123
  • 6+oktober 2020 - april 2021KunstKeet seizoen 2020-2021LocatieDe Vrijstaat

    Ben jij op zoek naar een plek in Utrecht waar jouw kind (6 t/m 8 jaar) kan experimenteren met kunst, verschillende technieken en materialen kan ontdekken en geïnspireerd wordt door professionele kunstenaars? Geef je zoon of dochter dan nu op voor de KunstKeet van De Vrijstaat. Blok 2 start op 28 oktober en er zijn nog een paar plekjes.

    Wissen
    Aantal kinderen
  • Je winkelmand is momenteel leeg.

    Terug naar winkel

6+KUNSTKEETSeptember 2020 - April 2021
Home > Activiteiten > KunstKeet

KunstKeet

Ben jij op zoek naar een plek in Utrecht waar jouw kind (6 t/m 8 jaar) kan experimenteren met kunst, verschillende technieken en materialen kan ontdekken en geïnspireerd wordt door professionele kunstenaars? Geef je zoon of dochter dan nu op voor de KunstKeet van De Vrijstaat. 

Een blok bestaat uit 6 lessen waarvan de laatste les een masterclass is van een kunstenaar. Bij de KunstKeet maken kinderen op een laagdrempelige manier kennis met beeldende kunst aan de hand van een thema. Per blok zijn er 12 plekken beschikbaar, je kunt je per blok aanmelden of voor een heel seizoen in één keer.

Blok 1 – Gevoelens & Emoties
Blok 2 – Hergebruik & Recyclen
Blok 3 – Eten & Drinken
Blok 4 – Bloemen & Planten

Data & lestijden 2020-2021

De lessen zijn op woensdag van 15:30-16:45 uur. Elk blok bestaat uit 6 lessen, inclusief een masterclass van de Kunstenaar.

Blok 1
9 september t/m 14 oktober 2020
Blok 2
28 oktober t/m 2 december 2020
Blok 3
14 januari t/m 18 februari 2021
Blok 4
11 maart t/m 15 april 2021

Kosten

De KunstKeet kost 60 euro per blok (6 lessen, inclusief materiaalkosten). Bij afname van 4 blokken tegelijk, ontvang je 10% korting.

Het is mogelijk om dit bedrag te betalen met budget van de U-pas of een aanvraag in te dienen bij het Jeugdcultuurfonds. Wil je betalen met de U-pas? Neem dan even contact met ons op.

Toegankelijkheid

Op De Vrijstaat vinden we het erg belangrijk dat iedere bezoeker en deelnemer zich welkom voelt. De toegankelijkheid van onze locatie en ons programma spelen hierbij een belangrijke rol.  Mocht je twijfelen of je bij ons terecht kunt, neem dan zeker even contact met ons op. Lees meer.

Blok 1: Gevoelens & Emoties

In dit blok leren kinderen experimenteren met 2D technieken. Aan de hand van gevoelens en emoties gaan zij tekenen en schilderen op verschillende formaten. De kinderen onderzoeken welke vormen en kleuren passen bij hun gevoelens. En koppelen emoties aan materialen. Maak jij straks een woede-uitbarsting van houtskool, een verlegen lijntekening of een vreugdedans met waterverf?

Blok 2: Hergebruik & Recyclen

In blok 2 gaan we experimenteren met Hergebruik en Recyclen. In 6 lessen onderzoeken we verschillende technieken en materialen. Maak toffe kunst van mondmaskers, bouw een lichtjesstad van verpakkingsmateriaal en vorm bestaande voorwerpen om tot compleet nieuwe dingen. De lessenserie wordt afgesloten met een masterclass bij Pet’s Shop. Kom mee ontdekken!