123
  • 6+t/m november 2022De BouwkeetLocatieHet Gebouw

    Op zoek naar creatief gezinsuitje voor de zondagmiddag? Kom naar onze werkplaats De Bouwkeet. Samen met kunstenaar Marjolein Witte heeft De Vrijstaat deze creatieve doe-expo ingericht.

  • Je winkelmand is momenteel leeg.

    Terug naar winkel

6+Creatieve werkplaatsfebruari t/m november 2022
Home > Activiteiten > Exposities > De Bouwkeet

De Bouwkeet

Van februari t/m november 2022 ontdekte je in creatieve werkplaats De Bouwkeet alles over bouwen en wonen. De Bouwkeet was iedere zondag en in de schoolvakanties open voor bezoekers. Doordeweeks ontvingen we diverse schoolklassen uit het primair onderwijs.

Bouwen hebben we altijd al gedaan: het zit in onze genen. Al van jongs af aan stapelen we blokken, tekenen we huizen en maken we hutten en tenten. We laten onze fantasie los op de plek waar we willen wonen, we dromen over een ideale stad… En daarmee komen ook vragen op. Hoe zorg je dat je je ergens thuis voelt? Waar ligt de grens tussen binnen en buiten, wat voelt als ‘mijn’ en ‘jouw’ ruimte? In De Bouwkeet steek je de handen uit de mouwen om dit te ontdekken. Daar ben je voor even een echte ontwerper, architect én kunstenaar.

Marjolein Witte richtte de expositie in met haar speelse 2D en 3D werk. Ze onderzoekt de manier waarop we onze omgeving ontwerpen en bebouwen, hoe we zorgen dat we ons thuis voelen en hoe we laten zien dat iets van ons is. Dit verwerkt ze in grote, kleurrijke installaties en (muur)schilderingen. Op een interactieve wijze bewegen de bezoekers van De Bouwkeet door het hele bouwproces. Van idee tot ontwerp, van binnen naar buiten, van tekentafel tot woning, van ‘mijn huis’ naar ‘onze stad’. Marjoleins werken zijn de inspiratiebron om zelf aan de slag te gaan met opdrachten waarin deze thema’s aan bod komen.

BEZOEKERSINFORMATIE

Data
Tot en met 27 november 2022 is De Bouwkeet elke zondagmiddag open, behalve op 6 november.

Tijden
Tussen 12 en 17 uur zijn er verschillende starttijden. Max. 6 bezoekers per starttijd. Een bezoek duurt 2 uur.

Leeftijd
De Bouwkeet is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Prijs
Een kaartje voor De Bouwkeet kost 8 euro per persoon. Met U-pas is dit 6 euro. Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis.

Locatie
Je vindt De Bouwkeet in onze expo-ruimte Het Gebouw. Navigeer naar Madridstraat 1 en parkeer bij het schoolgebouw.

Toegankelijkheid
Op De Vrijstaat vinden we het erg belangrijk dat iedere bezoeker en deelnemer zich welkom voelt. De toegankelijkheid van onze locatie en ons programma spelen hierbij een belangrijke rol.  Mocht je twijfelen of je bij ons terecht kunt, neem dan zeker even contact met ons op. Lees meer.

 

BLOG KIDSPROOF

Kidsproof-blogger Mandy bezocht De Bouwkeet met haar kinderen (7, 9 en 12 jaar) en schreef er een blog over.
Lees hier alles over hun creatieve middag

 

Sophie (9): ‘Ik vind het prettig hoe ze hier alles uitleggen en ze hebben ook zulke leuke materialen om mee aan de slag te gaan!’

Jasmijn (7): ‘Ik word altijd zo rustig om met mijn handen aan de slag te gaan, hier mag ik lekker twee uur doen waar ik blij van word.’

MET DE KLAS NAAR DE BOUWKEET

Bij De Bouwkeet ontwikkelen we een educatief programma voor het primair onderwijs. Dit bestaat uit een bezoek aan De Vrijstaat, eventueel aangevuld met een les in de klas.

Bij onze exposities bieden wij qua educatief programma drie opties:

Optie A – bezoek van 2 uur: 7,50 euro per leerling*
De leerlingen worden tijdens hun bezoek aan onze expo-ruimte begeleid door twee ervaren educatie-medewerkers van De Vrijstaat en maken kennis met de werkwijze en inspiratie van de kunstenaar. Vervolgens gaan de leerlingen zelf aan het werk met de materialen en technieken van deze kunstenaar.

Optie B – bezoek van 2 uur met de kunstenaar: 10 euro per leerling*
De kunstenaar vertelt zelf over zijn of haar werk, beantwoordt vragen en werkt zij aan zij met de leerlingen tijdens de workshops.

Optie C – bezoek van 2 uur met de kunstenaar en een les in de klas van 1 uur: 15 euro per leerling*
Voor meer verdieping komt de kunstenaar nog een les in de klas geven.

* Bovenstaande tarieven zijn gebaseerd op een groepsgrootte van minimaal 25 leerlingen. Alle prijzen zijn inclusief materiaalkosten en 21% BTW (expositiebezoek) / 0% BTW (lessen in de klas).

Praktische informatie

Doelgroep
Groep 3 t/m 8

Discipline
Beeldende kunst

Data
T/m november 2022

Locatie
Het Gebouw (de expo-ruimte van De Vrijstaat)

Kosten
Vanaf € 7,50 per leerling

Meer informatie
Check onze speciale pagina voor scholen

MEER WETEN? NEEM CONTACT MET ONS OP
SAMEN MET

De Bouwkeet wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht, Utrecht 900 en Fonds voor Cultuurparticipatie. Foto’s: Thomas Lenden en Marjolein Witte.