123
  • 6+oktober 2021 - april 2022KunstKeet blok 3/blok 4 2021-2022LocatieDe Vrijstaat

    Ben jij op zoek naar een plek in Utrecht waar jouw kind (6 t/m 8 jaar) kan experimenteren met kunst, verschillende technieken en materialen kan ontdekken en geïnspireerd wordt door professionele kunstenaars? Geef je zoon of dochter dan nu op voor de KunstKeet van De Vrijstaat. Per blok zijn er 12 plekken beschikbaar, je kunt je per blok aanmelden of voor een heel seizoen in één keer.

    Wissen
  • Je winkelmand is momenteel leeg.

    Terug naar winkel

6+KUNSTKEETSeptember 2021 - April 2022
Home > Activiteiten > KunstKeet

KunstKeet

Ben jij op zoek naar een plek in Utrecht waar jouw kind (6 t/m 8 jaar) kan experimenteren met kunst, verschillende technieken en materialen kan ontdekken en geïnspireerd wordt door professionele kunstenaars? Geef je zoon of dochter dan nu op voor de KunstKeet van De Vrijstaat. 

Een blok bestaat uit 6 lessen waarvan de laatste les een masterclass is van een kunstenaar. Bij de KunstKeet maken kinderen op een laagdrempelige manier kennis met beeldende kunst aan de hand van een thema. Per blok zijn er 12 plekken beschikbaar, je kunt je per blok aanmelden of voor een heel seizoen in één keer.

Data & lestijden 2022

De lessen zijn op woensdag van 15:30-16:45 uur. Elk blok bestaat uit 6 lessen, inclusief een masterclass van de kunstenaar.

Check hier onze coronamaatregelen.

Blok 1 (geweest)
8, 15, 22, 29 sep, 6, 13 oktober 2021
Blok 2 (geweest) 
27 okt, 3, 10, 17, 24 nov, 1 dec 2021
Blok 3 (geweest)
19, 26 jan, 2, 9, 16, 23 feb 2022
Blok 4 (gestart)
9, 16, 23, 30 maart, 6, 13 april 2022

Kosten

De KunstKeet kost 75 euro per blok (6 lessen, inclusief materiaalkosten). Wil je verzekerd zijn van jouw plekje in alle 4 de blokken, meld je dan gelijk aan voor het complete seizoen.

Het is mogelijk om dit bedrag te betalen met budget van de U-pas of een aanvraag in te dienen bij het Jeugdcultuurfonds. Wil je betalen met de U-pas? Neem dan even contact met ons op.

Toegankelijkheid

Op De Vrijstaat vinden we het erg belangrijk dat iedere bezoeker en deelnemer zich welkom voelt. De toegankelijkheid van onze locatie en ons programma spelen hierbij een belangrijke rol.  Mocht je twijfelen of je bij ons terecht kunt, neem dan zeker even contact met ons op. Lees meer.

Blok 4: Architectuur (vol!)

9 maart – 13 april 2022 – inschrijven niet meer mogelijk

In dit blok gaan we aan de slag met het thema architectuur. We tekenen huizen in 2D en 3D. En onderzoeken verschillende materialen waarmee je kunt bouwen. Uiteindelijk maken we een maquette op schaal van ons eigen droomhuis!

Dit blok van de KunstKeet is vol, daarom is inschrijven niet meer mogelijk. In september 2022 starten er nieuwe blokken van de KunstKeet: houd hiervoor onze website en nieuwsbrief in de gaten.

KunstKeet blok 4
Blok 3: Collage (gestart)

19 januari – 23 februari 2022 

In dit blok van de kunstkeet gaan we collages maken. Wat is een collage? Een verzameling van afbeeldingen, knipsels, vormen, stoffen of andere materialen. Dat is zo leuk aan een collage, je kan er heel veel voor gebruiken. Je zoekt elke keer afbeeldingen en/of materialen die passen bij het thema.

Een collage kan je inspiratie geven, helpen nieuwe materialen of vormen te ontdekken en beter na te denken over een thema.

In deze reeks gebruiken we verschillende technieken en materialen om zoveel mogelijk te experimenteren. De laatste les nodigen we een kunstenaar uit. Deze kunstenaar gebruikt collages om te onderzoeken en kunst te maken.

Blok 1 : Verf maken (geweest)

8 september – 13 oktober 2021

In dit blok gaan we onderzoeken waar je allemaal verf mee kunt maken. Denk aan natuurlijke pigmenten van planten en gesteentes. We experimenteren met verschillende bindermiddelen zoals olie, ei-tempera, Arabische gom en acrylaat.

KunstKeet blok 1
Blok 2: Sound design (geweest)

27 oktober – 1 december 2021

Welke geluiden uit de natuur ken jij allemaal? Het waaien van de wind, het zoemen van een bij, het breken van een tak of het druppen van de regen. Net als een echte sound designer gaan wij deze geluiden vangen, onderzoeken en combineren tot een nieuw kunstwerk.

KunstKeet blok 2