8+THEATER
Home > Activiteiten > Voorstellingen > De Paddentrek

De Paddentrek

In De Paddentrek strijkt een circusfamilie van padden neer in een moeras aan de rand van Modderbroek, een dorp waar eigenlijk nooit iets gebeurt. De dorpelingen vergapen zich aan de griezelige moerasdieren, maar zijn doodsbang voor de blauwe gifkikker die diep in het moeras woont. Met zijn felle kleuren, bijzondere uiterlijk en luide gekwaak is hij alles wat zij niet zijn. Hij is anders.

 

Als er plotseling een geheimzinnig virus uitbreekt, is er over de oorzaak geen twijfel mogelijk: de gifkikker en die smerige padden, die hebben het gedaan. Samen met het aantal zieken neemt het wantrouwen in hoog tempo toe. Maar door een verboden vriendschap tussen de gifkikker en de dochter van de burgemeester van Modderbroek komt de remedie uit een onverwachtse hoek.

De Paddentrek is een muzikale familievoorstelling over de moed om je vijand te omarmen. Zit de grootste kracht niet juist in onze verschillen? Circus, magie en muziek vinden elkaar in dit griezelige sprookje over actuele thema’s. Het is de vijftiende voorstelling van De Vrijstaat waar professionele acteurs, studenten uit het kunstvakonderwijs en bevlogen kinderen en jongeren van basisscholen en de Vrijstaat TheaterAcademie samenkomen in één productie. 

Praktische informatie

Speeldata

Vrijdag 14 juni 19.30 uur (voorstelling met gebarentolk)
Zaterdag 15 juni 19.30 uur
Zondag 16 juni 11.00 uur en 15.00 uur
Maandag 17 juni Schoolvoorstellingen
Dinsdag 18 juni Schoolvoorstellingen
Woensdag 19 juni Schoolvoorstellingen


Locatie
Podium Hoge Woerd, Hoge Woerdplein 1, De Meern

Prijs
Standaard 13,50
T/m 18 jaar of student 10,00
U-pas €6,75
U-pas t/m 17 jaar €5,50
Met groepskorting (vanaf 6 personen) €9,50

Toegankelijkheid

Bij De Vrijstaat vinden we het belangrijk dat iedere bezoeker en deelnemer zich welkom voelt. De toegankelijkheid van onze locatie en ons programma spelen hierin een grote rol. Mocht je twijfelen of je bij ons terecht kunt, neem dan contact met ons op. Lees meer

Op vrijdag 14 juni is er een gebarentolk (NGT) aanwezig bij de voorstelling. Hierdoor is de voorstelling toegankelijk voor doven en slechthorenden.

De tolk staat vanaf het publiek gezien rechts naast het podium. Stuur na het kopen van je ticket een mail naar Vicky, vicky@devrijstaat.nl. Zij zorgt ervoor dat je een plek krijgt waar de tolk goed zichtbaar is. 

Mocht je voor aanvang het script of een samenvatting van de voorstelling willen ontvangen, stuur dan een mail naar info@devrijstaat.nl.

Podium Hoge Woerd beschikt over een ringleiding. Als je hier gebruik van wilt maken kun je dit doorgeven door te mailen naar kassa@podiumhogewoerd.nl. Er ligt bij binnenkomst dan een ontvangstsetje voor je klaar.

Speel mee!

Ben je 10+ en wil je meespelen in een Vrijstaat-voorstelling? Check dan De Vrijstaat TheaterAcademie! Inschrijving voor volgend seizoen start in juli.

MEER INFO
CREDITS

Tekst en regie: Paul Feld
Liedteksten: Daphne de Bruin
Spel: Jilles Flinterman, Daphne de Bruin, Shine Janssen, Anna Nakopia, 22 kinderen en jongeren van de Vrijstaat TheaterAcademie en 10 kinderen van basisschool de Achtbaan
Muziekcompositie en uitvoering: Jimmie Feld, Celia van Onna, Boet Hoitink en Acelya Tokmak
Vormgeving en kostuums: Kim van der Zijde
Licht, geluid en film: Charlie Feld
Educatie: Jente Taborsky

ACHTERGROND

Fabuleuze Vrijstaat-voorstellingen

Jaarlijks brengt De Vrijstaat een zogenoemde fabuleuze voorstelling uit, waarin – kenmerkend voor de vorm van een fabel – een groep dierenpersonages het publiek een spiegel voorhoudt. Iedere voorstelling wordt gemaakt met een gemengde cast van ervaren professionals, jonge makers en bevlogen kinderen en jongeren. Hiermee brengen we actueel en politiek theater voor een doelgroep vanaf 8 jaar. 

Het artistieke team bestaat uit Daphne de Bruin (artistiek directeur van De Vrijstaat) en Paul Feld (toneelschrijver en regisseur). Naast de professionals vullen we de cast aan met leerlingen uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en kunstvakonderwijs. Het samenwerken met ervaren theatermakers geeft de jonge acteurs en muzikanten niet alleen een unieke kans om het theatervak in de praktijk te leren en te ervaren. Door gezamenlijk op de vloer te staan ontstaat er een hechte Vrijstaat-Theaterfamilie.

Thematiek De Paddentrek

De Paddentrek is een verhaal over de kracht van het buitenbeentje. In het verhaal kijken we associatief terug op de coronapandemie – voor veel kinderen een ingrijpende periode – en spelen we met de angst voor het ongrijpbare. Er is een spanningsveld tussen het vreemde en het bekende, met strijd tussen een ‘fatsoenlijk’ conservatief dorp en het nabije oprukkende ‘wilde’ moeras. Uiteindelijk gaat deze voorstelling over het durven omarmen van de vijand. 

 In De Paddentrek maken we deze thema’s bespreekbaar voor kinderen vanaf 8 jaar. Het is de vijftiende fabuleuze familievoorstelling die De Vrijstaat op de planken zet.

SAMEN MET

De Paddentrek is een samenwerking met Podium Hoge Woerd. Voor deze voorstelling werkt een cast van professionele acteurs samen met kinderen en jongeren van de Vrijstaat TheaterAcademie, kinderen en jongeren van onze partnerscholen en en studenten uit het kunstvakonderwijs.

De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht, het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het K.F. Hein Fonds, het Carel Nengerman Fonds en het Fentener van Vlissingen Fonds.