Home > Ruimte huren bij De Vrijstaat

Ruimte huren bij De Vrijstaat

In september 2022 openen wij de deuren van onze volledig gerenoveerde boerderij. Hier verhuren wij verschillende ruimtes, zowel op vaste basis (bijvoorbeeld één keer per week) als incidenteel (voor een eenmalig event). Ben jij op zoek naar een locatie voor een teammiddag, een ruimte voor je dansles aan ouderen of yogales aan kinderen, een atelier, een werkplaats voor een afstudeerproject of een repetitieruimte voor je theatergroep? Huur bij De Vrijstaat!

Bij De Vrijstaat zijn 5 ruimtes beschikbaar die per dagdeel te huur zijn. Iedere ruimte heeft zijn eigen kwaliteiten en is daarmee geschikt voor verschillende doeleinden. De ruimtes zijn vooral in de ochtenden (tot 14.00 uur) en in de avonden (vanaf 18.30 uur) beschikbaar, maar dit wisselt per maand. Op deze pagina kun je meer lezen over de beschikbare ruimtes.

Interesse? Neem contact met ons op: we bekijken graag samen met jou de mogelijkheden. Ons kantoor is van dinsdag t/m vrijdag tijdens kantooruren bereikbaar via info@devrijstaat.nl of 030 3030012.

 

 Waarom huren bij De Vrijstaat?  

> Een creatieve omgeving waar kunst gezien, gemaakt en ervaren wordt  

>  Oud én nieuw: de monumentale boerderij van De Vrijstaat is volledig gerenoveerd, daarom is hij karakteristiek en tegelijkertijd van alle gemakken voorzien 

> Goed bereikbaar met OV: station Utrecht Leidsche Rijn is op 5 minuten loopafstand 

> Naast de boerderij is een tuin waar je gebruik van kunt maken 

> Eigen eten meebrengen en/of zelf koken in onze keuken is mogelijk 

> Bij een meeting of event kan De Vrijstaat meedenken over het programma: we kunnen bijvoorbeeld een creatieve workshop of energizer verzorgen, of je kunt met de groep een bezoek brengen aan onze interactieve kunstexpositie  

> Toegankelijke prijzen 

Aanspreekpunt bij De Vrijstaat

KIM DEBETS

Als locatiebeheerder van De Vrijstaat coördineert Kim Debets alle verhuuraanvragen. Ook verzorgt zij de productie van onze activiteiten. Neem contact met haar op via info@devrijstaat.nl

Neem contact met ons op
VERHUUR RUIMTES

Een overzicht van de beschikbare ruimtes vind je hieronder. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

84 m2

Studio Theater

De theaterstudio is een ruime studio op de begane grond met licht- en geluidsinstallatie. Hij heeft een sportvloer en verduisterende gordijnen voor de ramen, waardoor de ruimte donker gemaakt kan worden voor theaterrepetities en/of presentaties. 

Capaciteit
theaterrepetities met 15 tot 18 personen, theateropstelling circa 40 personen
Geschikt voor
theaterrepetities voor afstudeerprojecten, bijeenkomsten van (studenten) toneelverenigingen, lessen theatersport
68 m2

Studio Beeldende Kunst

De studio beeldende kunst is een grote ruimte, vergelijkbaar met de theaterstudio maar dan op de eerste verdieping. In tegenstelling tot de theaterstudio is deze ruimte minder geschikt voor inspannende fysieke activiteiten, maar voor bijvoorbeeld een yogales leent deze studio zich goed. Daarnaast beschikt deze ruimte over tafels en stoelen.

Capaciteit
repetities of workshops 15 tot 18 personen, theateropstelling circa 40 personen
Geschikt voor
creatieve workshops, meetings, brainstormsessies, (beeldende)afstudeerprojecten, atelier voor regelmatig gebruik, (kinder)yogales.
55 m2

De Gelagkamer

De gelagkamer bestaat uit de keuken en de ruimte ernaast op de begane grond van de boerderij. Verhuur van de gelagkamer is dus geschikt voor activiteiten waarbij gebruik van een keuken en/of bar wenselijk is. Naast dat er maaltijden en drankjes klaargemaakt kunnen worden is er ook genoeg ruimte voor veelzijdige activiteiten. 

Capaciteit
workshops 20 tot 25 personen, recepties circa 40 personen
Geschikt voor
BSO groepen, kleinschalige evenementen, feestelijke meetings, recepties, workshops
50 m2

Studio Wagenschuur

Los van de boerderij staat op het erf een oude wagenschuur. De wagenschuur is zeer geschikt voor muziek. De ruimte is niet geïsoleerd als muziekstudio, maar omdat hij losstaat van de boerderij is geluidsoverlast geen probleem. In de wagenschuur is geen sanitair, hiervoor moet je kort naar de boerderij wandelen. In de studio is een backline en geluidsapparatuur aanwezig.

Capaciteit
muziekles of repetities van 2 tot 8 personen
Geschikt voor
bandrepetities, (één-op-één) muzieklessen
XXL

De Deel

Hier waan je je nog echt op de boerderij: als je goed luistert hoor je de koeien herkauwen. De deel is een prachtige ruimte die alle ruimtes op de begane grond met elkaar verbindt. Daardoor is hij multifunctioneel en kan hij voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden. Deze ruimte is vooral geschikt voor grotere groepen en alleen beschikbaar voor incidentele huur in combinatie met andere ruimtes op de begane grond (studio theater en/of de gelagkamer), bijvoorbeeld voor een grootschaliger eenmalig evenement. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Capaciteit
40 tot 100+ personen
Geschikt voor
optredens, feestjes, presentaties, bijeenkomsten met groter gezelschap