123
6+Expositieseptember - oktober 2012
Home > Activiteiten > Exposities > Dream City

Dream City

De tentoonstelling Dream City vind je op De Vrijstaat in een speciale editie voor een jong publiek met workshops en interactieve activiteiten rondom het thema Pretpark! Deze voorstelling is mogelijk gemaakt door Fotodok.

Dream City portretteert bijzondere pretparken overal ter wereld. Documentaire fotografe Anoek Steketee bezocht vele van deze magische plekken die opvallen door hun opmerkelijke geschiedenis, onverwachte locatie en verrassende bezoekers.  

In de expositie zie je de vrolijkheid en het plezier van een pretpark en tegelijkertijd de verhalen buiten de pretpark muren. De lichtjes, het snoepgoed, overal vrolijke muziek, de fysieke belevenis van de achtbaan en het spektakel van een waterattractie; de wereld van het pretpark beleeft iedereen het zelfde, van de Efteling in Nederland tot Dream City in Irak.  

Op De Vrijstaat ervaar je zelf ook de bijzondere fysieke belevenis van een attractie, de lichtheid van vallen, de kriebel in je buik, de angsten en uitdagingen. Ook is er een bijzondere toer langs de foto’s, wie weet ontdek jij iets wat niemand anders gezien heeft!  

De expositie Dream City was van 2 september tot en met 21 oktober 2012 te zien in het Gebouw, de expositieruimte van De Vrijstaat.

SAMEN MET

Dream City werd mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van Gemeente Utrecht en Projectbureau Leidsche Rijn.