123
6+KunstKeukenOktober - November 2016
Home > Activiteiten > Exposities > KunstKeuken

KunstKeuken

In het najaar van 2016 toverden de Creative Chefs het Gebouw om tot de KunstKeuken. Kom langs en steek je handen uit de koksmouwen. Niet om te te koken, zelfs niet om zelf te eten, maar om eten als een kunstenaar te benaderen. In de KunstKeuken is de kok de kunstenaar en de keuken zijn atelier.

Stel als chef-kok je eigen menu samen. Van gebottelde eetherinneringen in een fles, tot eigentijdse stillevens, van kleigerechten tot eetbaar parfum in het smaaklab. In de KunstKeuken zet je al je zintuigen om in eten te ervaren.

De expositie KunstKeuken was van 1 oktober tot en met 27 november 2016 te zien in het Gebouw, de expositieruimte van De Vrijstaat.

DE KUNSTENAAR

Jasper Udink-ten Cate

Jasper Udink-ten Cate is een chef-kok met passie, kunst en muziek. Voor hem is eten een emotie en een maaltijd een belevenis. Hij componeert zijn maaltijden op basis van de persoonlijke herinneringen van zijn gasten. Want iedereen heeft zijn eigen eetgeheugen, ieder ingrediënt roept andere gevoelens op over smaak….. Valt een heleboel over te zeggen.

SAMEN MET

KunstKeuken werd mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van Gemeente Utrecht, Fonds voor Cultuurparticipatie, de Janivo Stichting en Mien van ‘t Sant Fonds.