123
  • 8+augustus 2022Kunstvakantieweek 2022 – Tiny houseLocatieDe Vrijstaat

    De Kunstvakantieweek staat deze zomer in het teken van Tiny House: kleine huizen met een groots gevoel. De kosten voor deelname zijn 285 euro. Eerst een aanbetaling doen van 130 euro of een deel van de kosten met de U-pas betalen? Neem contact met ons op via info@devrijstaat.nl.

    De groepen zijn ingedeeld naar leeftijd: hier zit overlap in. Is de groep waarop je je wil inschrijven vol? Stuur dan een mail naar info@devrijstaat.nl met vermelding van de leeftijd van je kind, dan laten we je weten of er nog plek is (eventueel op een wachtlijst).

    Wissen
  • Je winkelmand is momenteel leeg.

    Terug naar winkel

8+15 t/m 20 augustus
Home > Activiteiten > Kunstvakantieweek > Tiny House 2022

Kunstvakantieweek 2022 – Tiny House

Tiny House: klein huis. Steeds meer mensen ontwerpen en bouwen zelf hun eigen veilige plek. In het bos, op het strand, alleen of juist met anderen. Op wielen of in het gras, hoog in de boom of vlakbij het water. Het kleine geeft ons een groots gevoel.

In de Kunstvakantieweek 2022 onderzoeken we kleine huizen in de breedste zin van het woord. Met verschillende kunstenaars maken we maquettes, tenten en boomhutten voor onszelf, of kleine woningen voor kleine wezens, zoals insectenhotels en vogelhuisjes. Vijf dagen lang werken we met verschillende kunstenaars aan ons eigen mini-dorp. Als afsluiter geven we een grote housewarming, waar bezoekers onze bouwsels kunnen bewonderen. Welkom thuis!

In 2022 is het jaarthema bij De Vrijstaat ‘Bouwen en Wonen’. Dit jaar heeft Utrecht 900 jaar stadsrechten, is onze eigen Vrijstaat-boerderij volop in verbouwing en is onze doe-expo De Bouwkeet te zien. De Kunstvakantieweek sluit aan op dit thema.  

Praktische informatie

Maandag 15 t/m zaterdag 20 augustus
De Kunstvakantieweek bestaat uit een dagprogramma van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. De deelnemers overnachten thuis. Op zaterdag 20 augustus is er een openbare presentatie en presenteren de kinderen, jongeren en kunstenaars hun werk.

Voor 8 t/m 15 jaar
De kinderen en jongeren worden ingedeeld in verschillende groepen (8-10/10-12/11-12+) en werken gedurende de week met diverse kunstenaars. Alle kunstdisciplines komen aan bod.

Kosten
Deelname aan de Kunstvakantieweek kost 285 euro. Deze prijs is voor het complete programma van maandag t/m vrijdag + de eindpresentatie op zaterdag. Het is mogelijk om (een deel van) de deelnamekosten met de U-pas te betalen, of eerst een aanbetaling te doen van 130 euro. Neem hiervoor contact met ons op via info@devrijstaat.nl

CHECK EERDERE KUNSTVAKANTIEWEKEN

Foto’s

Benieuwd wat je kunt verwachten tijdens een Kunstvakantieweek? Bekijk de foto’s van vorige edities van de Kunstvakantieweek, gemaakt door fotografen Anna van Kooij en Thomas Lenden.