123
  • 6+september 2023 - juni 2024KunstKeet seizoen 2023 – 2024LocatieDe Vrijstaat

    Ben jij op zoek naar een plek in Utrecht waar jouw kind (6 t/m 8 jaar) kan experimenteren met kunst, verschillende technieken en materialen kan ontdekken en geïnspireerd wordt door professionele kunstenaars? Meld je dan nu aan voor de KunstKeet van De Vrijstaat. Je kunt je per blok aanmelden of voor een heel seizoen in één keer.

    Als een specifiek blok of de mogelijkheid tot inschrijven voor het hele seizoen vol is, mail dan naar info@devrijstaat.nl. Wij kunnen dan kijken wat er mogelijk is, eventueel met een wachtlijst.

  • Je winkelmand is momenteel leeg.

    Terug naar winkel

6+KUNSTKEET
Home > Activiteiten > KunstKeet

KunstKeet

Ben je op zoek naar een plek in Utrecht waar jouw kind (6 t/m 9 jaar) kan experimenteren met kunst, verschillende technieken en materialen kan ontdekken en geïnspireerd wordt door professionele kunstenaars? Kom bij de Kunstkeet!

Bij de KunstKeet maken kinderen aan de hand van een thema op een laagdrempelige manier kennis met beeldende kunst. Een themablok van de KunstKeet bestaat uit 6 lessen waarvan de laatste les een masterclass is van een kunstenaar. Per blok zijn er 12 plekken beschikbaar, je kunt je per blok aanmelden of (aan het begin van het seizoen) voor een heel seizoen in één keer.

Data & tijden 2023 / 2024

De KunstKeet-lessen zijn op vrijdag van 15.30-16.45 uur. Elk blok bestaat uit 6 lessen, inclusief een masterclass van de kunstenaar.

Blok 1
8, 15, 22, 29 september, 6, 13 oktober 2023
Blok 2 
3, 10, 17, 24 november, 1, 8 december 2023
Blok 3 
12, 19, 26 januari, 2, 9, 16 februari 2024
Blok 4 
8, 15, 22, 29 maart, 5, 12 april 2024

Blok 5
17, 24, 31 mei, 7, 14, 21 juni 2024

Kosten

De KunstKeet is 85 euro per blok (6 lessen, inclusief materiaalkosten); met de U-pas is dit 75 euro. Als je verzekerd wil zijn van een plek in alle 5 de blokken, meld je dan meteen aan voor het complete seizoen.

Het is mogelijk om dit bedrag te betalen met budget van de U-pas of een aanvraag in te dienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Wil je betalen met de U-pas? Neem dan even contact met ons op.

Toegankelijkheid

Op De Vrijstaat vinden we het erg belangrijk dat iedere bezoeker en deelnemer zich welkom voelt. De toegankelijkheid van onze locatie en ons programma spelen hierbij een belangrijke rol. Mocht je twijfelen of je bij ons terecht kunt, neem dan zeker even contact met ons op. Lees meer.

Blok 1: Oude meesters

8 september – 13 oktober 2023

Beeldende kunst is er in alle soorten en maten, maar iedereen kent wel de oude meesters. Wat kenmerkt hun werk en hoe kun je hier inspiratie uit halen voor een hedendaags schilderij? In dit blok maken we kennis met verschillende soorten verf, schildertechnieken, ondergronden en formaten. Ontdek de oude meester in jezelf! 

Blok 2: Textiel in de kunst

3 november – 8 december 2023

In de kunst wordt er vaak gebruik gemaakt van textiel. Tijdens deze zes lessen laten we ons inspireren door de modewereld en onderzoeken we verschillende bewerkingstechnieken. Haken, weven, breien, vilten, naaien… Textiel kan op zoveel verschillende manieren worden toegepast, maar wat zou jij ervan willen maken? 

Blok 3: De reis van fotografie en film

12 januari – 16 februari 2024

Met onze smartphone in de hand zijn we opeens allemaal een fotograaf. Maar hoe werkt een echte fotocamera eigenlijk? En hoe is fotografie in de afgelopen jaren veranderd? Dat gaan we in dit blok onderzoeken. We maken een grote tijdreis en gaan van analoge foto’s tot stop-motion, van een flipboekje tot TikTok filmpjes en van camera obscura tot polaroid.

Blok 4: Feesten en vieringen

8 maart – 12 april 2024

Iedere cultuur kent manieren om uiting te geven aan belangrijke momenten. In feesten, vieringen en tradities over de hele wereld zitten veel overeenkomsten en verschillen, die we allemaal kunnen gebruiken als inspiratie. Maak een gedicht voor de langste dag van het jaar, een tekening voor de haan die kraait of een schilderij van jouw onjaardag

Blok 5: Houtje touwtje

17 mei – 21 juni 2024

Er wordt in de wereld zoveel speelgoed gemaakt dat je de waarde er soms niet meer van inziet. Als je één ding mocht maken voor jezelf – iets waar je mee kunt spelen, wat er mooi uitziet én wat lang meegaat – wat zou je dan willen hebben? We maken ons eigen speelgoed met hout en touw.