123
6+ExpositieJanuari - Maart 2012
Home > Activiteiten > Exposities > 1000 Teddies

1000 Teddies

De winterexpositie van 2012 op De Vrijstaat is heel bijzonder! Meer dan 1000 schilderijen van teddyberen vullen het gebouw. Philipp Jordan is van oorsprong een Duitse kunstenaar die al jaren in Utrecht woont. Hij schildert duizenden teddyberen op verschillende maten canvas. De 1000 Teddies hebben de hele wereld rond gereisd (LA, Hamburg, San Diego) en zijn nu weer terug op de plek waar het allemaal begon!

Grote en kleinen beren in felle kleuren kijken bezoekers aan. De teddyberen kijken aandoenlijk, grappig, boos of verbaasd? En wie kijkt er eigenlijk naar wie? tussen de 1000 Teddies van Philipp Jordan staan is een overweldigende ervaring. Of je nu jong bent of oud de 1000 ogen die op jou worden gericht zijn een waren sensatie. Hoezo mag je niet staren naar elkaar? Deze beren breken voor eens en voor altijd dit taboe. Ongegeneerd gluren zij naar de kijker en de kijker kijkt terug!

Teddyberen zijn het symbool voor de kindertijd. Zij staan ons bij in de reis voor volwassenheid. Met hun diep glanzende ogen en hoge aaibaarheidsfactor brengen zij een rimpeling teweeg in ieders ziel. Laat je meevoeren in 1000 Teddies Project en bezoek De Vrijstaat waar de beren je een warm welkom heten.

In de boerderij kan aansluitend een workshop worden gevolgd waarbij de teddybeer centraal staat. Ga zelf aan de slag als kunstenaar met het vormgeven van je eigen teddybeer Atelier. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen en technieken. Waan je voor even als Philipp Jordan.

De expositie 1000 Teddies was van 21 januari t/m 4 maart 2012 te zien in het Gebouw, de expositieruimte van De Vrijstaat.

DE KUNSTENAAR

Philipp Jordan

Voor dat Philipp Jordan aan het project 1000 Teddies begon was hij in begin de jaren negentig een graffiti kunstenaar. Van 1998 tot 2000 studeerde hij aan de Freie Kunstschule in Stuttgart Grafische Vormgeving. Daarna verhuisde hij naar Freiburg, waar hij zijn studie grafische vormgeving voortzette aan de vrije universiteit voor grafische vormgeving en beeldende kunst. In 2003 verhuisde hij naar Nederland en studeerde illustratie aan de Hogeschool voor de Art, een kunstacademie in Utrecht. Naast zijn kunstwerken is Philipp Jordan ook bezig als freelance illustrator voor verschillende opdrachtgevers en projecten. Bekijk de illustraties in zijn galerie om een ​​indruk te krijgen.

SAMEN MET

1000 Teddies is mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van Gemeente Utrecht en Projectbureau Leidsche Rijn.