Home > Activiteiten

De Vrijstaat activiteiten

Kinderen en jongeren kunnen op De Vrijstaat terecht voor verschillende activiteiten die jaarlijks terugkeren. Sommige activiteiten bezoek je éénmalig met school of met je ouders, ander aanbod is een cursusreeks waarvoor je je van te voren kunt inschrijven. Ons aanbod varieert van beeldende kunst tot theater en van creatieve workshops tot kookcursussen. 


Van februari t/m november kun je iedere zondag in onze expositieruimte Het Gebouw een creatieve doe-expositie bezoeken. In het voorjaar (april-juni) maken en spelen we onze fabuleuze theatervoorstellingen in samenwerking met Podium Hoge Woerd. In de zomer (augustus) werken we tijdens de Kunstvakantieweek met kinderen en jongeren aan een openbaar kunstfestival.

Cursussen en talentontwikkeling

Ben je jonger dan 10 jaar en wil je een nieuwe kunstvorm ontdekken? Dan kun je terecht bij één van onze Keten, reeksen van zes lessen gericht op koken, beeldende kunst of theater die meerdere keren per jaar starten. Als je je talenten verder wil ontwikkelen kun je je opgeven voor de jaartrajecten van de Vrijstaat KunstAcademie of de Vrijstaat TheaterAcademie.

Voor jongeren en jonge makers hebben we de programma’s VrijSpraak (12+) en VrijSpel (16+).

Kinderfeestjes

Tot slot bieden we ook kinderfeestjes aan bij ons op de boerderij of in de expositie in Het Gebouw. De kinderfeestjes variëren per seizoen en hebben altijd raakvlakken met onze vaste activiteiten.

 

Aanspreekpunt bij De Vrijstaat

LUNE HAGEMAN

Heb je vragen over de activiteiten van De Vrijstaat? Binnen het Vrijstaat-team is Lune het eerste aanspreekpunt voor bezoekers en (ouders van) deelnemers. Je kunt je vragen stellen via info@devrijstaat.nl.

Wist je dat een team van twintig enthousiaste en ervaren freelancers alle Vrijstaat-activiteiten begeleidt?

Maak kennis met onze begeleiders