Home > Over De Vrijstaat > Workshopbegeleiders

De workshopbegeleiders van De Vrijstaat!

Een team van twintig enthousiaste en ervaren freelancers begeleidt alle activiteiten van De Vrijstaat. Veel van deze workshopleiders hebben een kunstopleiding of Cultureel Maatschappelijke Vorming als achtergrond. Zij zijn vertrouwd met de materialen en technieken van de kunstenaars en hebben ervaring met het begeleiden van groepen kinderen. Wist je dat een deel van hen ooit als stagiaire is begonnen op De Vrijstaat?

Scholing & Evaluatie

De Vrijstaat workshopbegeleiders

Als workshopbegeleider bij De Vrijstaat word je regelmatig uitgenodigd voor scholings- en evaluatiebijeenkomsten.

WORKSHOPBEGELEIDERS
Begeleider

Laura Groeneveld

Ik ben Laura en op De Vrijstaat vaak te vinden bij de Expo’s en als begeleider van workshops. Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn, anderen te inspireren en samen iets te maken. Buiten De Vrijstaat werk ik als Vormgever en Beeldend Theatermaker en geef ik creatieve workshops aan kinderen en volwassenen. Ik heb een fascinatie voor oude materialen, kringloopwinkels en persoonlijke verhalen.

Begeleider

Sanne Dam

Ha, ik ben Sanne! Ik ben beeldend maker en educator. Mijn hart gaat sneller kloppen wanneer deze twee werelden bij elkaar komen.
Als ik beeldend werk maak of samenwerk met kinderen en jongeren, dan staat het ‘spelen-bouwen-slopen-onderzoeken’ centraal.
Bij De Vrijstaat ga je mij tegenkomen tijdens de onwijs leuke exposities!
Begeleider

Jonna Palmboom

Hoi! Ik ben Jonna Palmboom en studeer pedagogische wetenschappen. Ik vind het heerlijk om samen met kinderen te fantaseren, te filosoferen en te creëren. Samen op ontdekking naar wat we kunnen, mogen en willen. En dat mag ik allemaal doen bij De Vrijstaat exposities!”

Begeleider

Anna Reerds

Ik ben Anna Reerds, en sinds ik afgestudeerd ben aan de HKU als product designer,  werk ik als beeldend kunstenaar en ontwerper. Daarnaast begeleid ik animatiefeestjes en de exposities bij De Vrijstaat, iets wat ik met veel plezier doe. Ik ben enthousiast over het creëren van werelden, snackbars en knulligheid. En samenwerken met kinderen en volwassenen, en alles daartussenin.

Begeleider

Veerle van der Veer

Hallo! Mijn naam is Veerle van der Veer. Bij De Vrijstaat begeleid ik exposities, workshops en feestjes. Ik vind het te gek om creatief bezig te zijn met kinderen en samen hun ideeën te mogen ontdekken!

Begeleider

Lonneke Cuppen

Op De Vrijstaat werk ik als begeleider van de exposities waarvan ESCAPEROOM  Het Inni Park mijn eerste is. Buiten De Vrijstaat ben ik vormgever voor theater: daar houd me bezig met decors, rekwisieten en vreemde objecten. En als kunstenaar bouw ik o.a. de Utrechtse Sint Maarten licht-sculpturen.
www.lonnekecuppen.nl

Begeleider

Naomi Montesinos

Mijn naam is Naomi Montesinos.
Ik studeer Culturele
en Maatschappelijke Vorming en heb in 2018 stage gelopen
bij De Vrijstaat.
Met plezier werk ik nu bij
De Vrijstaat als begeleidster.
Op het moment loop ik
stage bij het Tropen-
museum, op de afdeling Educatie.

Begeleider

Patty Jansen

Sinds 2011 ben ik aan de slag op De Vrijstaat als expo-, kunstweek- en kinderfeestjes begeleider en host verhuur. Dit betekent dat ik nog kan herinneren toen er nog geen weg lag tussen de boerderij en Het Gebouw en dat de Paperdome hier tussenin stond. Inmiddels zijn we weer wat jaartjes verder, trekt de stad om ons heen op, komen er steeds meer collega freelancers bij en werk ik wat vaker als producent, vormgever en onderzoeker buiten de deur, om toch altijd weer thuis te komen bij De Vrijstaat.

Begeleider

Kathelyn Spanjers

In 2012 kwam ik bij De Vrijstaat vanuit een stage Culturele en Maatschappelijke Vorming. Ik ben nooit meer weggegaan! Ik heb verschillende kinderkunstcampings gedaan, kinderfeestjes, exposities en zelfs een bruiloftsfeest. Hiernaast werk ik als sociaal/cultureel ondernemer bij o.a. De Buurtcamping Utrecht en als jongerenwerker.

Begeleider

Arianne van Boxmeer

Ik ben ruimtelijk ontwerper en maak theatrale beeldende installaties met mijn eigen theatercollectief Firma Kluit. Daarnaast ben ik coach en docent. Op De Vrijstaat ben ik 5 jaar kampleiding van de kinderkunstcamping geweest, wat een feest was om te doen! Je komt mij het hele jaar tegen bij scholenbezoeken, kinderfeestjes en kunstwerkplaatsten.