Home > Ruimte huren bij De Vrijstaat

Ruimte huren bij De Vrijstaat

In onze volledig gerenoveerde boerderij verhuren we verschillende ruimtes, zowel op vaste basis (bijvoorbeeld één keer per week) als incidenteel (voor een eenmalig event). Ben jij op zoek naar een locatie voor een teammiddag, een ruimte voor je dansles aan ouderen of yogales aan kinderen, een atelier, een werkplaats voor een afstudeerproject of een repetitieruimte voor je theatergroep? Huur bij De Vrijstaat!

Bij De Vrijstaat zijn zes ruimtes beschikbaar die per dagdeel te huur zijn. Iedere ruimte heeft zijn eigen kwaliteiten en is daarmee geschikt voor verschillende doeleinden. De ruimtes zijn vooral in de ochtenden (tot 14.00 uur) en in de avonden (vanaf 18.30 uur) beschikbaar, maar dit wisselt per maand. Op deze pagina kun je meer lezen over de beschikbare ruimtes.

Interesse? Klik op de roze button en vul het formulier in, dan bekijken we samen met jou de mogelijkheden.

 

 Waarom huren bij De Vrijstaat?  

> Een creatieve omgeving waar kunst gezien, gemaakt en ervaren wordt  

>  Oud én nieuw: de monumentale boerderij van De Vrijstaat is volledig gerenoveerd, daarom is hij karakteristiek en tegelijkertijd van alle gemakken voorzien 

> Goed bereikbaar met OV: station Utrecht Leidsche Rijn is op 5 minuten loopafstand en bus 28 stopt voor de deur

> Naast de boerderij is een tuin waar je gebruik van kunt maken 

> Eigen eten meebrengen en/of zelf koken in onze keuken is mogelijk 

> Bij een meeting of event kan De Vrijstaat meedenken over het programma: we kunnen bijvoorbeeld een creatieve workshop of energizer verzorgen, of je kunt met de groep een bezoek brengen aan onze interactieve kunstexpositie  

> Toegankelijke prijzen 

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Vul via onderstaande button het formulier in. Onze activiteiten- en locatiemanager Lune Hageman neemt zo spoedig mogelijk contact met je op over de mogelijkheden.

INTERESSE
PRIJZEN

Klik op onderstaande tarievenlijsten voor een prijsindicatie van de ruimtes. We werken met een regulier tarief en een cultureel tarief. Scroll naar beneden om te zien welke ruimtes je bij ons kunt huren.

Tarievenlijst regulier tarief
Tarievenlijst cultureel tarief

RUIMTES
84 m2

STUDIO THEATER

De theaterstudio is een ruime studio op de begane grond met licht- en geluidsinstallatie. Hij heeft een sportvloer en verduisterende gordijnen voor de ramen, waardoor de ruimte donker gemaakt kan worden voor theaterrepetities en/of presentaties. 

Capaciteit
theaterrepetities met 15 tot 18 personen, theateropstelling circa 40 personen
Geschikt voor
theaterrepetities voor afstudeerprojecten, bijeenkomsten van (studenten) toneelverenigingen, lessen theatersport
68 m2

STUDIO BEELDENDE KUNST

De studio beeldende kunst is een grote ruimte, vergelijkbaar met de theaterstudio maar dan op de eerste verdieping. In tegenstelling tot de theaterstudio is deze ruimte minder geschikt voor inspannende fysieke activiteiten, maar voor bijvoorbeeld een kunstworkshop, afstudeerproject of yogales leent deze studio zich goed. Daarnaast beschikt deze ruimte over tafels en stoelen.

Capaciteit
repetities of workshops 15 tot 18 personen, theateropstelling circa 40 personen
Geschikt voor
creatieve workshops, meetings, brainstormsessies, (beeldende)afstudeerprojecten, atelier voor regelmatig gebruik, (kinder)yogales.
55 m2

DE DEEL

De Deel bestaat uit de keuken en de ruimte ernaast op de begane grond van de boerderij. Daarmee is de Deel een multifunctionele ruimte waar je ook beschikking hebt over een keuken/bar. Naast dat er maaltijden en drankjes klaargemaakt kunnen worden is er ook genoeg ruimte voor activiteiten. 

Capaciteit
workshops 20 tot 25 personen, recepties circa 40 personen
Geschikt voor
BSO groepen, kookworkshops, kleinschalige evenementen, feestelijke meetings, recepties, workshops
50 m2

STUDIO WAGENSCHUUR

Los van de boerderij staat op het erf een oude wagenschuur. De wagenschuur is zeer geschikt voor muziek: de ruimte is niet geïsoleerd als muziekstudio, maar omdat hij losstaat van de boerderij is geluidsoverlast beperkt. In de wagenschuur is geen sanitair, hiervoor moet je kort naar de boerderij wandelen. In de studio is een backline en geluidsapparatuur aanwezig.

Capaciteit
muziekles of repetities van 2 tot 8 personen
Geschikt voor
bandrepetities, (één-op-één) muzieklessen
28 m2

VERGADERRUIMTE GROOT

Zoek je een ruimte waar je eenmalig of op een vast moment in de week een bijeenkomst kunt organiseren? In de boerderij hebben we twee prachtige vergaderruimtes. Ze kunnen samen of apart van elkaar gehuurd worden.

Capaciteit
12 tot 15 personen
Geschikt voor
meetings, vergaderingen, bijeenkomsten
16 m2

VERGADERRUIMTE KLEIN

Let op: deze kleinere vergaderruimte is alleen beschikbaar voor vaste huur, waarbij je op een vast moment in de week of (halve) maand gebruik maakt van de ruimte. Zoek je een ruimte waar je op een terugkerend moment een bijeenkomst kunt organiseren, dan is deze woonkamer zeer geschikt. Je kunt hem ook combineren met de ‘Woonkamer vergaderruimte groot’. 

Capaciteit
8 tot 10 personen
Geschikt voor
meetings, vergaderingen, bijeenkomsten
XXL

TE HUREN ALS AANVULLING: CENTRALE HAL

De centrale hal verbindt de twee grote ruimtes op de begane grond, de Studio Theater en de Deel, met elkaar. Daardoor kan er via de centrale hal één grote ruimte gemaakt worden die multifunctioneel is. Deze ruimte is vooral geschikt voor grotere groepen en alleen beschikbaar voor incidentele huur in combinatie met de andere ruimtes op de begane grond. De grote samengestelde ruimte kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor een theaterperformance of muziekoptreden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Capaciteit
40 tot 90 personen
Geschikt voor
optredens, feestjes, presentaties, bijeenkomsten met groter gezelschap
AANSPREEKPUNT

Als locatiebeheerder van De Vrijstaat coördineert Lune Hageman alle huuraanvragen. Ook verzorgt zij de productie van onze activiteiten. Als je via de roze button bovenin deze pagina het offerte-formulier invult neemt ze zo spoedig mogelijk contact met je op.

LUNE HAGEMAN