123
8+ESCAPEROOMFeb - Apr 2019
Home > Activiteiten > Exposities > ESCAPEROOM

ESCAPEROOM HET INNI PARK (2019)

Er zijn sporen van een nieuwe diersoort ontdekt. Bioloog Tina Daas heeft een aantal van deze dieren weten te vangen en een onderzoeksruimte ingericht in het Gebouw op De Vrijstaat.

In deze escaperoom voor kinderen werkten bezoekers samen om het mysterie rond de Inni’s op te lossen. Tijdens een spannende zoektocht ontrafelden ze met elkaar wat de bioloog allemaal te weten is gekomen over deze bijzondere dieren. En als een echte onderzoeker kwamen ook zij voor de keuze te staan: hoe ver kunnen we gaan om de Inni’s in gevangenschap te houden?

DE KUNSTENAARS

Joël Vegt & studenten Interactive Performance Design (HKU)

ESCAPEROOM Het Inni Park is ontwikkeld en gebouwd door kunstenaar Joël Vegt en studenten Interactive Perfomance Design (HKU): René van ‘t Hart, Meike Jansen, Robbie de Gier en Emile Ponson.

“Samenwerken met een kunstvakopleiding is inspirerend, zowel voor de studenten als voor De Vrijstaat. Wij werken graag samen met jonge makers en bieden op deze manier onze locatie en ons programma aan om een nieuwe generatie kunstenaars in Leidsche Rijn een landingsplaats te geven,”aldus Daphne de Bruin (artistiek leider van De Vrijstaat).

SAMEN MET

ESCAPEROOM Het Inni Park wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht, Fonds voor Cultuurparticipatie en Carel Nengerman Fonds . In het kader van Creatief Vermogen Utrecht hebben we bij deze expositie een educatief programma voor onze partnerscholen De Achtbaan en Sint Maartenschool ontwikkeld.