaar als sluitstuk van de viering van Utrecht 900. In dit blok van de KunstKeet maken we speciaal hiervoor lichtsculpturen. Met rijstpapier en wilgentenen ontwerpen en bouwen we draagbare huisjes, die we presenteren bij Het Vuur van Sint Maarten op vrijdag 4 november.