Home > Activiteiten

De Vrijstaat activiteiten

Kinderen en jongeren kunnen op De Vrijstaat terecht voor verschillende activiteiten die jaarlijks terugkeren. Sommige activiteiten bezoek je éénmalig met school of met je ouders, andere programmalijnen duren langer en daarvoor kun je je van tevoren inschrijven. Ons aanbod varieert van beeldende kunst tot theater en van creatieve workshops tot kookcursussen. 


Op De Vrijstaat staat elk seizoen een andere kunstdiscipline centraal. In de winter (februari-maart) kun je twee maanden lang op zaterdag en zondag naar een digitale werkplaats (Digitale Media). In het voorjaar (april-juni) maken en spelen we onze fabuleuze theatervoorstellingen (Theater) in samenwerking met Podium Hoge Woerd. In de zomer (augustus) werken we tijdens de Kunstvakantieweek met kinderen en jongeren aan een openbaar kunstfestival (Kunst in de Openbare Ruimte). In het najaar kun je in onze expo-ruimte het Gebouw terecht voor een interactieve expositie (Beeldende Kunst) met uitdagende workshops.

Talentontwikkeling

Wil je je talenten verder ontwikkelen? Dan kun je terecht op De Vrijstaat KunstAcademie, De Vrijstaat TheaterAcademie en de KookKeet.

De KunstAcademie en TheaterAcademie bestaan uit wekelijkse lessen gedurende het hele seizoen, de KookKeet is een lessenreeks in het voor- en najaar. Voor jongeren en jonge makers is ons Kunstenaar in Huis JONG programma.

Kinderfeestjes

We geven ook kinderfeestjes bij ons op de boerderij of in de expositie in het Gebouw. De kinderfeestjes variëren per seizoen en hebben altijd raakvlakken met onze vaste activiteiten.

Aanspreekpunt bij De Vrijstaat

KIM & YNAMA

Binnen het Vrijstaat-team zijn Kim en Ynama eerste aanspreekpunt voor bezoekers en (ouders van) deelnemers. Zij plannen de activiteiten in en bereiden deze voor.

Wist je dat een team van twintig enthousiaste en ervaren freelancers alle Vrijstaat-activiteiten begeleidt?

Maak kennis met onze begeleiders