8+KunstvakantieweekAugustus 2020
Home > Activiteiten > Kunstvakantieweek > Kids on Fire 2020

Kunstvakantieweek 2020 – Kids on Fire

Deze zomer gaan we op reis. Tijdens de Kunstvakantieweek duiken we in verschillende culturen en ontdekken hoe zij kunst gebruiken om de wereld te begrijpen. Via dans, muziek en beeldende kunst maken we verbinding met de aarde, experimenteren we met duurzaamheid en zoeken we naar antwoorden op mondiale vragen. De wereld staat in brand en wij zijn aangestoken. Deze Kunstvakantieweek zijn de Kids on Fire! 

We nemen je mee naar Afrika en de Aboriginals. Deze culturen hebben stuk voor stuk een sterke band met de natuur. Wat kunnen we daarvan leren? Samen met inspirerende kunstenaars gaan we grenzeloos ontdekken. We experimenteren met nieuwe vormen van dans, muziek en beeldende kunst. Als grande finale van de Kunstvakantieweek delen we onze ontdekkingen op een zelfgebouwde wereldtentoonstelling!

Praktische informatie

maandag 24 t/m vrijdag 28 augustus + zaterdag 12 september
De kunstvakantieweek bestaat uit een dagprogramma van maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 17:00 uur. De deelnemers overnachten thuis. Op zaterdag 12 september – tijdens het tienjarig jubileum van De Vrijstaat – is de wereldtentoonstelling open voor publiek en presenteren de kinderen, jongeren en kunstenaars hun ontdekkingen.

8-16 jaar
De kinderen en jongeren worden ingedeeld in verschillende groepen en werken gedurende de week met diverse kunstenaars. Alle kunstdisciplines komen aan bod.

Kosten
Deelname aan de kunstvakantieweek Kids on Fire kost 260 euro. Dit is voor het complete programma van maandag t/m vrijdag + de wereldtentoonstelling op zaterdag. Voor de betaling van de deelnamekosten ontvang je een iDeal-link. Pas na betaling is de inschrijving definitief.

CHECK EERDERE KUNSTVAKANTIEWEKEN

Kunstenaars

Kasumai Dunia

De kunstenaars van Kasumai Dunia komen je inspireren in onze Kunstvakantieweek! Kom samen met hen grenzeloos ontdekken. Muziek en dans zijn niet weg te denken uit het dagelijkse leven in Afrika. Naast workshops Afrikaanse dans, zang en percussie gaan we ook Afrikaanse doeken schilderen en Afrikaans koken. Al deze workshops worden gegeven door professionele artiesten/docenten uit Ivoorkust, Senegal en Guinee.

Art en Sofie

De kunstenaars van Art en Sofie gaan we terug naar de natuur met de Aboriginals! De kinderen maken werk in de sfeer van de schilderingen, het beeldhouwwerk, de dansen en de muziek van de oorspronkelijke bewoners van Australië. Ook gaan we aan de slag met de Droomtijd. In hun Droomtijdverhalen verklaren de Aboriginals de verschijning van dieren, planten en het landschap en geven die hun betekenis.

JUBILEUM: 10 JAAR DE VRIJSTAAT!

Op zaterdag 12 september a.s. bestond De Vrijstaat 10 jaar. We vieren dit bijzondere jubileum met diverse online en offline activiteiten in de weken rondom 12 september. Eén van de festiviteiten was onze wereldtentoonstelling Kids on Fire, gemaakt door de kunstenaars, kinderen en jongeren van de Kunstvakantieweek.

Bekijk hiernaast het videoverslag dat UindeWijk maakte van deze feestelijke dag op de Boerderij!