123
6+ExpositieSeptember - November 2015
Home > Activiteiten > Exposities > PALEIS VAN PAPIER

PALEIS VAN PAPIER

In het najaar van 2015 namen we je mee in een dwaalroute langs bijzondere, papieren objecten van kunstenaar Truus van den Heuvel. Hangend aan het plafond, draaiend en wiegend in de bries die door het Gebouw waait. Haar kunstwerken zijn abstract maar roepen een sprookjesachtige wereld op die je meevoert naar plekken waar je nog nooit eerder bent geweest.

Ook in het meer naast het Gebouw dreef een kunstwerk. Een verloren boot die op het water dobbert. Of misschien wel een puntje van een enorm onderwaterkasteel, dat zich onder het oppervlakte bevindt. Fantaseer er rustig op los!

Dat vroegen we ook de schrijver Enne Koens (o.a. Sammie en Opa) om te doen. Fantaseren! Zij maakte gedichten en teksten die passen bij de kunstwerken. De kunstwerkjes die Enne van letters maakte vormden een mooi geheel met het papierwerk van Truus.

De expositie PALEIS VAN PAPIER was van 26 september tot en met 29 november 2015 te zien in het Gebouw, de expositieruimte van De Vrijstaat.

DE KUNSTENAARS

Truus van den Heuvel

Truus van den Heuvel studeerde als schilder af aan de Utrechtse Kunstacademie. Maar al snel liet zij het schilderen achter zich en werd haar werk steeds ruimtelijker. Spelen met vormen, herhaling en ruimte is de rode draad in haar werk. Grappig om te weten; Truus had eerst een heel ander beroep. Ze was eerst taalwetenschapper en werkte heel lang aan de universiteit. Pas veel later besloot ze dat ze eigenlijk toch kunstenaar wilde worden. En dat is gelukt! Nu is haar werk op veel verschillende plekken te zien.

Enne Koens

Enne Koens is schrijver. Zij schrijft verhalen, toneelstukken en liedjes. Enne studeerde ook aan de HKU en deed daar de opleiding tot actrice. Zij ging steeds meer haar eigen toneelstukken schrijven. Toen besloot ze om ook romans te gaan schrijven en dat doet ze nu nog steeds. Ze schrijft ook boeken voor kinderen. Haar boek Sammie en Opa won zelfs een Vlag en Wimpel van de Griffeljury. En in België vonden de kinderen van de Kinderboekenjury haar boek het allerleukste van het hele jaar.

SAMEN MET

PALEIS VAN PAPIER werd mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van Gemeente Utrecht en Projectbureau Leidsche Rijn.