8+THEATERJuni 2019
Home > Activiteiten > Voorstellingen > Voorstelling PARADE PAARD

PARADE PAARD

PARADE PAARD is een spannend verhaal dat zich als een bijzondere circusvoorstelling voor je ogen en om je heen ontvouwt. Neem plaats rond de piste en huiver. Kijk je ogen uit bij de opzwepende dressuur, de dierlijke acrobaten en de illusionistische trucs. Leef mee met de jonge held Remi die vanuit zijn rolstoel de wereld én het hart van de jonge Merrie verovert.

PARADE PAARD is de tiende fabuleuze theatervoorstelling van De Vrijstaat. Op weg naar deze jubileumvoorstelling plaatsen we graag de bijzondere werkwijze van De Vrijstaat Theaterfamilie extra in het voetlicht, waarin meerdere generaties elkaar vinden in de piste van een spectaculaire theatervoorstelling: kinderen, jongeren, kunstvakstudenten, jonge professionals en oude rotten in het vak.

Tip

Op zondag en maandag (1ste en 2de pinksterdag) kunnen kinderen na afloop van de voorstelling gratis meedoen met de workshop Stokpaardjes maken onder begeleiding van theatervormgever Kim van der Zijde.

Speeldata

Vr 7 juni 2019 19:30 uur
Za 8 juni 2019 19:30 uur
Zo 9 juni 2019 15:00 uur
Ma 10 juni 2019 15:00 uur
Di 11 juni 2019 Schoolvoorstellingen
Wo 12 juni 2019 Schoolvoorstellingen

Locatie

Podium Hoge Woerd, Hoge Woerdplein 1, 3454 PB De Meern

Benieuwd naar onze eerdere voorstellingen of meer achtergrondinformatie?

CHECK HET HIER
HET VERHAAL

Remi zit in een rolstoel. Zijn benen doen het niet. In het weeshuis waar hij zit wordt hem telkens weer gezegd: Jij bent nergens goed voor! 

Als hij op een nacht uit het raam staart weet hij niet wat hij ziet. Uit het duister verschijnen silhouetten van paarden die een magische cirkel vormen rond de oude boom die op het plein voor het weeshuis staat. Het lijkt wel een parade van paarden, een spookachtig circus. Is dit een droom of een nachtmerrie? Remi ziet hoe een mooi meisjespaard wordt gekroond met een bladerkrans uit de takken van de grote boom. 

Maar dan ontdekken de paarden Remi voor het raam. Remi wordt gevangen genomen door het oude paard Indy Dageraad, die mensen ziet als haar grootste vijand. Vanaf dat moment komt hij terecht in een maalstroom van gebeurtenissen. De jonge Merrie moet een spectaculaire circusact instuderen met Remi en zijn rolstoel. Ze willen een echte circusartiest van hem maken die zijn kunsten vertoont in hun circus. Er groeit een speciale band tussen Remi en Merrie die hem inwijdt in de magische krachten van de paarden die van generatie op generatie zijn doorgegeven en de bijzondere rol die de boom daarbij speelt.

Credits

Tekst & regie
Paul Feld

Spel
Eleni Andreas-Achilleos, Daphne de Bruin, Eileen Graham, Yari van der Linden

Muziek
Jimmie Feld, Sydney Harnisch, Mees Vervuurt, Erwin Eigenraam

Vormgeving
Kim van der Zijde

Licht, geluid & video
Charlie Feld

Danscoach
Christoph Eberl (De Dansers)

En leerlingen van De Vrijstaat TheaterAcademie

MET DE HELE KLAS NAAR PARADE PAARD!
Een spannend verhaal dat zich als een bijzondere circusvoorstelling voor je ogen en om je heen ontvouwt.

Bij de voorstelling PARADE PAARD ontwikkelen we voor het primair onderwijs een voorbereidende les voor in de klas en voor het voortgezet onderwijs een masterclass met de regisseur en/of acteur(s).  

Bij onze voorstellingen bieden wij qua educatief programma meerdere opties:

Optie A – Als groep naar PARADE PAARD!
PARADE PAARD is een spannend verhaal dat zich als een bijzondere circusvoorstelling voor je ogen en om je heen ontvouwt. Neem plaats rond de piste en huiver. Kijk je ogen uit bij de opzwepende dressuur, de dierlijke acrobaten en de illusionistische trucs. Leef mee met de jonge held Remi die vanuit zijn rolstoel de wereld én het hart van de jonge Merrie verovert.

Optie B – Voorstelling PARADE PAARD + masterclass
Voor leerlingen uit het Voortgezet Onderwijs bieden we na afloop van de voorstelling een masterclass van de regisseur en/of acteur(s). Dit programma is extra aantrekkelijk voor leerlingen met Drama in hun profiel.

Praktische informatie

Doelgroep
Groep 6 t/m 8 (PO) en 1ste en 2de klas (VO)

Thema’s
Voorstelling PARADE PAARD (1,5 uur)

Wanneer
Schoolvoorstellingen 11 en 12 juni

Reserveren
info@devrijstaat.nl

Kosten
Vanaf 6 euro per leerling

Waar
Podium Hoge Woerd

Extra voor VO
Masterclass met de regisseur en/of acteur(s)

MEER WETEN? NEEM CONTACT MET ONS OP

Vrijdag 7 t/m 12 juni 2019

PARADE PAARD

Muzikale theatervoorstelling (8+)

PARADE PAARD is een spannend verhaal dat zich als een bijzondere circusvoorstelling voor je ogen en om je heen ontvouwt. Neem plaats rond de piste en huiver. PARADE PAARD speelt van 7 t/m 12 juni 2019 in Podium Hoge Woerd.

Trailer: Charlie Feld