123
6+Studio VrijstaatJanuari- Maart 2015
Home > Activiteiten > Exposities > Studio Vrijstaat

Studio Vrijstaat

Je kunt bijna alles fotograferen: de dingen die je ziet en ook de dingen die je droomt. In de winterexpositie van 2015 Studio Vrijstaat ontdek je wat je allemaal kunt met een fototoestel. Het is niet alleen een plaatjesmachine, waarmee je één specifiek moment vastlegt. Het is ook een raadselmachine, waarmee je een surrealistisch verhaal kunt creëren. Of een tijdmachine, waarmee je foto’s kan maken die net op de oude schilderijen  van Rembrandt lijken. Door goed te kijken en te experimenteren krijgen je nog een spannendere foto’s, waar ook andere andere mensen naar willen blijven kijken. Dat leer je allemaal van fotograaf Marije van der Hoeven. In Studio Vrijstaat word je uitgedaagd om met alle opgedane kennis een verrassende selfie te maken. Neem dus je smartphone mee, als je die hebt.

De expositie Studio Vrijstaat was van 31 januari tot en met 29 maart 2015 te zien in het Gebouw, de expositieruimte van De Vrijstaat.

DE KUNSTENAARS

Marije van der Hoeven

Marije van der Hoeven is geschoold als leerkracht Nederlands en Tekenen in het voortgezet onderwijs, maar is daarnaast Visueel communicatie gaan studeren. Zij heeft hier series gemaakt voor kindertijdschriften en twee boeken geschreven over kinderen en fotografie. Als consulent kwam ze terecht  in de kunsteducatie voor basisschoolleerlingen. ”Vooral de basisschoolleeftijd is erg leuk, kinderen zijn erg spontaan eb open en hierin kan ik zelf veel van mijn kinderlijke energie kwijt.” Voor de expositie Studio Vrijstaat werkte Marije samen met hoedenmaakster Tineke Koelewijn.

SAMEN MET

Studio Vrijstaat met dank aan Stichting Kunsteducatie De Rode Loper op school, hoedenmakster Tineke Koelenwijn en Mynne Doornink werd mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van Gemeente Utrecht en Projectbureau Leidsche Rijn.