8+THEATERJuni 2019
Home > Activiteiten > Voorstellingen > Parade Paard

PARADE PAARD (2019)

PARADE PAARD is een spannend verhaal dat zich als een bijzondere circusvoorstelling voor je ogen en om je heen ontvouwt. Neem plaats rond de piste en huiver. Kijk je ogen uit bij de opzwepende dressuur, de dierlijke acrobaten en de illusionistische trucs. Leef mee met de jonge held Remi die vanuit zijn rolstoel de wereld én het hart van de jonge Merrie verovert. PARADE PAARD was de tiende fabuleuze theatervoorstelling van De Vrijstaat.

HET VERHAAL

Remi zit in een rolstoel. Zijn benen doen het niet. In het weeshuis waar hij zit wordt hem telkens weer gezegd: Jij bent nergens goed voor!

Als hij op een nacht uit het raam staart weet hij niet wat hij ziet. Uit het duister verschijnen silhouetten van paarden die een magische cirkel vormen rond de oude boom die op het plein voor het weeshuis staat. Het lijkt wel een parade van paarden, een spookachtig circus. Is dit een droom of een nachtmerrie? Remi ziet hoe een mooi meisjespaard wordt gekroond met een bladerkrans uit de takken van de grote boom.

Maar dan ontdekken de paarden Remi voor het raam. Remi wordt gevangen genomen door het oude paard Indy Dageraad, die mensen ziet als haar grootste vijand. Vanaf dat moment komt hij terecht in een maalstroom van gebeurtenissen. De jonge Merrie moet een spectaculaire circusact instuderen met Remi en zijn rolstoel. Ze willen een echte circusartiest van hem maken die zijn kunsten vertoont in hun circus. Er groeit een speciale band tussen Remi en Merrie die hem inwijdt in de magische krachten van de paarden die van generatie op generatie zijn doorgegeven en de bijzondere rol die de boom daarbij speelt.

Credits

Tekst & regie
Paul Feld

Spel
Eleni Andreas-Achilleos, Daphne de Bruin, Eileen Graham, Yari van der Linden

Muziek
Jimmie Feld, Sydney Harnisch, Mees Vervuurt, Erwin Eigenraam

Vormgeving
Kim van der Zijde

Licht, geluid & video
Charlie Feld

Danscoach
Christoph Eberl (De Dansers)

En leerlingen van De Vrijstaat TheaterAcademie

SAMEN MET

PARADE PAARD is een coproductie met Podium Hoge Woerd. Met dank aan de scholen Hof ter Weide en De Klimroos.

PARADE PAARD werd mede mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht, Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Bernhard Cultuurfonds, Elise Mathilde Fonds en Creatief Vermogen Utrecht.