Home > Activiteiten > VrijSpel

VrijSpel

Hoera! Vlak voor het einde van 2020 ontvingen wij het goede nieuws dat het Fonds voor Cultuurparticipatie onze aanvraag voor het jongerenprogramma VrijSpel heeft gehonoreerd. Dat betekent dat we de komende twee jaar jongeren vanaf 16 jaar de mogelijkheid bieden om hun eigen projecten op het gebied van kunst en cultuur op De Vrijstaat te realiseren.

Heb je als jongere een droom of ambitie waar je graag aan wilt werken? Dan krijg je bij ons VrijSpel! Zou je een fototentoonstelling willen inrichten van je eigen werk, een verhalenbundel willen schrijven, een rap-optreden willen geven of een podcastserie willen maken? Theater, muziek of beeldende kunst, De Vrijstaat helpt jou om je plannen waar te maken.

Kunstenaar in Huis JONG

VrijSpel is voortgekomen uit het programma Kunstenaar in Huis JONG (2019-2020), een artist-in-residence programma voor jonge mensen in de leeftijd van 16 jaar en ouder. Een pilot met als doel: onderzoeken hoe wij jongeren met ambitie kunnen stimuleren om hun creatieve ideeën of plannen te realiseren. Deze pilot is mede mogelijk gemaakt door het K. F. Hein Fonds en de Gemeente Utrecht.

In de afgelopen twee jaar heeft De Vrijstaat zes projecten ondersteund die varieerden van het uitbrengen van een eerste CD, een theatersolo, een korte documentairefilm, een poetry performance, een kledingcollectie en een kleinkunstprogramma.

Aanspreekpunt bij De Vrijstaat

DAPHNE DE BRUIN

Heb je vragen over VrijSpel? Of heb je al een idee voor een kunstproject waarbij je onze hulp kunt gebruiken? Mail dan naar daphne@devrijstaat.nl

 

SAMEN MET

VrijSpel wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en de Gemeente Utrecht.

Gemeente Utrecht nieuw logo