123
  • 16+2023BeatRoots sessieLocatieDe Vrijstaat

    Meld je hier aan voor de BeatRoots sessies! Deelname is gratis, mee-eten kost €3,00 en betaal je ter plekke door een QR code te scannen. Selecteer hieronder de datum van de sessie waarvoor je je wil aanmelden.

  • Je winkelmand is momenteel leeg.

    Terug naar winkel

16+MUZIEK
Home > Activiteiten > BeatRoots

BeatRoots
Maandelijks muzieklab voor jonge muzikanten

Onder de naam ‘BeatRoots’ organiseert De Vrijstaat iedere maand sessies voor jonge muzikanten. Met een muziekstudio, podium en muziekcafé bieden we ruimte aan jong muziektalent om elkaar te inspireren en samen muziek te maken. Onverwachte ontmoetingen en uitwisseling van muzikale ideeën staan hierin centraal; ieder genre en instrument is welkom. Een reeks van BeatRoots-sessies wordt afgesloten met een Summer of Winter Workout. Na de zomer gaan we weer van start met nieuwe speel- en luistersessies: de twee volgende sessies van dit seizoen zijn op maandag 25 september en vrijdag 13 oktober. 

Praktische informatie

Data en tijden sessies
Zondag 17 september (15:00 – 19:00), maandag 25 september (18:00 – 22:00), vrijdag 13 oktober (18:00 – 22:00), maandag 23 oktober (18:00 – 22:00), vrijdag 10 november (18:00 – 22:00), donderdag 7 december (18:00 – 22:00).

Datum Winter Workout
Zaterdag 16 december, 11.00 – 22.00 uur. 

Leeftijd
BeatRoots is voor iedereen vanaf 16 jaar.

Locatie
De sessies vinden plaats in ‘De wagenschuur’, dat is de muziekstudio van De Vrijstaat. Vooraf verzamelen en eten we samen in de boerderij. 

Kosten deelname
Deelname aan de BeatRoot-sessies is gratis: de kosten voor het eten vooraf zijn €3,00.

Toegankelijkheid

Op De Vrijstaat vinden we het erg belangrijk dat iedere bezoeker en deelnemer zich welkom voelt. De toegankelijkheid van onze locatie en ons programma spelen hierbij een belangrijke rol. Mocht je twijfelen of je bij ons terecht kunt, neem dan zeker even contact met ons op. Lees meer.

BEATROOTS SESSIES

BeatRoots is opgezet door drie jonge muzikanten die op verschillende manieren bij De Vrijstaat betrokken zijn. Ze hebben net een muziekstudie achter zich en zijn omringd door een breed netwerk van muzikanten en makers.  Samen kwamen ze met het plan om sessie avonden te organiseren. Het doel: aan elkaar laten horen waar je mee bezig bent en daar feedback op krijgen, nieuwe mensen te leren kennen en gezamenlijk nieuwe ideeën uitwerken. Allemaal onder de naam BeatRoots.

Met BeatRoots ontwikkelen we een muzieklab voor jonge makers waar het onderzoeken van nieuwe muziek, het experimenteren met combinaties tussen elektronische muziek en instrumentalisten en het samenbrengen van verschillende muziekstijlen centraal staat.

Iedere BeatRoots-avond wordt er een thema gekozen dat als leidraad voor de sessie kan dienen. We starten met een maaltijd waarbij de deelnemers kennis met elkaar kunnen maken. Daarna wordt er gezamenlijk of in kleinere groepjes gewerkt binnen een thema of wordt er een gast uitgenodigd die een masterclass geeft. Vervolgens is er ruimte om werk aan elkaar laten horen en dit samen te bespreken. In die gesprekken kun je de input halen die je nodig hebt om verder te kunnen met je muziek: juist door te praten met muzikanten die werken met andere stijlen ontwikkel je een nieuwe blik vanuit waar je verder kunt werken. De sessie eindigt met ruimte voor optredens en gezamenlijke jams.

Naast de maandelijkse sessie avonden organiseren we binnen BeatRoots ook twee werkweken: een Summer- en een Winter Workout. Ook organiseren we naast de reguliere sessie avonden de BeatRoots Specials: activiteiten of workshops die bedoeld zijn om je skills en kennis te ontwikkelen, bijvoorbeeld met een beat challenge of songwriting workshop.