8+THEATERJuni 2019
Home > Activiteiten > Voorstellingen > DODO live!

De spiksplinternieuwe theatervoorstelling van DODO live! is in de maak. Opnieuw werkt een cast van professionele acteurs samen met leerlingen van De Vrijstaat TheaterAcademie, studenten van het conservatorium en kinderen van onze partnerschool De Achtbaan aan een theaterspektakel dat zich afspeelt in Castellum Hoge Woerd.

 

DODO LIVE

Als een groep jonge klimaatactivisten onder aanvoering van het meisje Eva ruzie krijgt met Lucifer, de bewaker van een dodo-skelet dat tentoongesteld ligt in Museum Hoge Woerd, schiet de vlam in de pan. De ruzie veroorzaakt een kettingreactie van gebeurtenissen waardoor de tijd ineens de andere kant op begint te draaien. Wat start als een demonstratie eindigt in een tijdreis naar het begin van de wereld.

DODO live! neemt je mee op avontuur naar het rijk van de Uitgestorven Dieren. In dit macabere archief waar mevrouw Deus de scepter zwaait wordt steeds opnieuw de balans opgemaakt tussen de levenden en de doden. DODO live! is spannend muziektheater op zoek naar antwoorden op grote vragen. Wat is tijd, wat gebeurt er met dieren die uitsterven en waar komen nieuwe soorten eigenlijk vandaan?

Boekhoudende dino’s, een olifantsvogel op sterk water, ruziënde gentiaanblauwtjes en een welkomstdiner voor de witte neushoorn; in het archief van mevrouw Deus komt een lang vervlogen wereld tot leven waarin het heden en de toekomst zich moeiteloos mengen.

DODO live! speelt van 12 t/m 17 juni in Podium Hoge Woerd en is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.

Speeldata

Vr 12 juni 2020 19:30 uur
Za 13 juni 2020 19:30 uur
Zo 14 juni 2020 15:00 uur
Ma 15 juni 2020 Schoolvoorstellingen
Di 16 juni 2019 Schoolvoorstellingen
Wo 17 juni 2019 Schoolvoorstellingen
Wo 17 juni 2019 15:00 uur

Locatie

Podium Hoge Woerd, Hoge Woerdplein 1, 3454 PB De Meern

EERDERE VOORSTELLINGEN
MET DE HELE KLAS NAAR DODO LIVE!
Een reis kriskras over de aarde en door de tijd

Bij de voorstelling DODO live! ontwikkelen we voor het primair onderwijs een voorbereidende les voor in de klas en voor het voortgezet onderwijs een masterclass met de regisseur en/of acteur(s).  

Bij onze voorstellingen bieden wij qua educatief programma meerdere opties:

Optie A – Als groep naar DODO live!
DODO live! is een spannende voorstelling waarin we je meenemen op reis kriskras over de aarde en door de tijd. We gaan op expeditie in Castellum Hoge Woerd en ontdekken waarom juist daar een Dodo skelet is gevonden. Deze uitgestorven vogel laat zich de mond niet snoeren!

Optie B – Voorstelling DODO Live! + masterclass
Voor leerlingen uit het Voortgezet Onderwijs bieden we na afloop van de voorstelling een masterclass van de regisseur en/of acteur(s). Dit programma is extra aantrekkelijk voor leerlingen met Drama in hun profiel.

Praktische informatie

Doelgroep
Groep 6 t/m 8 (PO) en 1ste en 2de klas (VO)

Wanneer
Schoolvoorstellingen 15, 16 en 17 juni

Reserveren
info@devrijstaat.nl

Kosten
Vanaf 6 euro per leerling

Waar
Podium Hoge Woerd

Extra voor VO
Masterclass met de regisseur en/of acteur(s)

MEER WETEN? NEEM CONTACT MET ONS OP
SAMEN MET

DODO live! is een samenwerking met Podium Hoge Woerd. Voor deze voostelling werkt een cast van professionele acteurs samen met leerlingen van De Vrijstaat TheaterAcademie, studenten van het conservatorium en kinderen van onze partnerschool De Achtbaan aan een theaterspektakel dat zich afspeelt in Castellum Hoge Woerd.

DODO live! wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht, Fonds voor Cultuurparticipatie en het Fentener van Vlissingen Fonds.