Home > Activiteiten

De Vrijstaat activiteiten

Kinderen en jongeren kunnen op De Vrijstaat terecht voor verschillende activiteiten die jaarlijks terugkeren. Sommige activiteiten bezoek je éénmalig met school of met je ouders, andere programmalijnen duren langer en daarvoor kun je je van tevoren inschrijven. Ons aanbod varieert van beeldende kunst tot theater en van creatieve workshops tot kookcursussen. 


Elk jaar kun je in Het Gebouw op bezoek bij en interactieve expositie en kunstwerkplaats (februari t/m november). In het voorjaar (april-juni) maken en spelen we onze fabuleuze theatervoorstellingen in samenwerking met Podium Hoge Woerd. In de zomer (augustus) werken we tijdens de Kunstvakantieweek met kinderen en jongeren aan een openbaar kunstfestival (Kunst in de Openbare Ruimte).

Talentontwikkeling

Wil je je talenten verder ontwikkelen? Dan kun je terecht op De Vrijstaat KunstAcademie, De Vrijstaat TheaterAcademie en de KookKeet. Vanaf zes jaar kun je al terecht op de KunstKeet of TheaterKeet.

De KunstAcademie en TheaterAcademie bestaan uit wekelijkse lessen gedurende het hele seizoen, de KookKeet, KunstKeet en TheaterKeet zijn lessenreeksen van 6 keer. Voor jongeren en jonge makers hebben we ons programma VrijSpel dat voortkomt uit Kunstenaar in Huis JONG.

Kinderfeestjes

We geven ook kinderfeestjes bij ons op de boerderij of in de expositie in het Gebouw. De kinderfeestjes variëren per seizoen en hebben altijd raakvlakken met onze vaste activiteiten.

Aanspreekpunt bij De Vrijstaat

Heb je vragen over de activiteiten van De Vrijstaat? Binnen het Vrijstaat-team is Vicky het eerste aanspreekpunt voor bezoekers en (ouders van) deelnemers. Je kunt je vragen stellen via info@devrijstaat.nl.

Wist je dat een team van twintig enthousiaste en ervaren freelancers alle Vrijstaat-activiteiten begeleidt?

Maak kennis met onze begeleiders