8+THEATER
Home > Activiteiten > Voorstellingen > De Paddentrek

De Paddentrek

In De Paddentrek strijkt een circusfamilie van kikkers, salamanders, slangen en padden neer in een dorp waar eigenlijk nooit iets gebeurt. Het is een bonte groep koudbloedigen, niet echt aaibaar maar perfect voor in de spotlight. Terwijl ze de laatste palen van hun circustent in de grond slaan, kijkt de sheriff van het dorp met weerzin toe. De dorpelingen willen echter niets liever dan zich vergapen aan de griezelige moerasdieren. Laat de freakshow maar beginnen!  

 

Als er na de circusvoorstelling een geheimzinnig virus uitbreekt is er over de oorzaak geen twijfel mogelijk: de moerasbeesten, die hebben het gedaan. Samen met het aantal zieken neemt het wantrouwen in hoog tempo toe. Maar dan ontstaat er een vriendschap tussen een zieke dorpeling en een kikker, waardoor de remedie uit een onverwachtse hoek komt. 

De Paddentrek is een muzikale familievoorstelling over de moed om je vijand te omarmen. Zit de grootste kracht niet juist in onze verschillen? Het is de 15e voorstelling van De Vrijstaat waar professionele acteurs, studenten uit het kunstvakonderwijs en deelnemers aan onze TheaterAcademie samenkomen in één productie. 

Praktische informatie

Speeldata

Vrijdag 14 juni 19.30 uur
Zaterdag 15 juni 19.30 uur
Zondag 16 juni 11.00 uur en 15.00 uur
Maandag 17 juni Schoolvoorstellingen
Dinsdag 18 juni Schoolvoorstellingen
Woensdag 19 juni Schoolvoorstellingen


Locatie
Podium Hoge Woerd, Hoge Woerdplein 1, De Meern

Prijs
Een kaartje voor de voorstelling kost €13,50 voor volwassenen en €10,00 t/m 18 jaar. Met de U-pas krijg je 50% korting.

Speel mee!

Ben je 10+ en wil je mee spelen in een Vrijstaat-voorstelling? Check dan De Vrijstaat TheaterAcademie! Inschrijving voor volgend seizoen start in juli.

MEER INFO
CREDITS

Tekst en regie: Paul Feld
Liedteksten: Daphne de Bruin
Spel: Jilles Flinterman, Daphne de Bruin, 26 kinderen en jongeren van de Vrijstaat TheaterAcademie (wordt nog aangevuld)
Compositie en uitvoering: Jimmie Feld (wordt nog aangevuld)
Vormgeving en kostuums: Kim van der Zijde
Licht, geluid en film: Charlie Feld
Educatie: Heleen van der Donck

ACHTERGROND

Fabuleuze Vrijstaat-voorstellingen

Jaarlijks brengt De Vrijstaat een zogenoemde fabuleuze voorstelling uit, gemaakt met een gemengde cast van ervaren professionals, jonge makers en bevlogen kinderen en jongeren. Hiermee brengen we actueel en politiek theater voor een doelgroep vanaf 8 jaar.

Het artistieke team bestaat uit Daphne de Bruin (artistiek directeur van De Vrijstaat) en Paul Feld (toneelschrijver en regisseur). Naast de professionals vullen we de cast aan met leerlingen uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en kunstvakonderwijs. Het samenwerken met ervaren theatermakers geeft de jonge acteurs en muzikanten niet alleen een unieke kans om het theatervak in de praktijk te leren en te ervaren. Door gezamenlijk op de vloer te staan ontstaat er een echte Vrijstaat-Theaterfamilie als hechte groep.

Thematiek De Paddentrek

De Paddentrek is een verhaal over de kracht van het buitenbeentje. In het verhaal kijken we associatief terug op de coronapandemie – voor veel kinderen een ingrijpende periode – en spelen we met de angst voor het ongrijpbare. Er is een spanningsveld tussen het vreemde en het bekende, met strijd tussen een ‘fatsoenlijk’ conservatief dorp en het nabije oprukkende ‘wilde’ moeras. Uiteindelijk gaat deze voorstelling over het durven omarmen van de vijand. 

 In De Paddentrek maken we deze thema’s bespreekbaar voor kinderen vanaf 8 jaar. Het is de 15e fabuleuze familievoorstelling die De Vrijstaat op de planken zet waarin – kenmerkend voor de vorm van een fabel – een groep dierenpersonages ons een spiegel voorhoudt. 

SAMEN MET

De Paddentrek is een samenwerking met Podium Hoge Woerd. Voor deze voorstelling werkt een cast van professionele acteurs samen met kinderen en jongeren van de Vrijstaat TheaterAcademie, kinderen en jongeren van onze partnerscholen en en studenten uit het kunstvakonderwijs.

De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht, Elise Mathilde Fonds, Fentener van Vlissingen Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds, , K.F. Hein Fonds en Fonds voor Cultuurparticipatie.