8+THEATERJuni 2019
Home > Activiteiten > Voorstellingen > DODO live!

De spiksplinternieuwe theatervoorstelling van DODO live! is in de maak. Opnieuw werkt een cast van professionele acteurs samen met kinderen en jongeren van De Vrijstaat TheaterAcademie, jongeren en studenten van het conservatorium en de Nederlandse Pop Academie en leerlingen van onze partnerschool De Achtbaan aan alweer de 11e fabuleuze voorstelling, exclusief te zien in Castellum Hoge Woerd.

 

DODO LIVE

DODO live! is spannend muziektheater op zoek naar antwoorden op grote vragen. Wat is tijd, wat gebeurt er met dieren die uitsterven en waar komen nieuwe soorten eigenlijk vandaan?

Boekhoudende dino’s, een olifantsvogel op sterk water, ruziënde gentiaanblauwtjes en een welkomstdiner voor de witte neushoorn; in deze spannende voorstelling komt een lang vervlogen wereld tot leven waarin het heden en de toekomst zich moeiteloos mengen. DODO live! mixt hallucineerde livemuziek, kleurrijke theaterscènes en dromerige videoclips tot een gebeurtenis voor jong en oud.

DODO live! speelt van 12 t/m 17 juni in Podium Hoge Woerd en is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.

Speeldata

Vr 12 juni 2020 19:30 uur
Za 13 juni 2020 19:30 uur
Zo 14 juni 2020 15:00 uur
Ma 15 juni 2020 Schoolvoorstellingen
Di 16 juni 2019 Schoolvoorstellingen
Wo 17 juni 2019 Schoolvoorstellingen
Wo 17 juni 2019 15:00 uur

Locatie

Podium Hoge Woerd, Hoge Woerdplein 1, 3454 PB De Meern

Speel mee!

Ben je 12+ en wil je mee spelen in een video die onderdeel wordt van de voorstelling? Check dan De Vrijstaat Theaterweek!

MEER INFO
HET VERHAAL

Tijdens een spreekbeurt van de jonge klimaatactiviste Eva begint de wereld rond te tollen. Of terug te draaien? De staking die zij met haar vrienden had voorbereid krijgt een hele andere wending dan gepland. Want wat start als een demonstratie eindigt in een tijdreis naar het begin van de wereld.

DODO live! neemt je mee op avontuur naar het rijk van de Uitgestorven Dieren. In dit macabere archief waar mevrouw Deus de scepter zwaait, wordt steeds opnieuw de balans opgemaakt tussen de levenden en de doden. Eva raakt verstrikt in een vurige strijd tussen Mama Deus en haar zoon Lucifer, die beiden zo hun ideeën hebben over wat er met de aarde zou moeten gebeuren.

Als ook het voortbestaan van de mens op losse schroeven komt te staan, kan Eva niets anders doen dan ingrijpen. Maar aan welke kant moet je staan als het universum waarin jij je bevindt steeds opnieuw kantelt?  En voor wie moet je kiezen als het vuur je heel na aan je schenen wordt gelegd.

Credits

Tekst en regie: Paul Feld
Spel: Daphne de Bruin, Anne Reitsma en Yari van der Linden
Muziek: Pleun Alkemade, Erwin Eigenraam, Jimmie Feld, Sydney Harnisch & Joris Traas
Vormgeving: Kim van der Zijde
Techniek en film: Charlie Feld (techniek en film),
Theaterdocent: Eleni Andreas-Achilleos
Stagiaire educatie: Petra van der Meij
Met bijdragen van: Kinderen en jongeren van De Vrijstaat TheaterAcademie: (Roos, Floor, Lisa, Naomi, Lowie, Zara, Mimouscha, Lise, Elena, Lola Jente, Boris, Vera, Dyanthe, Luka, Julia, Wendel, Diede, Carlijn, Merinde, Tessa, Femke, Femke, Wiene, Lena) en leerlingen van basisschool De Achtbaan.

De film werd gemaakt door jongeren tijdens de Theaterweek (12+).

MET DE HELE KLAS NAAR DODO LIVE!
Een reis kriskras over de aarde en door de tijd

Bij de voorstelling DODO live! ontwikkelen we voor het primair onderwijs een voorbereidende les voor in de klas en voor het voortgezet onderwijs een masterclass met de regisseur en/of acteur(s).  

Bij onze voorstellingen bieden wij qua educatief programma meerdere opties:

Optie A – Als groep naar DODO live!
DODO live! is een spannende voorstelling waarin we je meenemen op reis kriskras over de aarde en door de tijd. We gaan op expeditie in Castellum Hoge Woerd en ontdekken waarom juist daar een Dodo skelet is gevonden. Deze uitgestorven vogel laat zich de mond niet snoeren!

Optie B – Voorstelling DODO Live! + masterclass
Voor leerlingen uit het Voortgezet Onderwijs bieden we na afloop van de voorstelling een masterclass van de regisseur en/of acteur(s). Dit programma is extra aantrekkelijk voor leerlingen met Drama in hun profiel.

Praktische informatie

Doelgroep
Groep 6 t/m 8 (PO) en 1ste en 2de klas (VO)

Wanneer
Schoolvoorstellingen 15, 16 en 17 juni

Reserveren
info@devrijstaat.nl

Kosten
Vanaf 6 euro per leerling

Waar
Podium Hoge Woerd

Extra voor VO
Masterclass met de regisseur en/of acteur(s)

MEER WETEN? NEEM CONTACT MET ONS OP
SAMEN MET

DODO live! is een samenwerking met Podium Hoge Woerd. Voor deze voorstelling werkt een cast van professionele acteurs samen met kinderen van De Vrijstaat TheaterAcademie, jongeren en studenten van het conservatorium en de Nederlandse Pop Academie en kinderen van onze partnerschool De Achtbaan aan een fabuleuze voorstelling die zich afspeelt in Castellum Hoge Woerd.

DODO live! Is een samenwerking met Podium Hoge Woerd. Met dank aan basisschool De Achtbaan, HKU (Musician 3.0) en de Nederlandse Pop Academie.

De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht, Fonds voor Cultuurparticipatie, Creatief Vermogen Utrecht, KLUB19, Fentener van Vlissingen Fonds en Elise Mathilde Fonds