Home > Stageplaatsen

Loop stage op De Vrijstaat

Ben jij op zoek naar een uitdagende stageplaats op een bijzondere plek? De Vrijstaat heeft verschillende stageplaatsen beschikbaar voor studenten die van aanpakken weten! Naast vaste taken bieden we veel ruimte om je stage in te vullen met projecten en werkzaamheden passend bij je eigen leerdoelen en interesses.

De Vrijstaat biedt jaarlijks meerdere stageplekken aan op het gebied van theater, educatie, communicatie en productie. Gemiddeld lopen er doorlopend drie tot vijf MBO-, HBO en WO-studenten stage bij De Vrijstaat. Daarnaast is er plek voor maatschappelijke stages voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs, en doet menig oud-deelnemer aan Vrijstaat-activiteiten bij ons werkervaring op als vrijwilliger bij evenementen.

Bekijk hieronder onze beschikbare stageplekken!

Interesse in een stage bij De Vrijstaat? Bekijk hieronder de plekken de we op dit moment beschikbaar hebben. Mail je motivatie, cv en beschikbaarheid naar sollicitatie@devrijstaat.nl.

STAGEPLAATSEN

Educatie

Bedenk samen met onze educatiemedewerker creatieve workshops, begeleid groepen schoolkinderen tijdens hun bezoek aan De Vrijstaat, ga met kunstenaars mee de klas in en ondersteun onze kunstdocent tijdens de lessen van de Vrijstaat KunstAcademie.
LEES MEER

Productie

Vertaal samen met onze productieleider de ideeën van kunstenaars naar een concrete inrichting van onze expositieruimte, bereid openingen en premières tot in de puntjes voor en zorg dat zowel gezinnen als schoolklassen een optimale ervaring hebben tijdens hun bezoek aan De Vrijstaat.
LEES MEER

Theaterdocent

Begeleid kinderen en jongeren die meespelen in onze professionele muziektheatervoorstelling, bedenk lessen voor in de klas, bereid de lessen van onze PodiumKeet-cursus voor en doe ervaring op als regieassistent.
LEES MEER

Marketing, communicatie en media

Denk mee over hoe we als wijkcultuurhuis zichtbaar zijn in het steeds veranderende Leidsche Rijn, promoot onze activiteiten via social media, schrijf teksten, ontwerp beeld en werk mee aan alle off- en online communicatie van De Vrijstaat.
LEES MEER