8+THEATERJuni 2018
Home > Activiteiten > Voorstellingen > BLAFFEN!

BLAFFEN! (2018)

Vrijdag 1 juni 2018 ging de nieuwste voorstelling van De Vrijstaat Theaterfamilie in première in Podium Hoge Woerd. BLAFFEN! is spannend, zit vol muziek en neemt ons ruim een uur lang mee naar een andere wereld: die van de honden en wolven. Door de ogen van de jonge straathond Laika zien we hoe Boxer en Wolf de strijd met elkaar aanbinden en bereid zijn om tot het uiterste te gaan. BLAFFEN! is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. De verwijzingen naar actuele maatschappelijke thema’s maken deze voorstelling ook echt een aanrader voor volwassenen.

De muzikale theatervoorstelling BLAFFEN! speelde van 1 tot en met 6 juni in Podium Hoge Woerd. 

HET VERHAAL

De jonge straathond Laika is door Boxer gerekruteerd voor het Leger van de Rode Hond. Als Laika haar uniform krijgt, is ze blij. Samen met de jonge honden en patrouillepuppies bewaakt ze vanaf nu het Hondenland tegen de wilde wolven. Zij zijn de bron van alle kwaad en moeten buiten de muur worden gehouden. Maar dan ontdekt Laika waarom haar vader is gevlucht uit Hondenland en nu tussen de wolven leeft. Wie moet Laika geloven, Boxer of Wolf? En alle andere honden? Die zullen net als het publiek moeten kiezen bij welk kamp zij willen horen. Voor wie stem jij? 

BLAFFEN-band

Speciaal voor de voorstelling is de BLAFFEN-band opgericht. Deze zes jongeren uit Leidsche Rijn e.o. hebben onder begeleiding van een bandcoach zelf de muziek bij de liedteksten gecomponeerd. Podiumervaring deden zij eerder op met hun eigen bandjes tijdens de Grote Prijs van Leidsche Rijn van KLUB19, op de Showman’s Fair op het Berlijnplein en tijdens de opening van het Leidsche Rijn Centrum en start van 20 jaar Leidsche Rijn.

Credits

Tekst & regie
Paul Feld

Spel
Eleni Andreas-Achilleos, Daphne de Bruin, Tom Strik

BLAFFEN-band
Daniel (gitaar), Sidney (drums), Jimmie (basgitaar), Noa (zang), Sarah (zang), Tess (toetsen)

Patrouillepuppies
Wiene, Rachel, Anna, Max, Sione, Femke, Carlijn, Ikram, Lisa, Bas, Amy, Tim

Jonge Honden
Merel, Noeke, Reza

Band- en zangcoach
Tess van Hout

Decor & kostuums
Kim van der Zijde, Michelle Jansen (assistentie)

Techniek
Charlie Feld

Dramalessen & coaching
Storm Vogel

SAMEN MET

BLAFFEN! is een coproductie met Podium Hoge Woerd. Met dank aan KLUB19 en de scholen De Achtbaan, Amadeus Lyceum, Leidsche Rijn College, UniC, X11 Media en Vormgeving

De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht, Fonds voor Cultuurparticipatie, K.F. Hein Fonds, Elise Mathilde Fonds, het Fentener van Vlissingen Fonds en Creatief Vermogen Utrecht.