123
  • 12+ jaarjuli 2023VrijSpraak Festival juli 2023LocatieDe Vrijstaat

    Koop hier je ticket voor het VrijSpraak Festival op zaterdag 1 juli, van 18.00 tot 21.00 uur. Een ticket (inclusief drankje en snacks) is €3,50 online en €4,50 aan de deur.

    16 beschikbaar

  • Je winkelmand is momenteel leeg.

    Terug naar winkel

Stage Productie

Organisatie
De Vrijstaat is een kunstwerkplaats voor kinderen en jongeren van 6 tot 26 jaar. Via een eigenzinnig programma brengt De Vrijstaat kunstenaars, kinderen en jongeren samen om op interactieve wijze vorm te geven aan de persoonlijke en openbare ruimte. Met een breed aanbod – beeldende kunst, digitale media, theater, muziek – kunnen kinderen en jongeren hun talenten bij ons verkennen én verder ontwikkelen. Onze thuisbasis is een monumentale boerderij: een ontmoetingsplek voor makers en bewoners van Leidsche Rijn. Het vaste team van De Vrijstaat bestaat uit 7 medewerkers, aangevuld met 20 freelancers en gemiddeld 3 stagiairs.

 

Wat ga je doen?
Samen met onze productieleider zorg je dat zowel gezinnen als schoolklassen een optimale ervaring hebben tijdens hun bezoek aan onze creatieve werkplaats. Van inkopen doen en decor bouwen tot het samenstellen van een handboek of draaiboek – je bereidt het tot in de puntjes voor. Ook is het mogelijk om mee te helpen en een kijkje te nemen bij de andere afdelingen zoals communicatie en educatie.

Daarnaast kun je ingeschakeld worden voor allerlei voorbereidende werkzaamheden voor onze verschillende activiteiten. Denk hierbij aan de KookKeet, PodiumKeet, KunstKeet, kinderfeestjes, BSO-bezoeken of workshops op locatie.

Op De Vrijstaat werken wij continu met meerdere stagiaires tegelijkertijd. Gezien de kleine omvang van onze organisatie vervullen stagiaires al snel een zelfstandige rol en krijgen ze veel eigen verantwoordelijkheden. Uiteraard met de juiste begeleiding van een vast aanspreekpunt binnen ons team. Op basis van jouw kennis, ervaring en interesses kiezen we een aantal projecten die je zelfstandig kunt gaan oppakken en realiseren. Door het zelf te doen, leer je immers het meest.

 

Wie zoeken we?
Heb jij een hands-on mentaliteit, ben je flexibel, niet vies van wat sjouwwerk, multi-inzetbaar en geordend? Heb jij een groot regeltalent en affiniteit met de doelgroep kinderen en jongeren? Dan zoeken wij jou!

 

Wat bieden wij jou?
• Een stageplek in een creatief en gezellig team, waar je goed begeleid wordt en er tegelijkertijd veel ruimte is voor zelfstandigheid en groei
• Een bijzondere werkplek in onze monumentale (en volledig gerenoveerde) boerderij
• Een stagevergoeding van 105 – 175 euro per maand

 

Interesse?
Stuur een mail met je motivatie, beschikbaarheid en cv naar sollicitatie@devrijstaat.nl o.v.v. ‘Stage Productie’.

Opleidingsniveau
MBO / HBO

Opleidingsrichting
Kunst & Economie / Event management / Productie podiumkunsten (of aanverwante opleiding)

Locatie
Utrecht Leidsche Rijn

Dagen per week
3, 4 of 5 dagen

Aanvang stage
September 2024

Stageduur
Minimaal 3 maanden

Stagesoort
Meeloop- of afstudeerstage

Stagevergoeding
105 – 175 euro per maand

We staan open voor eventuele aanpassingen aan de stage zodat deze goed aansluit op jouw studie-eisen en persoonlijke leerdoelen. Het vieren en stimuleren van diversiteit in brede zin (blikrichtingen, denkbeelden, cultuur, leeftijd, gender, seksuele voorkeur, geloof etc.) is een belangrijk aandachtspunt van De Vrijstaat. Reageer vooral als jij jezelf hierin herkent.