123
 • 16+BeatRoots sessieLocatieDe Vrijstaat

  Meld je hier aan voor de BeatRoots sessies! Deelname aan de sessies is gratis, mee-eten kost €3,00 en betaal je ter plekke door een QR code te scannen. Selecteer hieronder de datum van de sessie waarvoor je je wilt aanmelden.

 • Artikel verwijderen Miniatuurafbeelding Product Prijs Aantal Subtotaal
  VrijSpraak Café
  Datum of reeks:

  zaterdag 2 maart

  5.00
  5.00

  Winkelmand-totalen

  Subtotaal 5.00
  Verzending

  De verzendopties worden bij het afrekenen geüpdatet.

  Totaal 5.00
 • Facturering

  Extra informatie

  Jouw bestelling

  Product Subtotaal
  VrijSpraak Café  × 1
  Datum of reeks:

  zaterdag 2 maart

  5.00
  Subtotaal 5.00
  Verzending

  De verzendopties worden bij het afrekenen geüpdatet.

  Totaal 5.00
  • Selecteer je bank

16+MUZIEK
Home > Activiteiten > BeatRoots

BeatRoots
Maandelijks muzieklab voor jonge muzikanten

Onder de naam ‘BeatRoots’ organiseert De Vrijstaat iedere maand speel- en luistersessies voor jonge muzikanten. Met een muziekstudio, podium en muziekcafé bieden we ruimte aan jonge muziekfanaten om elkaar te inspireren en samen muziek te maken. Onverwachte ontmoetingen en uitwisseling van muzikale ideeën staan hierin centraal; ieder genre en instrument is dan ook welkom. Een reeks van BeatRoots-sessies wordt ieder half jaar afgesloten met een één of tweedaagse Workout. 

Lees hieronder alles over het programma! 

 

Praktische informatie

Data en tijden sessies 2024
Zondag 18 februari, zondag 10 maart, zondag 7 april, zondag 12 mei, zaterdag 1 juni. Tijden: 18.00-22.00 uur.

Data Summer Workout
13 en 14 juli 2024

Leeftijd
BeatRoots is voor iedereen vanaf 16 jaar.

Locatie
De sessies vinden plaats in de professionele muziekstudio van De Vrijstaat. Vooraf verzamelen en eten we samen in de boerderij. 

Kosten deelname
Deelname aan de maandelijkse BeatRoots-sessies is gratis: de kosten voor het eten vooraf zijn €3,00.

Toegankelijkheid

Op De Vrijstaat vinden we het erg belangrijk dat iedere bezoeker en deelnemer zich welkom voelt. De toegankelijkheid van onze locatie en ons programma spelen hierbij een belangrijke rol. Mocht je twijfelen of je bij ons terecht kunt, neem dan zeker even contact met ons op. Lees meer.

BEATROOTS SESSIES

BeatRoots is opgezet door drie jonge muzikanten die op verschillende manieren bij De Vrijstaat betrokken zijn. Ze hebben net een muziekstudie achter zich en zijn omringd door een breed netwerk van makers.  Samen kwamen ze met het plan om sessie avonden te organiseren. Het doel: aan elkaar laten horen waar je mee bezig bent en daar feedback op krijgen, nieuwe mensen te leren kennen en gezamenlijk nieuwe ideeën uitwerken. Allemaal onder de naam BeatRoots.

In het muzieklab van BeatRoots staat het onderzoeken van nieuwe muziek, het combineren van elektronische muziek en instrumentalisten en het samenbrengen van verschillende muziekstijlen centraal. Ieder genre en instrument is welkom!

Voor een BeatRoots-avond wordt een thema gekozen dat als leidraad voor de sessie dient. Je kunt eerst komen eten om kennis te maken met andere deelnemers. Na de maaltijd wordt er gezamenlijk of in kleinere groepjes gewerkt met en gesproken over het thema, of wordt er een masterclass gegeven door een gastmuzikant. Vervolgens is er ruimte om werk aan elkaar laten horen en dit samen te bespreken. In die gesprekken kun je de input halen die je nodig hebt om verder te kunnen met je muziek: juist door te praten met muzikanten die werken met andere stijlen ontwikkel je een nieuwe blik op je eigen werk. De sessies eindigen altijd met ruimte voor optredens en gezamenlijke jams. 

Naast de maandelijkse sessie-avonden organiseert BeatRoots jaarlijks ook een Summer Workout en een Winter Workout: schrijverskampen van één of twee dagen.