Home > Activiteiten > Voorstellingen

Voorstellingen van De Vrijstaat Theaterfamilie

In de afgelopen jaren bracht De Vrijstaat onder de naam fabuleuze theatervoorstellingen jaarlijks een theaterproductie uit. Het uitkomen van de 10e jubileumproductie PARADE PAARD hebben wij gebruikt om een nieuwe naam en een nieuwe programmalijn te introduceren: De Vrijstaat Theaterfamilie en De Vrijstaat TheaterAcademie.

De Vrijstaat Theaterfamilie is een werkplaats waarin meerdere generaties samenwerken aan voorstellingen en samen op de vloer staan. Doel van deze werkwijze is een synergie tussen verschillende leeftijdsgroepen tot stand te brengen waarin kennis, ambacht en passie gedeeld kunnen worden. De Vrijstaat Theaterfamilie koppelt jarenlange ervaring en expertise aan jonge talenten en brengt daarmee voorstellingen uit waarbij artistieke kwaliteit, talentontwikkeling en spelplezier centraal staan.

De Vrijstaat Theaterfamilie bestaat uit een kern van professionele beginnende én ervaren makers, met daaromheen makers in opleiding uit het kunstvakonderwijs, leerlingen van De Vrijstaat TheaterAcademie, kinderen uit het basisonderwijs en jongeren uit het voortgezet onderwijs. Samen zullen zij toewerken naar een theaterproductie die aan het einde van het seizoen uitkomt.

Dit seizoen is dat de voorstelling DODO live!, de 11de voorstelling rond dieren die De Vrijstaat uitbrengt en die in de tweede week van juni 2019 in première zal gaan in Castellum Hoge Woerd.

Op weg naar de voorstelling DODO live! plaatsen we graag de bijzondere werkwijze van De Vrijstaat Theaterfamilie extra in het voetlicht, waarin meerdere generaties elkaar vinden in de piste van een spectaculaire theatervoorstelling: kinderen, jongeren, kunstvakstudenten, jonge professionals en oude rotten in het vak.

Meespelen in een Vrijstaat-voorstelling?

Dat kan! Op De Vrijstaat TheaterAcademie leren kinderen (9+) en jongeren (12+) het theatervak van professionals en werken zij samen toe naar meespelen in de jaarlijkse voorstelling.

Lees meer
8+juni 2020
Dodo live liggend zonder tekst
ACTUEEL PROGRAMMA

Vrijdag 12 t/m woensdag 17 juni 2020

DODO live!

Op expeditie door Castellum Hoge Woerd

In deze spannende voorstelling nemen we je mee op reis kriskras over de aarde en door de tijd. We gaan op expeditie in Castellum Hoge Woerd en ontdekken waarom juist daar een Dodo skelet is gevonden. Deze uitgestorven vogel laat zich de mond niet snoeren!

MEER INFORMATIE
REGISTRATIE VOORSTELLING

7 t/m 12 juni 2019

PARADE PAARD

Een spannend verhaal dat zich als een bijzondere circusvoorstelling voor je ogen en om je heen ontvouwt.

Ieder jaar presenteert De Vrijstaat een fabuleuze theatervoorstelling met dieren in de hoofdrol. Koeien, konijnen, zwijnen, zwanen, ratten, kippen, vogels, insecten en honden passeerden reeds de revue. Van elke voorstelling is er een videoregistratie. Bekijk hier onze voorstelling PARADE PAARD van afgelopen seizoen.

EERDERE VOORSTELLINGEN
8+juni 2019
Header parade paard zonder tekst
voorstelling is voorbij

7 t/m 12 juni 2019

PARADE PAARD

De 10de fabuleuze theatervoorstelling van De Vrijstaat!

PARADE PAARD is een spannend verhaal dat zich als een bijzondere circusvoorstelling voor je ogen en om je heen ontvouwt. Neem plaats rond de piste en huiver. Kijk je ogen uit bij de opzwepende dressuur, de dierlijke acrobaten en de illusionistische trucs. Leef mee met de jonge held Remi die vanuit zijn rolstoel de wereld én het hart van de jonge Merrie verovert.

MEER INFORMATIE
8+juni 2018
voorstelling is voorbij

1 t/m 6 juni 2018

BLAFFEN!

Een muzikale voorstelling over recht en onrecht, vrijheid en gevangenschap en de moed om je stem te laten horen. 

BLAFFEN! is een spannende voorstelling over de jonge straathond Laika, die door Boxer is gerekruteerd voor het Leger van de Rode Hond. Als Laika de wolfshond Pjotr ontmoet, ontdekt ze dat Boxer misschien niet het beste met haar en alle andere honden voor heeft.

8+mei 2017
voorstelling is voorbij

19 t/m 24 mei 2017

De Nacht van de Kakkerlak

Met het mensenmeisje Teekla als bondgenoot besluiten ze de mensheid een koekje van eigen deeg te geven.

In het voorjaar van 2017 maakt De Vrijstaat een nieuwe muzikale familietheatervoorstelling waarin dieren centraal staan; deze keer zijn dat de insecten. Gehaat en gevreesd als ze zijn worden ze stelselmatig bespoten en vertrapt door de mens. Maar nu komen de insecten in opstand. Als soort overtreffen zij de mens in leeftijd met miljoenen jaren, in aantal ook, dus waarom zouden ze zich nog langer als griezels in een hoekje laten drukken? Met het mensenmeisje Teekla als bondgenoot besluiten ze de mensheid een koekje van eigen deeg te geven.

8+maart 2016
voorstelling is voorbij

25 t/m 30 maart 2016

Stormvogels

Een beeldende voorstelling over op drift geraakte vreemde vogels in een onthechte maatschappij.

Theatermakers Paul Feld & Daphne de Bruin hebben deze keer een voorstelling gemaakt met onder andere het thema bootvluchtelingen. In een opvangtehuis voor dakloze vogels, het Kraaiennest, zwaaien Kraai en Duif de scepter. Bedelend en rovend scharrelen de Zwerfvogels hun kostje bijeen. Op een dag ontmoet het weesmeisje Mus de gevluchte paradijsvogel Dijs en dat verandert haar leven.