123
  • 20 aug 2022Eindpresentatie Kunstvakantieweek 20 augustus 2022LocatieDe Vrijstaat

    Op zaterdagmiddag 20 augustus presenteren de deelnemers van de Vrijstaat Kunstvakantieweek het eindresultaat van een week lang creativiteit met kunstenaars en vakdocenten. Kom je ook naar onze Tiny House housewarming? Meld je aan! Een kaartje kost €2,- en is inclusief drankje en wat lekkers.

    We hebben twee eindpresentatie-rondes: van 12.30-14.30 uur en van 15.00-17.00 uur. Kies hieronder het tijdstip en het aantal personen waarmee je komt.

     

  • Je winkelmand is momenteel leeg.

    Terug naar winkel

8+15 t/m 20 augustus 2022
Home > Activiteiten > Kunstvakantieweek > Tiny House 2022

Kunstvakantieweek 2022 – Tiny House

Tiny House: klein huis. Steeds meer mensen ontwerpen en bouwen zelf hun eigen veilige plek. In het bos, op het strand, alleen of juist met anderen. Op wielen of in het gras, hoog in de boom of vlakbij het water. Het kleine geeft ons een groots gevoel.

In de Kunstvakantieweek 2022 onderzoeken we kleine huizen in de breedste zin van het woord. Met verschillende kunstenaars maken we maquettes, tenten en boomhutten voor onszelf, of kleine woningen voor kleine wezens, zoals insectenhotels en vogelhuisjes. Ook bouwen we een Tiny woonplaats voor Tiny People. Vijf dagen lang werken we met verschillende kunstenaars aan ons eigen mini-dorp. Als afsluiter geven we een grote housewarming, waar bezoekers onze bouwsels kunnen bewonderen. Welkom thuis!

In 2022 is het jaarthema bij De Vrijstaat ‘Bouwen en Wonen’. Dit jaar heeft Utrecht 900 jaar stadsrechten, is onze eigen Vrijstaat-boerderij volop in verbouwing en is onze doe-expo De Bouwkeet te zien. De Kunstvakantieweek sluit aan op dit thema.  

Kunstvakantieweek = vol!

Alle groepen van de Kunstvakantieweek Tiny House zijn vol! Inschrijven is daarom niet meer mogelijk, en ook de wachtlijst is gevuld. Houd onze website en nieuwsbrief in de gaten voor een nieuwe editie van de Kunstvakantieweek in 2023, of bezoek de eindpresentatie van deze Kunstvakantieweek op zaterdag 20 augustus.

Praktische informatie

Maandag 15 t/m zaterdag 20 augustus
De Kunstvakantieweek bestaat uit een dagprogramma van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. De deelnemers overnachten thuis. Op zaterdag 20 augustus is er een openbare presentatie en presenteren de kinderen, jongeren en kunstenaars hun werk.

Voor 8 t/m 15 jaar
De kinderen en jongeren worden ingedeeld in verschillende groepen (8-10/10-12/11-12+) en werken gedurende de week met diverse kunstenaars. Alle kunstdisciplines komen aan bod.

Kosten
Deelname aan de Kunstvakantieweek kost 285 euro. Deze prijs is voor het complete programma van maandag t/m vrijdag + de eindpresentatie op zaterdag. Het is mogelijk om (een deel van) de deelnamekosten met de U-pas te betalen, of eerst een aanbetaling te doen van 130 euro. Neem hiervoor contact met ons op via info@devrijstaat.nl

CHECK EERDERE KUNSTVAKANTIEWEKEN

Foto’s

Benieuwd wat je kunt verwachten tijdens een Kunstvakantieweek? Bekijk de foto’s van vorige edities van de Kunstvakantieweek, gemaakt door fotografen Anna van Kooij en Thomas Lenden.