Home > Over De Vrijstaat > Workshopbegeleiders

De workshopbegeleiders van De Vrijstaat!

Een team van twintig enthousiaste en ervaren freelancers begeleidt alle activiteiten van De Vrijstaat. Veel van deze workshopleiders hebben een kunstopleiding of Cultureel Maatschappelijke Vorming als achtergrond. Zij zijn vertrouwd met de materialen en technieken van de kunstenaars en hebben ervaring met het begeleiden van groepen kinderen. Wist je dat een deel van hen ooit als stagiaire is begonnen op De Vrijstaat?

Scholing & Evaluatie

De Vrijstaat workshopbegeleiders

Als workshopbegeleider bij De Vrijstaat word je regelmatig uitgenodigd voor scholings- en evaluatiebijeenkomsten.

WORKSHOPBEGELEIDERS
Begeleider

Veerle Greijmans

Tijdens mijn studie hoorde ik vaak over De Vrijstaat, en wat voor bijzondere plek dit was, Door mijn interesse in kunst werd ik nieuwsgierig naar De Vrijstaat en afgelopen zomer mocht ik er deel van uitmaken bij het kunstkamp! Dit vond ik zo leuk dat ik hoopte nog meer leuke klusjes voor De Vrijstaat te doen en dat mag nu als begeleider van de tentoonstelling!
Begeleider

Storm Vogel

Ik ben Storm Vogel en op De Vrijstaat ben ik werkzaam als theatermaker en theaterdocent.
Ik deed mijn afstudeerstage van ArtEZ Hogeschool
voor de Kunsten bij De Vrijstaat.
Ik houd van werken met jonge mensen, om ze
door middel van theater meer te leren over het vak, elkaar en zichzelf.

Begeleider

Sofie Groot Dengerink

Sinds dag 1 ben ik betrokken bij de activiteiten van De Vrijstaat. Van begeleider van de kunstcamping tot aan het geven van FlowerPower feestjes. Inmiddels met een eigen ontwerpstudio voor lasergesneden objecten. Voor de opening van Adams & Eva’s zijn de kinderen van het kunstkabinet langs geweest om de welkomsthapjes te komen ontwerpen voor de expo.

Begeleider

Simone van der Goor

In 2015 begon ik als stagiaire Educatie bij De Vrijstaat. Nadat ik afgestudeerd was als Cultureel Maatschappelijk Vormer, kwam ik terug als freelancer om mee te werken aan de kunstexposities. Ik vind het super uitdagend en leuk om kinderen mee te nemen in de wonderlijke wereld van de kunsten. Daar is zoveel te beleven en te ontdekken.

Begeleider

Patty Jansen

Sinds 2011 ben ik aan de slag op De Vrijstaat als expo-, kunstweek- en kinderfeestjes begeleider en host verhuur. Dit betekent dat ik nog kan herinneren toen er nog geen weg lag tussen de boerderij en Het Gebouw en dat de Paperdome hier tussenin stond. Inmiddels zijn we weer wat jaartjes verder, trekt de stad om ons heen op, komen er steeds meer collega freelancers bij en werk ik wat vaker als producent, vormgever en onderzoeker buiten de deur, om toch altijd weer thuis te komen bij De Vrijstaat.

Begeleider

Naomi Montesinos

Mijn naam is Naomi Montesinos.
Ik studeer Culturele
en Maatschappelijke Vorming en heb in 2018 stage gelopen
bij De Vrijstaat.
Met plezier werk ik nu bij
De Vrijstaat als begeleidster.
Op het moment loop ik
stage bij het Tropen-
museum, op de afdeling Educatie.

Begeleider

Milou Parthesius

Hoi! Ik ben Milou en ik werk bij De Vrijstaat als begeleider tijdens allerlei leuke exposities.

Naast mijn werk voor De Vrijstaat freelance ik ook als timmervrouw en bedenk en maak ik graag mooie dingen.
Ik vind het ook erg leuk dat ik de mogelijkheid heb om bij De Vrijstaat mijn creatieve achtergrond te combineren met educatie.

Begeleider

Malou Palmboom

Ik ben Malou Palmboom, afgestudeerd theater vormgever aan de Hku en zit vol enthousiasme over dingen op schaal in de openbare ruimte, rode bietjes, heksen, samen theatrale dingen maken, appelflappen en goede gesprekken. Ik ben op de vrijstaat op dit moment het meest te vinden in de keuken!

Begeleider

Lonneke Cuppen

Op De Vrijstaat werk ik als begeleider van de exposities waarvan ESCAPEROOM  Het Inni Park mijn eerste is. Buiten De Vrijstaat ben ik vormgever voor theater: daar houd me bezig met decors, rekwisieten en vreemde objecten. En als kunstenaar bouw ik o.a. de Utrechtse Sint Maarten licht-sculpturen.
www.lonnekecuppen.nl

Begeleider

Kathelyn Spanjers

In 2012 kwam ik bij De Vrijstaat vanuit een stage Culturele en Maatschappelijke Vorming. Ik ben nooit meer weggegaan! Ik heb verschillende kinderkunstcampings gedaan, kinderfeestjes, exposities en zelfs een bruiloftsfeest. Hiernaast werk ik als sociaal/cultureel ondernemer bij o.a. De Buurtcamping Utrecht en als jongerenwerker.

Begeleider

Judith de Haan

Mijn naam is Judith
en ik werk bij De Vrijstaat
als begeleider tijdens exposities en ik begeleid
af en toe workshops of feestjes. Verder ben
ik werkzaam als
illustrator en ontwerper.
Daarnaast verzamel ik
graag schelpen, sokken
en slechte anekdotes.

Begeleider

Jana Kaminski

Ik ben Jana (28) en kom uit Duitsland. Ik ben begin 2015 aan de HKU als illustrator afgestudeerd. Daarna specialiseerde ik me in animatie, met name stop motion. Nu begeleid ik animatie-kinderfeestjes maar heb ook veel zin om deel uit te maken van andere leuke en originele activiteiten. Kunst maken met kinderen voelt heel vrij en speels, en daar haal ik zelf inspiratie uit.

Begeleider

Hester van Schooten

Ik heb een paar jaar geleden met veel plezier als stagiaire geholpen bij de Kunstacademie en ben afgelopen jaar als begeleider van de exposities teruggekeerd. Als kunsthistorica en docent is De Vrijstaat voor mij een geweldige plek om samen met kinderen alle gave kanten van kunst (maken) te ontdekken en beleven!

Begeleider

Eleni Andreas-Achilleos

Ik ben Eleni en ben actrice en theatermaakster van beroep. Werken op De Vrijstaat is heel inspirerend. Ik vind het een heerlijke plek en de medewerkers voelen voor mij als familie. Ik heb in veel dierenvoorstellingen gespeeld zoals Zwijnenstal, Nacht van de Kakkerlak en BLAFFEN! Ik leer kinderen graag het plezier van acteren. Mijn hobby is koken dus dat doe ik ook op De Vrijstaat.

Begeleider

Arianne van Boxmeer

Ik ben ruimtelijk ontwerper en maak theatrale beeldende installaties met mijn eigen theatercollectief Firma Kluit. Daarnaast ben ik coach en docent. Op De Vrijstaat ben ik 5 jaar kampleiding van de kinderkunstcamping geweest, wat een feest was om te doen! Je komt mij het hele jaar tegen bij scholenbezoeken, kinderfeestjes en kunstwerkplaatsten.