123
  • 6+elke dagKinderfeestjeLocatieDe Vrijstaat

    Op zoek naar een creatief of actief kinderfeestje? Vier je verjaardag op De Vrijstaat. Onze feestjes duren 2,5 uur en zijn geschikt voor maximaal 12 kinderen.

  • Je winkelmand is momenteel leeg.

    Terug naar winkel

Home > Activiteiten > Activiteiten schoolvakanties

Activiteiten in de schoolvakanties

Voorjaar, zomer, herfst, winter: bij De Vrijstaat kun je ieder seizoen je creativiteit komen vieren, maar in de schoolvakanties is ons programma altijd net even anders. Naast eigen programma werken we in de vakanties samen met andere Utrechtse organisaties voor een breed aanbod. Op deze pagina vind je een overzicht.

Toegankelijkheid

Op De Vrijstaat vinden we het belangrijk dat iedere bezoeker en deelnemer zich welkom voelt. De toegankelijkheid van onze locatie en ons programma spelen hierin een grote rol. Mocht je twijfelen of je bij ons terecht kunt, neem dan contact met ons op. Lees meer

ACTUEEL AANBOD
6+
EXPRESS
Samen met ZIMIHC en SportUtrecht.

Iedere schoolvakantie organiseren ZIMIHC, SportUtrecht en De Vrijstaat samen een Express: een verrassende mix van sport en cultuur. Met creatieve sporters en sportieve kunstenaars werkt de groep toe naar een eindpresentatie. De Express wordt georganiseerd in de voorjaarsvakantie, zomervakantie en herfstvakantie.

In de zomervakantie is het programma verdeeld over vier ochtenden van 9.30-12.30 uur. Meld je aan voor één van de twee Expressen!

Dinsdag 23 t/m vrijdag 26 juli: Basketball & streetart
Dinsdag 30 juli t/m vrijdag 2 augustus: Streetdance & streetfood

Eerstvolgende datum
23 juli t/m 26 juli (Zomer Express 1) en 30 juli t/m 2 augustus (Zomer Express 2). Tijden: 9.30-12.30 uur.
Leeftijd
Kinderen van 6-10 jaar
Prijs
Op vertoon van U-Pas is deelname aan de Zomer Express gratis, anders kost een ticket €25,-. Heb je geen U-pas en ook geen €25,-? Neem dan contact met ons op. De Express is er voor ieder kind!
MEER INFORMATIE
6+
WORKSHOPS RAUM
Samen met RAUM.

Elke woensdag in de zomervakantie organiseren we samen met RAUM workshops voor kinderen van 6 t/m 10 jaar. Kinderen kunnen hier hun verhalen met elkaar delen en leren deze te vertalen naar fotografie, tekeningen en andere manieren van storytelling.

Eerstvolgende datum
Iedere woensdagmiddag in de zomervakantie (17 juli t/m 14 augustus), 14.00-16.00 uur.
Leeftijd
Kinderen van 6-10 jaar
Prijs
De kosten van de workshops zijn 3,- per kind, of gratis op vertoon van een U-pas. Heb je geen U-pas en is het toch te duur? Stuur dan een mailtje naar jorne@raumutrecht.nl
MEER INFORMATIE
8+
KUNSTVAKANTIEWEEK
De leukste manier om de zomervakantie af te sluiten is met de Kunstvakantieweek! Kinderen en jongeren werken een week lang met diverse kunstenaars aan een eindpresentatie die in het weekend wordt gepresenteerd. Ieder jaar staat er een ander thema centraal en kiezen we kunstenaars uit verschillende disciplines om met de deelnemers aan de slag gaan. Beeldende kunst, muziek, theater, digitale media en performance: ieder jaar is het weer een verrassing waar je aan gaat werken, maar dat de uitkomst bijzonder is staat vast. Met de kunstwerken nemen we de openbare ruimte in bezit en maken we van de stad ons podium.

De Kunstvakantieweek is ieder jaar in de laatste week van de zomervakantie.

Datum
19 t/m 24 augustus 2024
Leeftijd
Kinderen en jongeren van 8 t/m 15 jaar
Prijs
€315,- per persoon; met een U-pas is dit €280,-
MEER INFORMATIE
7+ / 12+
URBAN MIX & URBAN NIGHT
Samen met JoU, SportUtrecht, Boks en DOCK.

Met Urban Mix en Urban Night organiseren verschillende culturele en maatschappelijke partners in Leidsche Rijn een vrolijke vakantiedag- en avond. Op woensdagmiddag zijn er activiteiten voor kinderen vanaf 7 jaar; op vrijdagavond voor jongeren vanaf 13 jaar. Met de grote variatie aan workshops – tijdens vorige edities kon je sushi rollen, leren boksen, lichtsculpturen creëren, tie-dye t-shirts maken, werken aan je DJ skills en meedoen aan een FIFA toernooi! – zit er voor iedereen iets tussen.

Urban Mix wordt georganiseerd in de meivakantie, herfstvakantie en kerstvakantie.

Een aantal weken voorafgaand aan de eerstvolgende Urban Mix vind je hier en op onze socials een flyer met het programma. 

Eerstvolgende datum
Herfstvakantie 2024: woensdag 30 oktober (kinderen) en vrijdag 1 november (jongeren)
Leeftijd
Kinderen vanaf 7 jaar (woensdagmiddag) en jongeren vanaf 13 jaar (vrijdagavond)
Prijs
Gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig: op de dag zelf kun je je bij aankomst inschrijven voor de workshops waar je aan mee wilt doen.
6+
DOE-EXPO FEEST
Ieder jaar opent De Vrijstaat in februari een gloednieuwe doe-expositie en creatieve werkplaats voor iedereen vanaf 6 jaar. Dit jaar is dat FEEST (6+).

Samen met kunstenaars Salihanur Akpinar, Mai Linh Ly, Anna Reerds en Sterre van der Tak duik je in de kunst van het feestvieren. Ze nemen je, elk in hun eigen stijl, mee in een kleurrijke polonaise. We zwieren van keurige Hollandse kaasblokjes naar imposante Chinese draken, en nadat we ons eigen feestservies hebben gemaakt vieren we zelfs een verjaardag op de maan. Hier kijk je niet alleen naar kunst maar ga je ook zelf aan de slag!

Datum
Tijdens de zomervakantie is er een zomerstop. Op zondag 1 september openen we weer de deuren; vanaf dan is FEEST iedere zondag te bezoeken.
Leeftijd
Kinderen vanaf 6 jaar
Prijs
€8,50,- per persoon; met een U-pas is dit €5,50,-
MEER INFORMATIE