123
  • 10+november 2024 - juni 2025TheaterAcademie seizoen 2024 – 2025LocatieDe Vrijstaat

    De Vrijstaat TheaterAcademie is voor kinderen en jongeren (10-16 jaar) die het theatervak in de praktijk willen leren. In de TheaterAcademie werk je toe naar een theatervoorstelling met een professionele cast.

    Een jaar TheaterAcademie is 430 euro (aanbetaling 150 euro). Als je een U-pas hebt zijn de kosten 390 euro; wil je (een deel van) de cursus met je U-pas tegoed betalen neem dan contact met ons op via info@devrijstaat.nl. Nog niet meteen inschrijven voor een heel seizoen? Meld je dan aan voor een van de proeflessen op vrijdag 15 november.


  • Je winkelmand is momenteel leeg.

    Terug naar winkel

10+THEATER
Home > Activiteiten > TheaterAcademie voor kinderen en jongeren > TheaterAcademie seizoen 2024-2025

TheaterAcademie seizoen 2024-2025

De Vrijstaat TheaterAcademie is voor kinderen en jongeren die het theatervak in de praktijk willen leren. Je werkt een jaar lang toe naar een echte theatervoorstelling waarin je onderdeel uitmaakt van een professionele cast. 

 

Kinderen (10+) en jongeren (12+) die graag toneelspelen en theater maken kunnen zich inschrijven voor dit jaarprogramma. In drie blokken van acht weken ontwikkel jij je als acteur, onder leiding van een speldocent en ervaren theatermakers. De lessen en repetities werken toe naar de jaarlijkse voorstelling van De Vrijstaat waar je onderdeel uitmaakt van een professionele cast! Van basistechnieken en elementaire toneeltraining tot personage- en scèneontwikkeling; in dit jaartraject leer je de kneepjes van het vak.

Benieuwd of de TheaterAcademie iets voor jou is? Check dan hier de foto’s of de videoregistratie van Vlieg! (8+), onze voorstelling van 2023. Binnenkort kun je hier ook video- en fotomateriaal bekijken van onze voorstelling van 2024, De Paddentrek (8+).

DE LESSEN

In het eerste blok van de TheaterAcademie krijg je elementaire spellessen en werk je aan je basisvaardigheden. Je leert je lichaam als je belangrijkste instrument kennen via fysieke trainingen, oefeningen en improvisaties.

Tijdens het tweede blok staat het ontwikkelen van personages en scènes centraal. Je gaat dan aan de slag met het thema van de voorstelling en gaat gezamenlijk invulling geven aan de scènes waarin je mee gaat spelen en die onderdeel vormen van de eindvoorstelling.

In het laatste blok repeteer je met de professionele acteurs en regisseur voor de voorstelling. Uiteindelijk komt alles samen in de montageweek die voorafgaat aan de voorstellingenreeks.

DE VOORSTELLING

Na drie lesblokken in de TheaterAcademie ben je helemaal klaar om mee te spelen in de professionele Vrijstaat-voorstelling. In seizoen 2024-2025 produceren we onze zestiende voorstelling en spelen we opnieuw in Podium Hoge Woerd.

Benieuwd naar hoe zo’n voorstelling eruitziet? Bekijk hier de videoregistratie van Vlieg! (8+), de voorstelling waar we in 2023 mee op de planken stonden.

TheaterAcademie De Vrijstaat