123
  • 6+elke dagKinderfeestjeLocatieDe Vrijstaat

    Op zoek naar een creatief of actief kinderfeestje? Vier je verjaardag op De Vrijstaat. Onze feestjes duren 2,5 uur en zijn geschikt voor maximaal 12 kinderen.

  • Je winkelmand is momenteel leeg.

    Terug naar winkel

Home > Activiteiten > Activiteiten schoolvakanties

Activiteiten in de schoolvakanties

Voorjaar, zomer, herfst, winter: bij De Vrijstaat kun je ieder seizoen je creativiteit komen vieren, maar in de schoolvakanties is ons programma altijd net even anders. Naast eigen programma werken we in de vakanties samen met andere Utrechtse organisaties voor een breed aanbod. Op deze pagina vind je een overzicht.

Toegankelijkheid

Op De Vrijstaat vinden we het erg belangrijk dat iedere bezoeker en deelnemer zich welkom voelt. De toegankelijkheid van onze locatie en ons programma spelen hierbij een belangrijke rol. Mocht je twijfelen of je bij ons terecht kunt, neem dan zeker even contact met ons op. Voor meer info klik hier.

ACTUEEL AANBOD
7+ / 12+
URBAN MIX
Samen met JoU, SportUtrecht, Boks en DOCK.

Met Urban Mix organiseren verschillende culturele en maatschappelijke partners in Leidsche Rijn een vrolijke vakantiedag voor iedereen van 7 t/m 16 jaar. Het begin van de middag is voor kinderen van 7 t/m 12 jaar; het einde van de middag voor jongeren van 12 t/m 16. Met de grote variatie aan workshops – vorige edities kon je sushi rollen, leren boksen, lichtsculpturen creëren, tie-dye t-shirts maken, werken aan je DJ skills en meedoen aan een FIFA toernooi! – zit er voor iedereen iets tussen.

Urban Mix wordt georganiseerd in de voorjaarsvakantie, meivakantie en herfstvakantie.

Een aantal weken voorafgaand aan de eerstvolgende Urban Mix vind je via de button ‘meer informatie’ een flyer met de workshops en tijden.

Eerstvolgende datum
Woensdag 3 januari (in de kerstvakantie)
Leeftijd
Kinderen van 7 t/m 12 jaar (begin middag) en jongeren van 12 t/m 17 jaar (eind middag)
Prijs
Gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig: op de dag zelf kun je je bij aankomst inschrijven voor de workshops waar je aan mee wilt doen.
MEER INFORMATIE
6+
EXPRESS
Samen met ZIMIHC en SportUtrecht.

Iedere schoolvakantie organiseren ZIMIHC, SportUtrecht en De Vrijstaat samen een Express: twee dagen gevuld met een verrassende mix van sport en cultuur. Vorige edities gingen we aan de slag vechtsport, actiehelden-theater, stuntsteppen, capoeira en lampionnen maken. Twee dagen achter elkaar werk je van 10.00-15.00 uur met creatieve sporters en sportieve kunstenaars toe naar een eindpresentatie. In de zomervakantie is het programma uitgesmeerd over vier ochtenden.

De Express wordt georganiseerd in de voorjaarsvakantie, meivakantie, zomervakantie en herfstvakantie.

Een aantal weken voorafgaand aan de eerstvolgende Express vind je via de button ‘meer informatie’ alles over de Express op de website van ZIMIHC. Wil je op de hoogte gehouden worden van de opening van de inschrijvingen? Stuur dan een mail naar info@devrijstaat.nl.

Eerstvolgende datum
Donderdag 22 en vrijdag 23 februari (in de voorjaarsvakantie)
Leeftijd
Kinderen van 6-10 jaar
Prijs
Op vertoon van U-Pas is deelname aan de Zomer Express gratis, anders kost een ticket €25,-. Heb je geen U-pas en ook geen €25,-? Neem dan contact met ons op. De Express is er voor ieder kind!
MEER INFORMATIE
6+
EXPO
Ieder jaar opent De Vrijstaat in februari een gloednieuwe doe-expositie voor publiek vanaf 6 jaar. Het thema is elke keer weer anders, maar bijzondere kunstenaars, de combinatie van kijken én zelf doen, interactieve workshops en educatieve trajecten zijn er altijd. In februari 2024 openen we een nieuwe expositie over feestvieren!
Datum
De expo is iedere zondag geopend. In de voorjaars-, mei- en herfstvakantie zijn we extra open op woensdag, donderdag en vrijdag.
Leeftijd
Kinderen vanaf 6 jaar
Prijs
€8,- per persoon; met een U-pas is dit €6,-
MEER INFORMATIE
8+
KUNSTVAKANTIEWEEK
De leukste manier om de zomervakantie af te sluiten is met de Kunstvakantieweek! Kinderen en jongeren werken een week lang met diverse kunstenaars aan een eindpresentatie die in het weekend wordt gepresenteerd. Ieder jaar staat er een ander thema centraal en kiezen we kunstenaars uit verschillende disciplines om met de deelnemers aan de slag gaan. Beeldende kunst, muziek, theater, digitale media en performance: ieder jaar is het weer een verrassing waar je aan gaat werken, maar dat de uitkomst bijzonder is staat vast. Met de kunstwerken nemen we de openbare ruimte in bezit en maken we van de stad ons podium.

De Kunstvakantieweek is ieder jaar in de laatste week van de zomervakantie. Inschrijvingen openen in juni.

Datum
19 t/m 24 augustus 2024 (inschrijvingen openen begin juni 2024)
Leeftijd
Kinderen van 8 jaar en ouder
Prijs
€305,- per persoon; met een U-pas is dit €275,-
MEER INFORMATIE