9+THEATERACADEMIE2019-2020
Home > Activiteiten > TheaterAcademie voor kinderen en jongeren > TheaterAcademie seizoen 2019-2020

TheaterAcademie seizoen 2019-2020

Na een succesvol eerste seizoen gaat De Vrijstaat TheaterAcademie door. Voor kinderen en jongeren die het theatervak in de praktijk willen leren bieden wij een traject waarin je toewerkt naar een theatervoorstelling waar je onderdeel gaat uitmaken van een professionele cast. Dit keer spelen de kinderen en jongeren mee in de Vrijstaat-voorstelling Dodo LIVE!

Jaartraject voor kinderen

Ben je 9-12 jaar? Dan kun je je opgeven voor het jaartraject. In drie blokken van 8 weken werk je aan het ontwikkelen van jezelf als acteur onder leiding van een speldocent en ervaren theatermakers. Er is een lesgroep op de woensdag- en een lesgroep op de vrijdagmiddag.

Theaterweek voor jongeren

Ben je 12-16 jaar? Dan kun je je opgeven voor de Theaterweek. Houd deze website in de gaten voor meer info over data en programma.

TheaterAcademie De Vrijstaat

Praktische informatie seizoen 2019-2020

Leeftijd
9-12 jaar

Tijdstip
woensdagmiddag van 15:00 tot 17:30 uur*
vrijdagmiddag van 15:00 tot 17:30 uur*

Data lessen:
WOENSDAGGROEP
BLOK 1: 30 oktober, 6, 13, 20, 27 november, 11 december, 8, 15 januari
BLOK 2: 22, 29 januari, 5, 12, 19 februari, 4, 11, 18 maart
BLOK 3: 25 maart, 1, 15, 22 april, 13, 20, 27 mei, 3 juni
VRIJDAGGROEP
BLOK 1: 1, 8, 15, 22, 29 november, 13 december, 10, 17 januari
BLOK 2: 24, 31  januari, 7, 14, 21 februari, 6, 13, 20 maart
BLOK 3: 27 maart, 3, 17, 24 april, 15, 22, 29 mei, 5 juni

Tijdens schoolvakantie is er geen les.

Data voorstellingen
12 t/m 17 juni 2020

Locatie lessen
de boerderij van De Vrijstaat*

Kosten
360 euro**

*de week voorafgaand aan de voorstelling gelden afwijkende tijden ivm montage en (generale) repetities. Ook wordt er dan in Podium Hoge Woerd gerepeteerd.

** Deelnamekosten kunnen (deels) worden betaald met budget van de U-pas

Benieuwd naar meer achtergrondinformatie over onze TheaterAcademie?

CHECK HET HIER
Theaterweek (12+)

Voor jongeren die theater door hun bloed voelen stromen!

Speciaal voor jongeren vanaf 12 jaar, die onderdeel uit willen maken van onze Vrijstaat Theaterfamilie, hebben we een intensieve trainingsweek in de meivakantie. Zes dagen lang werk je met een docent aan een videoproductie die onderdeel zal uitmaken van de voorstelling DODO live!

Op De Vrijstaat TheaterAcademie nemen we je ambities serieus en werk je samen met kunstvakstudenten, jonge professionals en oude rotten in het vak. Interesse? Mail naar info@devrijstaat.nl en we houden je op de hoogte.

Daphne de Bruin (theatermaker en artistiek leider van De Vrijstaat): “Ieder jaar maakt De Vrijstaat een theaterproductie. De professionele cast wordt aangevuld met kinderen, jongeren en kunstvakstudenten die allemaal een rol spelen in de voorstelling.

Dit jaar werken jongeren samen met ons aan een videoproductie. Tijdens de Theaterweek werk je aan een film die onderdeel zal uitmaken van de voorstelling DODO live! in Podium Hoge Woerd.

De Theaterweek (12+) is van dinsdag 28 april t/m zondag 3 mei 2020 (meivakantie). De film wordt vertoond in DODO live! – te zien van 12 t/m 17 juni in Podium Hoge Woerd.

TheaterAcademie (9+)

Kinderen van 9-12 jaar die graag theater maken kunnen zich inschrijven voor een jaarprogramma. In drie blokken van 8 weken werk je aan het ontwikkelen van jezelf als acteur onder leiding van een speldocent en ervaren theatermakers. (november – juni). Deze lessen en repetities worden verzorgd door de professionals van de cast en werken toe naar de jaarlijkse voorstelling van De Vrijstaat. Van basistechnieken en elementaire toneeltraining tot personage- en sceneontwikkeling; in dit jaartraject leer je de kneepjes van het vak.

De lessen
In het eerste blok krijg je elementaire spellessen en werk je aan je basisvaardigheden. Je leert je lichaam als je belangrijkste instrument kennen via fysieke trainingen, oefeningen en improvisaties.

Tijdens het tweede blok staat het ontwikkelen van personages en scenes centraal. Je gaat dan aan de slag met het thema van de voorstelling en gaat gezamenlijk invulling geven aan de scenes waarin je mee gaat spelen en die onderdeel vormen van de eindvoorstelling.

In het laatste blok repeteer je met de professionele acteurs en de regisseur samen aan de voorstelling. Uiteindelijk komt alles samen in de montageweek die voorafgaat aan de voorstellingenreeks.

Dodo LIVE
12 t/m 17 juni 2020
Dodo LIVE De Vrijstaat voorstelling

De Vrijstaat presenteert in samenwerking met Podium Hoge Woerd de bijzondere familievoorstelling Dodo LIVE. In een spannende zoektocht nemen we je mee op reis kriskras over de aarde en door de tijd. We blijven zelfs niet in het theater zitten, maar gaan ook buiten op expeditie. In deze junior editie van Castellum verhalen transformeren we Castellum Hoge Woerd tot een locatie waar uitgestorven diersoorten zich de mond niet laten snoeren!

MEER INFORMATIE