8+THEATERjuni 2021
Home > Activiteiten > Voorstellingen > De KattenKeet van Kato

De KattenKeet van Kato

Kato runt een streetfood restaurant in een afbraakwijk van CatCity. Honderden Zwerf Katten komen daar dagelijks langs om hun buik rond te eten aan haar beroemde Myam Myam soep. Samen met haar kattenbrigade biedt zij een levendige schuilplaats voor de straatkatten uit de buurt.

Maar dan blijkt dat de KattenKeet moet worden afgebroken om plaats te maken voor een gloednieuw appartementencomplex voor de Sjieke Poezen uit de stad. De Zwerf Katten en de Sjieke Poezen komen lijnrecht tegenover elkaar te staan. Aan welke kant staat inspecteur Cop Cat en welke rol speelt de Myam Myam soep van Kato hierin?

De familievoorstelling De KattenKeet van Kato is een spannende thriller met een urban vibe, waarin dubbelspel gespeeld wordt door de mysterieuze kattenkop Katja!

Speeldata

Vrijdag 11 juni 19:30 uur
Zaterdag 12 juni 15:00 uur, 19:30 uur
Zondag 13 juni 11:00 uur, 15:00 uur
Maandag 14 juni Schoolvoorstellingen
Dinsdag 15 juni Schoolvoorstellingen
Woensdag 16 juni Schoolvoorstellingen

Locatie

Podium Hoge Woerd, Hoge Woerdplein 1, 3454 PB De Meern

Speel mee!

Ben je 10+ en wil je mee spelen in een Vrijstaat-voorstelling? Check dan De Vrijstaat TheaterAcademie! Inschrijving voor volgend seizoen start half juli.

MEER INFO
Credits

Tekst en regie: Paul Feld
Spel: Daphne de Bruin en Anne Reitsma
Muziek: Jimmie Feld en Daniel Boom
Vormgeving en kostuums: Kim van der Zijde
Techniek en film: Charlie Feld
Educatie: Lotte Rosier
Stagiaires: Jane Heinze (dramaturgie) en Kelly Slinger (regieassistentie)
Met bijdragen van: kinderen en jongeren van De Vrijstaat TheaterAcademie: Lowie, Lola, Femke, Lisa, Femke, Diede, Wiene, Tessa, Julia, Elena, Roos, Merinde, Sione, Lena, Boris, Robin Anna, Lise, Nienke, Vera, Mimousha, Wendel, Floor, Naomi, Renske en Cato.

TRAILER

De KattenKeet van Kato

11 t/m 16 juni

Benieuwd wat je kunt verwachten bij de muzikale familievoorstelling De KattenKeet van Kato? Check de trailer.

FABULEUZE VOORSTELLINGEN

Jaarlijks brengt De Vrijstaat een zogenoemde Fabuleuze voorstelling uit, gemaakt met een gemengde cast van ervaren professionals, jonge makers en bevlogen kinderen en jongeren. Hiermee brengen we actueel, politiek theater voor een doelgroep vanaf 8 jaar.

Het artistieke team bestaat uit Daphne de Bruin – artistiek directeur van De Vrijstaat – en Paul Feld, toneelschrijver en regisseur. Naast de professionals vullen we de cast aan met leerlingen uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en kunstvakonderwijs. Het samenwerken met ervaren theatermakers geeft de jonge acteurs en muzikanten niet alleen een unieke kans om het theatervak in de praktijk te leren en te ervaren; door gezamenlijk op de vloer te staan ontstaat er kleine hechte community: De Vrijstaat Theaterfamilie.

Thematiek

Armoede speelt een steeds grote rol in onze samenleving. Nooit eerder werd er zoveel gebruik gemaakt van de Voedselbank en leven er talloze gezinnen onder het bestaansminimum. Maar armoede is nog steeds een taboe om over te praten. Ook kinderen krijgen hier mee te maken. Er is misschien thuis niet voldoende geld om op sport of kunstles te gaan. Je kunt niet mee op het schooluitje of je gaat niet op vakantie.

De KattenKeet van Katospeelt zich af in een opvang voor zwerfkatten,waarin de keuken kok Kato de scepter zwaait.Met deze nieuwe voorstelling maken we het thema armoede voor kinderen bespreekbaar. Door verhalen en ervaringen te delen kunnen bijdragen aan een samenleving waar delen en zorg voor elkaar dragen van belang zijn.

SAMEN MET

De KattenKeet van Kato is een samenwerking met Podium Hoge Woerd. Voor deze voorstelling werkt een cast van professionele acteurs samen met kinderen van De Vrijstaat TheaterAcademie, jongeren en studenten van het conservatorium aan een fabuleuze voorstelling die zich afspeelt in Castellum Hoge Woerd.

De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht, Lira Fonds, Elise Mathilde Fonds, Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds, Carel Nengerman Fonds, K.F. Hein Fonds en Fonds voor Cultuurparticipatie.