16+MUZIEK
Home > Activiteiten > BeatRoots

BeatRoots
Iedere maand een sessie avond voor jonge muzikanten

Vanaf februari 2023 presenteert De Vrijstaat BeatRoots: een serie van sessies voor jonge muzikanten waar onverwachte ontmoetingen en uitwisseling van muzikale ideeën centraal staan. De Vrijstaat biedt met een muziekstudio, een podium en een muziekcafé ruimte aan jong muziektalent om elkaar te inspireren en samen muziek te maken. Lees hieronder meer!

Praktische informatie

Data en tijden sessies
De sessies zijn van 18.00 tot 22.00 uur.
Data: do 16 maart, zo 23 april, zo 21 mei, vr 23 juni 

Data Summer Workout
Woensdag 5 t/m vrijdag 7 juli

Leeftijd
BeatRoots is voor iedereen van 16 t/m 26 jaar oud.

Locatie
De sessies vinden plaats in ‘De wagenschuur’, dat is de muziekstudio van De Vrijstaat. Vooraf verzamelen en eten we samen in de boerderij. 

Kosten deelname
Deelname aan de BeatRoot-sessies is gratis: de kosten voor het eten vooraf zijn €3,00.

Toegankelijkheid

Op De Vrijstaat vinden we het erg belangrijk dat iedere bezoeker en deelnemer zich welkom voelt. De toegankelijkheid van onze locatie en ons programma spelen hierbij een belangrijke rol. Mocht je twijfelen of je bij ons terecht kunt, neem dan zeker even contact met ons op. Lees meer.

BEATROOT SESSIES

De basis voor BeatRoots ligt bij drie jonge muzikanten die al op verschillende manieren bij De Vrijstaat betrokken zijn. Allemaal zitten ze in de laatste fase van hun muziekopleiding of zijn ze net afgestudeerd; allemaal hebben ze een breed netwerk van muzikanten en makers om zich heen.  Zij kwamen samen met het plan om sessie avonden te organiseren met het doel om aan elkaar te laten horen waar je mee bezig bent en daar feedback op te krijgen, nieuwe mensen te leren kennen en gezamenlijk nieuwe ideeën uit te werken, allemaal onder de naam BeatRoots.

Met BeatRoots ontwikkelen we een muzieklab voor jonge makers waar het onderzoeken van nieuwe muziek, het experimenteren met combinaties tussen elektronische muziek en instrumentalisten en het samenbrengen van verschillende muziekstijlen centraal staat.

Iedere BeatRoot-avond wordt er een thema gekozen dat als leidraad voor de sessie kan dienen. We starten met een maaltijd waarbij de deelnemers kennis met elkaar kunnen maken. Daarna wordt er gezamenlijk of in kleinere groepjes gewerkt en gesproken over het thema of er wordt een gast uitgenodigd die een masterclass geeft. Vervolgens is er ruimte om werk aan elkaar laten horen om dit samen te bespreken. In die gesprekken kun je de input halen die je nodig hebt om verder te kunnen met je muziek. Juist door te praten met muzikanten die werken met andere stijlen dan jij ontwikkel je een nieuwe blik op je eigen muziek en kun je verder met nieuwe inzichten en impulsen. De sessie eindigt met ruimte voor optreden en gezamenlijke jams.

Naast de maandelijkse sessie avonden organiseren we binnen BeatRoots ook twee werkweken: een Summer- en een Winter Workout, waar je gezamenlijk toewerkt naar een gig-night voor publiek.