8+THEATERJuli 2019
Home > Activiteiten > Voorstellingen > DODO live!

DODO live! is een samenwerking tussen een cast van professionele acteurs, kinderen en jongeren van De Vrijstaat TheaterAcademie, jongeren en studenten van het conservatorium (Musician 3.0 HKU) en de Nederlandse Pop Academie. Het is alweer de 11e fabuleuze voorstelling van DE Vrijstaat, exclusief te zien in Castellum Hoge Woerd.

 

DODO LIVE

DODO live! is spannend muziektheater op zoek naar antwoorden op grote vragen. Wat is tijd, wat gebeurt er met dieren die uitsterven en waar komen nieuwe soorten eigenlijk vandaan?

Boekhoudende dino’s, een olifantsvogel op sterk water, ruziënde gentiaanblauwtjes en een welkomstdiner voor de witte neushoorn; in deze spannende voorstelling komt een lang vervlogen wereld tot leven waarin het heden en de toekomst zich moeiteloos mengen. DODO live! mixt hallucinerende livemuziek en kleurrijke theaterscènes tot een gebeurtenis voor jong en oud.

DODO live! speelde op 4 en 5 juli in Podium Hoge Woerd.

Speeldata

Zaterdag 4 en zondag 5 juli 2020

Locatie

Podium Hoge Woerd, Hoge Woerdplein 1, 3454 PB De Meern

Speel mee!

Ben je 9+ en wil je mee spelen in een Vrijstaat-voorstelling? Check dan De Vrijstaat TheaterAcademie! Inschrijving voor volgend seizoen start half juli.

MEER INFO
HET VERHAAL

Tijdens een spreekbeurt van de jonge klimaatactiviste Eva begint de wereld rond te tollen. Of terug te draaien? De staking die zij met haar vrienden had voorbereid krijgt een hele andere wending dan gepland. Want wat start als een demonstratie eindigt in een tijdreis naar het begin van de wereld.

DODO live! neemt je mee op avontuur naar het rijk van de Uitgestorven Dieren. In dit macabere archief waar mevrouw Deus de scepter zwaait, wordt steeds opnieuw de balans opgemaakt tussen de levenden en de doden. Eva raakt verstrikt in een vurige strijd tussen Mama Deus en haar zoon Lucifer, die beiden zo hun ideeën hebben over wat er met de aarde zou moeten gebeuren.

Als ook het voortbestaan van de mens op losse schroeven komt te staan, kan Eva niets anders doen dan ingrijpen. Maar aan welke kant moet je staan als het universum waarin jij je bevindt steeds opnieuw kantelt?  En voor wie moet je kiezen als het vuur je heel na aan je schenen wordt gelegd?

Credits

Tekst en regie: Paul Feld
Spel: Daphne de Bruin, Anne Reitsma en Yari van der Linden
Muziek: Pleun Alkemade, Erwin Eigenraam, Jimmie Feld & Joris Traas
Vormgeving: Kim van der Zijde
Techniek en film: Charlie Feld
Theaterdocent: Eleni Andreas-Achilleos
Educatie: Lotte Rosier
Met bijdragen van: Kinderen en jongeren van De Vrijstaat TheaterAcademie: Roos, Floor, Lisa, Naomi, Lowie, Zara, Mimouscha, Lise, Elena, Lola Jente, Boris, Vera, Dyanthe, Luka, Julia, Wendel, Diede, Carlijn, Merinde, Tessa, Femke, Femke, Wiene en Lena.

SAMEN MET

DODO live! is een samenwerking met Podium Hoge Woerd. Voor deze voorstelling werkt een cast van professionele acteurs samen met kinderen van De Vrijstaat TheaterAcademie, jongeren en studenten van het conservatorium en de Nederlandse Pop Academie aan een fabuleuze voorstelling die zich afspeelt in Castellum Hoge Woerd.

DODO live! Is een samenwerking met Podium Hoge Woerd. Met dank aan HKU (Musician 3.0) en de Nederlandse Pop Academie.

De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht, Fonds voor Cultuurparticipatie, Creatief Vermogen Utrecht, KLUB19, Fentener van Vlissingen Fonds en Elise Mathilde Fonds