Home > Activiteiten > VrijSpraak
VrijSpraak - jongeren aan het woord

De Vrijstaat is een kunst- en cultuurhuis voor Jong Utrecht. Kinderen en jongeren uit het jongste stadsdeel van Utrecht kunnen bij ons terecht. Maar met de toename van het aantal jongeren in Leidsche Rijn voelen wij nu de mogelijkheid en urgentie om onze jongerenprogramma voor de leeftijd 12-24 jaar te laten groeien.

Vanaf 2020 zullen wij ons programma verder uitbreiden om jongeren en jonge makers op De Vrijstaat te laten landen. Onder de titel VrijSpraak ontwikkelt De Vrijstaat een bijzonder jongerenprogramma dat de komende jaren uitgerold zal worden, waarmee we jongeren letterlijk aan het woord laten!

VrijSpraak draait om taal. Taal is een manier om je letterlijk en figuurlijk mee uit te drukken, een mogelijkheid om je stem te laten horen. De manier waarop we die taal bewust hanteren en in een vorm gieten, maak het tot een kunstvorm. We laten de taal vliegen in poëzie, we geven ons bloot in een song, we uiten onze woede in een rap of verbinden het persoonlijke aan het politieke in ‘spoken word’. Maar zelf nog dichterbij, in het schrijven van een dagboek, het sturen van een brief of het plaatsen van een post op social media; taal is ons eerste instrument om ons te laten horen, om je aanwezigheid kenbaar te maken.

Houd deze website in de gaten of volg ons op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van workshop en masterclasses spoken word, poetry cafe’s, songwriting en podcasten!

MEISJE_IS_NOG_NIET_KLAAR_SERIE-27 (Large)

Als eerste horen over nieuwe VrijSpraak activiteiten?

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF!