123
 • 6+t/m november 2022BouwKeetLocatieHet Gebouw

  Op zoek naar creatief gezinsuitje voor de zondagmiddag? Kom naar onze werkplaats De Bouwkeet. Samen met kunstenaar Marjolein Witte heeft De Vrijstaat deze creatieve doe expo ingericht. Kom verhalen maken, ontwerpen en bouwen. Wat maakt jouw huis je thuis en hoe ziet jouw omgeving eruit?

  Belangrijk
  Bezoekers van 13 jaar en ouder hebben een coronatoegangsbewijs nodig. Check voor je bezoek onze corona-maatregelen.

 • Je winkelmand is momenteel leeg.

  Terug naar winkel

6+Creatieve werkplaatst/m november 2022
Home > Activiteiten > Exposities > De Bouwkeet

De Bouwkeet

Ontwerpen, schetsen, metselen, sjouwen… Bouwen! Vanaf februari 2022 ontdek je alles over architectuur en wonen in onze nieuwe expo en werkplaats De Bouwkeet.

Het vormgeven van onze woonplek en buurt hebben we altijd al gedaan: het zit in de genen van de mens. Hoe ziet een ideaal huis eruit, wat is een fijne straat? Waar ligt de grens tussen binnen en buiten, en wat voelt als ‘mijn’ en ‘jouw’ ruimte?

Kunstenaar Marjolein Witte richt de expositie in met haar speelse 2D en 3D werk. Het trekken van grenzen, afbakenen van ruimte en spelen met vormen en kleuren zijn elementen die haar werk kenmerken. Op interactieve wijze beweeg je als bezoeker van De Bouwkeet door het hele bouwproces. Van idee tot ontwerp, van binnen naar buiten, van tekentafel tot woning, van ‘mijn huis’ naar ‘onze stad’.

De Bouwkeet is vanaf zondag 13 februari iedere zondag en in de schoolvakanties open voor bezoekers. Doordeweeks ontvangen we diverse schoolklassen uit het primair onderwijs.

PLAN JE BEZOEK

Belangrijk
Bezoekers van 13 jaar en ouder hebben een coronatoegangsbewijs nodig. Daarnaast vragen we iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje mee te nemen voor het verplaatsen van ruimte naar ruimte. Check voor je bezoek ook onze corona-maatregelen.

Data
Vanaf zondag 13 februari is De Bouwkeet elke zondagmiddag open. In de schoolvakanties zijn we ook doordeweeks geopend.

Tijden
Tussen 12 en 17 uur zijn er verschillende starttijden. Max. 6 bezoekers per starttijd. Een bezoek duurt 2 uur.

Leeftijd
De Bouwkeet is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Prijs
Een kaartje voor De Bouwkeet kost 8 euro per persoon. Met U-pas is dit 6 euro. Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis.

Locatie
Je vindt De Bouwkeet in onze expo-ruimte het Gebouw. Navigeer naar Madridstraat 1 en parkeer bij het schoolgebouw.

Toegankelijkheid
Op De Vrijstaat vinden we het erg belangrijk dat iedere bezoeker en deelnemer zich welkom voelt. De toegankelijkheid van onze locatie en ons programma spelen hierbij een belangrijke rol.  Mocht je twijfelen of je bij ons terecht kunt, neem dan zeker even contact met ons op. Lees meer.

 

Hoe maken we De Bouwkeet coronaproof?
 • Alle bezoekers van De Bouwkeet kopen vooraf een kaartje. Op deze manier kunnen wij het aantal bezoekers goed reguleren en hebben we alle benodigde gegevens voor eventueel contactonderzoek. 
 • Je reserveert voor een specifieke starttijd. Per starttijd is er plek voor max. 6 bezoekers. Een bezoek duurt 2 uur. Het programma van De Bouwkeet is zo vormgegeven dat er voldoende doorstroom plaatsvindt en de 1,5 meter kan worden gewaarborgd. Er zijn maximaal 24 bezoekers tegelijkertijd in onze expo-ruimte Het Gebouw.
 • Bezoekers van 13 jaar en ouder hebben een coronatoegangsbewijs nodig. 
 • Zorg dat je max. 5 minuten van tevoren aanwezig bent. Dit voorkomt dat het te druk wordt in De Bouwkeet.
 • Op De Vrijstaat hanteren we aangescherpte hygiëneregels (zie foto). We vragen onze bezoekers deze regels vooraf goed door te nemen en bij klachten thuis te blijven. Waar mogelijk proberen we je bezoek te verzetten naar een nieuwe datum.
 • Mocht je vragen hebben over je bezoek aan De Bouwkeet en hoe we de verspreiding van COVID-19 proberen te voorkomen, neem dan contact met ons op via info@devrijstaat.nl. Tijdens je bezoek kun je met je vragen terecht bij één van onze Vrijstaat-medewerkers.
MET DE KLAS NAAR DE BOUWKEET

Bij De Bouwkeet ontwikkelen we een educatief programma voor het primair onderwijs. Dit bestaat uit een bezoek aan De Vrijstaat, eventueel aangevuld met een les in de klas.

Bij onze exposities bieden wij qua educatief programma drie opties:

Optie A – bezoek van 2 uur: 7,50 euro per leerling*
De leerlingen worden tijdens hun bezoek aan onze expo-ruimte begeleid door twee ervaren educatie-medewerkers van De Vrijstaat en maken kennis met de werkwijze en inspiratie van de kunstenaar. Vervolgens gaan de leerlingen zelf aan het werk met de materialen en technieken van deze kunstenaar.

Optie B – bezoek van 2 uur met de kunstenaar: 10 euro per leerling*
De kunstenaar vertelt zelf over zijn of haar werk, beantwoordt vragen en werkt zij aan zij met de leerlingen tijdens de workshops.

Optie C – bezoek van 2 uur met de kunstenaar en een les in de klas van 1 uur: 15 euro per leerling*
Voor meer verdieping komt de kunstenaar nog een les in de klas geven.

* Bovenstaande tarieven zijn gebaseerd op een groepsgrootte van minimaal 25 leerlingen. Alle prijzen zijn inclusief materiaalkosten en 21% BTW (expositiebezoek) / 0% BTW (lessen in de klas).

Praktische informatie

Doelgroep
Groep 3 t/m 8

Discipline
Beeldende kunst

Data
T/m november 2022

Locatie
Het Gebouw (de expo-ruimte van De Vrijstaat)

Kosten
Vanaf € 7,50 per leerling

Meer informatie
Check onze speciale pagina voor scholen

MEER WETEN? NEEM CONTACT MET ONS OP
SAMEN MET

De Bouwkeet wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht, Utrecht 900 en Fonds voor Cultuurparticipatie. Foto’s: Ron Bokje en Marjolein Witte.